Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Zamrzá mi PC, GoldMemory našel chyby

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele TarantulA
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    49

    Ahoj,
    prosím o pomoc, nedávno jsem si koupil novou (použitou) základní desku DFI infinity NF4 Ultra a vyměnil jsem ji za ASUS A8N SLI deluxe. Problém je v tom, že PC se mi teď při jakékoliv činnosti i nečinnosti "zasekne" a nejde dělat vůbec kromě restartu pomocí vypínače na skříni, dělo se to i s původní deskou, akorát ne s takovou četností aby mě to donutilo s tím něco udělat, až teď. Četl jsem si tady různé thready a zkoušel jsem reset BIOSu, odpojování komponent, GoldMemory...Nechal to běžet asi 2 hodiny s výsledkem přes 2000 chyb, v RAMkách se vůbec nevyznám, proto prosím o pomoc, radu, v čem může být problém.

    Díky

    Moje sestava:
    MB DFI Infinity NF4 Ultra
    Zdroj ASUS PS A-45GA ATX450W/1F/SW w/APFC w/SATA
    HDD 2 x Samsung SpinPoint SP2504C 250GB 8MB SATA II
    VGA Asus Extreme EN7600GT/2DHT/256MB DDR3, GF7600GT, PCIe
    RAM GEIL 2x512MB DDR PC433 ULD (GL1GB3500UDC) *BL
    VGA LEADTEK Winfast TV2000 XP Expert
    CPU AMD Athlon 64 X2 3800+ Manchester (socket 939) BOX
    CASE Middletower Thermaltake VB6000BNS SWING
    DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4167B ATAPI
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Aké je nastavenie časovania a napätia RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele TarantulA
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    49

    Nic jsem neměnil ani netaktoval, výrobce uvádí toto:
    Pracovní frekvence [MHz]: 433 MHz
    CAS 2-6-3-3


    http://www.geil.com.tw/products/show/id/22
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    To je síce v poriadku, ale tieto nastavenia vykonáva základná doska - prostredníctvom biosu buď automaticky (by SPD) alebo užívateľ manuálne .....

    IMHO bude problém v nastavení napätia RAM, pretože to bios nevie nastaviť automaticky.
    Tvoje pamäte majú rozsah napájacieho napätia 2,65-2,95V - defaultné napätie ram je tuším 2,5V. Takže ak si ho manuálne nenastavil, doska síce nastavila časovanie, ale tieto moduly k tomu potrebujú vyššie napätie ...

    Stiahni si CPU-Z (napr. zo sekcie Download), spusti a hoď sem screen záložiek Memory a SPD ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele TarantulA
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    49

    CPU-Z...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuz_memory.JPG 
Zobrazení: 129 
Velikost: 29.0 KB 
ID: 13850   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuz_spd_slot1.JPG 
Zobrazení: 108 
Velikost: 30.3 KB 
ID: 13851   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuz_spd_slot3.JPG 
Zobrazení: 103 
Velikost: 30.2 KB 
ID: 13852  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    17

    Nastavit v biosu 2,7V na RAM a pojede to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Presne tak ...

    S týmito ramkami by som sa pri zvýšenom napätí nerozpakoval na tých 200MHz (na ktorých ti bežia) nastaviť časovanie 2-2-2-6 ... samozrejme potom otestovať stabilitu. Myslím, že by to zvládli ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele TarantulA
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    49

    Nastavil jsem to na 2,7 a uvidiíme. S tím časováním si nevím rady, CPU-Z ukazuje něco jiného než BIOS, tak podle čeho se mám řídit?

    cpu-z:
    CL: 2
    tRCD: 3
    tRP: 3
    tRAS: 6
    tRC: 11

    bios:
    CL: 2,5
    tRCD: 4
    tRP: 2
    tRAS: 8
    tRC: 12
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele TarantulA
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    49

    Tak mi to zamrzá i nadále...po restartu se mi nechtěl načíst systémový disk, prohodil jsem v biosu boot priority z disku ch2 na ch3 a už to funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele TarantulA
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    49

    A znova zamrznul
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Vyskúšaj v biose manuálne nastaviť časovanie ( 2-3-3-6), prípadne ešte zvýš napätie ... a otestuj stabilitu v GoldMemory

    Ešte som si všimol, že ti pamäte idú Single channel ....Jednu z pamätí prehoď do ďalšieho slotu alebo skontroluj v manuále k základnej doske osadenie pamätí do dual channel a podľa neho ich osaď ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele catlover
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    Když ti GM našel chyby, vyzkoušej ty paměti osazovat po jedné. Tzn. každý modul zvlášť a v obou slotech A SAMOZŘEJMĚ POKAŽDE PUSŤ GM.
    P.S. nebo místo GM použij Memtest86+
    Je dost pravděpodobné, že (doufejme jen) jeden modul je vadný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele TarantulA
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    49

    Časování jsem nastavil na 2-3-3-6, jeden modul jsem přehodil podle návodu k desce, byl ve špatném slotu, goldmemory jsem nechal projet 2x, bez chyby, cpu-z ukazuje toto (viz obrázek). Akorát mi vadí jedna blbost, která se děje i nadále, když se dívám na videa na netu (např. youtube, freevideo:-))), zaseknou se a nejedou dál, ani při opětovném spuštění a na notebooku jedou normálně, nesvědčí to ještě o nějaké chybě?

    Jen pro upřesnění, PC mi zatím nezamrznul celý, jen ty videa.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuz.JPG 
Zobrazení: 89 
Velikost: 28.8 KB 
ID: 13854  
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 12-11-2009 v 18:34 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko "EDIT" thx
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Paměti už jedou jak mají, ty videa s tím nemusí vůbec souviset (spíš s verzí flash, verzí prohlížeče atd..) Zkusil bych nahrát nejnovější verzi flashe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele TarantulA
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    49

    Tak jsem nainstaloval nejnovější firefox 3.5.5, flash player 10 aktualizoval, explorer aktualizoval, videa se stále zasekávají, zkoušel jsem to i v google chromu, neúspěšně, na notebooku mi ty samé videa samozřejmě chodí bez problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Diagnostika: Chyby HDD
    Od LukynII v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-09-2014, 16:21
  2. Problém s HDD, HD tune OK, HDD Regenerator našel stovky vadných sektorů...
    Od maarkii v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-06-2014, 17:27
  3. Nastaveni GoldMemory
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-04-2011, 00:08
  4. PC zamrza...
    Od In Flames v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 17-04-2010, 16:45
  5. Výsledek v Goldmemory
    Od lt.maverick v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-09-2009, 15:40