Nefunguje externí monitor u notebooku.
Ahoj mám takový menší prolbém. Potřebuji k ntb Acer TravelMate 4602WLMi připojit monitor. Nejde to jinak než přes D-Sub. Když pak v nastavení zadám klonování obrazu, tak se mi, ale monitor vůbec nespustí. Po restartu ukáže akorát počáteční loading xp a pak zase jede jen monitor notebooku, nebo žádný.
Jednou se mi to skoro podařilo, ale obraz na monitoru blbnul (jezdili tam pruhy) a na jeho normální rozlišení 1680*1050 byl obraz šíleně roztáhlý.
Poradíte někdo co s tím?
Tomas
Jednou se mi to skoro podařilo, ale obraz na monitoru blbnul (jezdili tam pruhy) a na jeho normální rozlišení 1680*1050 byl obraz šíleně roztáhlý.
Poradíte někdo co s tím?
Tomas
předpokládám, že rozlišení displeje NB je menší než toho ext. monitoru, proto klonujete malé na větší. Na 2 různé rozlišení byste musel mít 2 grafické karty- aby jste rozumněl,tohle jsem zkoušel u PC napojeném na jeho monitor a na LCD TV současně.
Pokud má monitor jiné rozlišení než notebook (což má) pak nemůže klonování korektně fungovat. Buď bude obraz an monitoru roztažený, nebo uprostřed malý s černým okrajem.
Doporučuji místo klonování používat rozšířenou plochu.
Doporučuji místo klonování používat rozšířenou plochu.
V pravém dolním rohu, vedle hodin, by jste měl mít Ati to rozklikněte pravym a vyberte nastavení obrazu. V nabídce vyberte záložku obrazovky/monitory/více monitoru (přesně si to nepamatuju) a nastavte podle potřeby
Díky, ale když dám pouze rozšířit plochu na další monitor, tak na lcd pak nemám vůbec ikony a třeba spuštěný film se mi tam zobrazí jen jako černé okno. Jde o to, že chci dát svůj monitor tátovi k ntb, který by se vůbec neotvíral (jen pro zapnutí) a pracoval by pouze na monitoru.
[quote=tomas.p;313825]Díky, ale když dám pouze rozšířit plochu na další monitor, tak na lcd pak nemám vůbec ikony a třeba spuštěný film se mi tam zobrazí jen jako černé okno. Jde o to, že chci dát svůj monitor tátovi k ntb, který by se vůbec neotvíral (jen pro zapnutí) a pracoval by pouze na monitoru.[/quote]
Jo, přesně to jsem si myslel - proto mi bylo jasné, že rozšíření plochy není to pravé.
Takhle - teď pouze uvažuji (ještě jsem se na to nedíval na netu) - buď v biosu nebo ve woknech (ale v biosu skoro určitě) by mělo jít vypnout "vnitřní" zobrazování a/nebo defaultně nastavit grafický výstup přes VGA konektor. Ale nemám u sebe NB, tak to teď nevyzkouším.
Jestli chcete podívejte se na to .:thumb
Jo, přesně to jsem si myslel - proto mi bylo jasné, že rozšíření plochy není to pravé.
Takhle - teď pouze uvažuji (ještě jsem se na to nedíval na netu) - buď v biosu nebo ve woknech (ale v biosu skoro určitě) by mělo jít vypnout "vnitřní" zobrazování a/nebo defaultně nastavit grafický výstup přes VGA konektor. Ale nemám u sebe NB, tak to teď nevyzkouším.
Jestli chcete podívejte se na to .:thumb
Nevim co tam koumáte, ale můj pracovní ntb (dell s integrovanou grafikou) a externí monitor sem si nastavil následovně:
Samotný ntb: zobrazuje ntb (prekvapive)
Ntb+externi monitor: na ntb zůstane lišta a ikony, externí monitor je rozšířená pracovní plocha. Videa na ní jedou bez problémů.
Zavřu ntb: lišta a ikony přeskočí na externí monitor.
Funguje i opačný postup.. otevřu ntb -> rozšíří se to opět na oba monitory, lišta se přesune na ntb.
Doufám že ovladače ATi jsou taky tak šikovný.. (mě to přijde jako nejinteligentnější řešení)
Ntb+externi monitor: na ntb zůstane lišta a ikony, externí monitor je rozšířená pracovní plocha. Videa na ní jedou bez problémů.
Funguje i opačný postup.. otevřu ntb -> rozšíří se to opět na oba monitory, lišta se přesune na ntb.
Doufám že ovladače ATi jsou taky tak šikovný.. (mě to přijde jako nejinteligentnější řešení)
[quote=speedsnail;313910]Nevim co tam koumáte, ale můj pracovní ntb (dell s integrovanou grafikou) a externí monitor sem si nastavil následovně:
Doufám že ovladače ATi jsou taky tak šikovný.. (mě to přijde jako nejinteligentnější řešení)[/quote]
To máte doku? Já když zavru ntb tak usne.
Doufám že ovladače ATi jsou taky tak šikovný.. (mě to přijde jako nejinteligentnější řešení)[/quote]
To máte doku? Já když zavru ntb tak usne.
[quote=mstejska;313831]Fn + F6 ti nefunguje?[/quote]
[quote=EditorPO;314015]Fn + F5
[SIZE=2]rozlisenie si nastav na 1024 x 768[/SIZE][/quote]
Fn + F5 samozřejmě. :mistake A to jsem se na tu zkratku jěště díval.
(Fn + F6 = vypnutí podsvícení)
[quote=EditorPO;314015]Fn + F5
[SIZE=2]rozlisenie si nastav na 1024 x 768[/SIZE][/quote]
Fn + F5 samozřejmě. :mistake A to jsem se na tu zkratku jěště díval.
(Fn + F6 = vypnutí podsvícení)
[quote=tomas.p;313963]To máte doku? Já když zavru ntb tak usne.[/quote]
Co udělá ntb po zavření víka se dá samozřejmě nastavit ve správě napájení. Já mám nastaveno aby nedělal nic (když potřebuju ntb krátce přenést, nechci aby se hned uspával. Na to používám Fn+Esc). Jinak v docku to mám, ale to na funkčnost s externím monitorem nemá vliv.
Co udělá ntb po zavření víka se dá samozřejmě nastavit ve správě napájení. Já mám nastaveno aby nedělal nic (když potřebuju ntb krátce přenést, nechci aby se hned uspával. Na to používám Fn+Esc). Jinak v docku to mám, ale to na funkčnost s externím monitorem nemá vliv.