Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Windows XP

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    21

    ahoj, zapne se mě normálně systém ale když začnu dělat třeba víc věcí na jednou nebo instalovat nějaké věci tak se mě systém sekne a asi po cca 2 minutkách restartuje, nevíte někdo co by to mohlo dělat?? mám windows xp home edition, zkoušel sem naformátovat harddisk a znova nainstalovat - nepomáhá...předem děkuju všem :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    máš přetaktováno?
    máš aktualizované drivery?
    co máš za komponenty?
    atd ...
    PS: Běžel ti ten počítač někdy, nebo to je od začátku?
    Provedl jsi nějakou změnu před tím než to začalo blbnout?
    Systém máš originální nebo stažený?
    Naposledy upraveno uživatelem mstejska: 12-11-2009 v 20:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Můžeš se prosím trochu rozepsat a popsat více svůj problém ? Co znamená "když začnu dělat třeba víc věcí na jednou", když se restartuje neproblikne modrá obrazovka ? Pro jistotu si zruš automatické restarty, aby jsi viděl případné BSOD a mohl sem napsat co obsahují či uploadovat foto
    Nyní máš tedy čistou instalaci systému ? Pro jistotu sem vlož log z HijackThis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    máš přetaktováno?
    máš aktualizované drivery?
    co máš za komponenty?
    atd ...
    PS: Běžel ti ten počítač někdy, nebo to je od začátku?
    Provedl jsi nějakou změnu před tím než to začalo blbnout?
    Systém máš originální nebo stažený?


    zásadně netaktuju..

    aktualizované drivery - no to nevim jistě, ale aktualizoval sem na nejnovější grafický ovladače ty by měly být a k základní desce chipset...nevím co víc a kde mám postahovat??

    Intel Core 2 Duo CPU E8500 @ 3,16GHz,
    4GB RAM,
    ASUS EAH4870 series,
    ASUS P5K-E

    systém orig., počítač běžel ale zkoušel sem win7 ale hodil sem si zpět xp(na win7 mě to ale dělalo podobný věci ale neseklo se to takhle jenom při instalování třeba nějaké novější hry...podobné věci jako například->při filmu přestal odpovídat program na přehrávání to stejné u přehrávání mp3, na xp se mě pc sekne a hotovo)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Takže:
    skříň je dobře větraná?
    nepřehřívá se ti processor?
    podívej se na teploty a dej je sem
    spusť CPUz a podívej se jak máš nastaveny RAM (dej sem screenshoty se záložek "memory" a "spd")
    teplotu processoru ti ukáže třeba coretemp
    Jaký používáš chladič procesoru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Můžeš se prosím trochu rozepsat a popsat více svůj problém ? Co znamená "když začnu dělat třeba víc věcí na jednou", když se restartuje neproblikne modrá obrazovka ? Pro jistotu si zruš automatické restarty, aby jsi viděl případné BSOD a mohl sem napsat co obsahují či uploadovat foto
    Nyní máš tedy čistou instalaci systému ? Pro jistotu sem vlož log z HijackThis.
    log z hijackthis:
    http://uloz.to/3051202/hijackthis.log

    dělá mě to jak kdy, uplně náhodně, spíš bych řekl že jak tomu dám trochu víc zabrat tak to udělá že se to sekne..např. mám puštěné video a k tomu prohlížeč, nebo už se mě to seklo i u instalování programu, hry...

    s tím restartem sem to zkoušel modrá obrazovka se nezobrazí ani neproblikne(vypl sem auto. restarty)...no mám poměrně čistou ale už sem něco stáhl nějaký aktualizace systému ale dělalo už předtím než sem ty aktualizace stáhl jinak bych je nestahoval..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Takže:
    skříň je dobře větraná?
    nepřehřívá se ti processor?
    podívej se na teploty a dej je sem
    spusť CPUz a podívej se jak máš nastaveny RAM (dej sem screenshoty se záložek "memory" a "spd")
    teplotu processoru ti ukáže třeba coretemp
    Jaký používáš chladič procesoru?

    myslím že by se nemělo přehřívat nic, normálně tak funguju už rok na tomhle pc akorát mám vyměněnou zákl.desku tak mám obavy že to bude tím, tu desku mám asi od září...ale nevím teda no..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: EasyCapture1.JPG 
Zobrazení: 139 
Velikost: 28.1 KB 
ID: 13857   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: EasyCapture2.JPG 
Zobrazení: 118 
Velikost: 35.6 KB 
ID: 13858   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: EasyCapture3.JPG 
Zobrazení: 119 
Velikost: 43.9 KB 
ID: 13859  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od PeterCFC8 Zobrazit příspěvek
    myslím že by se nemělo přehřívat nic, normálně tak funguju už rok na tomhle pc akorát mám vyměněnou zákl.desku tak mám obavy že to bude tím, tu desku mám asi od září...ale nevím teda no..
    A ja mám obavu, že sa prehrieva procesor ....
    64°C pri tak malej záťaži je docela dosť. Naviac ak pre tvoj procesor je MaxTc=72,4°C ....viď

    Overil by som teplotu pri záťaži (napr. pomocou OCCT, LinX atď)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Jaký chladič maš přesně, ty teploty jsou fakt dost vysoké.
    1) Buď nestačí chladič,
    2) nebo neodchází ven teplý vzduch,
    3) špatně nanesená teplovodivá pasta
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Jaký chladič maš přesně, ty teploty jsou fakt dost vysoké.
    1) Buď nestačí chladič,
    2) nebo neodchází ven teplý vzduch,
    3) špatně nanesená teplovodivá pasta
    4) prach v žebrovaní pasivní části chladiče
    5) netočící se vrtulka aktivní části

    ad1 chladič může být i box, ale pokud není aspoň nějaká výměna vzduchu uvnitř, tak je to špatné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Mem test nebo gold memory jsi zkoušel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Podle té teploty bych take tipnul, že si při výměně desky špatně nasadil chladič (případně dal malo nebo moc pasty).
    Druhou možností jsou paměti (tam by se ale asi pc hazel do BSODu), no každopádně otestovat
    Třetí varianta - nestíhá zdroj. Ten ale vypíná PC komplet, takze to je spis mala sance.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od Jeff Brawo Zobrazit příspěvek
    4) prach v žebrovaní pasivní části chladiče
    5) netočící se vrtulka aktivní části

    ad1 chladič může být i box, ale pokud není aspoň nějaká výměna vzduchu uvnitř, tak je to špatné.
    tak zdá se že se to vyřešilo, profoukl sem chladič od procesoru a teplota o něco klesla a taky se mě to hlavně přestalo sekat, snad je vše vyřešeno, díky pánové :-)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: EasyCapture6.jpg 
Zobrazení: 99 
Velikost: 28.1 KB 
ID: 13880  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od PeterCFC8 Zobrazit příspěvek
    tak zdá se že se to vyřešilo, profoukl sem chladič od procesoru a teplota o něco klesla a taky se mě to hlavně přestalo sekat, snad je vše vyřešeno, díky pánové :-)
    tahle teplota už je jakš takš v normě že jo??
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    29

    na teplotu v klidu se mi to zdá dost..jakou mas teplotu pri vytizeni procesoru? napr. tim OCCT apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows Server 2008: Windows 7 klienti stracaju konektivitu na Windows 2008R2
    Od filipek v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-02-2013, 14:55
  2. Tiskárny: Stary scanner pod Windows Vista nebo Windows 7
    Od ICEBOSS v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-01-2010, 22:34
  3. Windows Vista & Windows Server 2008 SP2 Beta
    Od cool.user v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2009, 10:58
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 11:37