Intel Matrix Storage problem
Mal som na serveri 4 disky v RAID10 .. server dako zmrzol , tak som ho resetol .. Hlasi teraz ze vsetky 4 disky su NON_RAID memeber .. a raid neni ziaden definovany .. Nema s tym niekto skusenosti ? Nejaka utilitka od intelu , co by to zase dako spojila ? normalne v biose je len vytvorit novy RAID , ale ten zmaze obsah ..
no a nelze v tom biosu přepnout disky do reaonly nebo nějakým pinem?
a pak si teprve začít hrát s tím, jak je spojit?
a pak si teprve začít hrát s tím, jak je spojit?
Na to asi žádná utilitka neexistuje. Stalo se mi to taky. Skoro dva dni jsem laboroval (člověk nerad přichází o data, že?), až jsem se naštval a nadefinoval ho znovu v BIOSu (vlastně při bootování, když se objeví volba kofigurace RAIDu). Při nastavování jsem všechno víceméně odklikal a po restartu byl RAID v pořádku, neztratil se ani byte. Ten bord byl Intel s chipsetem 7230.
Alf : aha .. takze si ho znova vytvoril a data tam boli , hej ?
a neupozornovalo ta to , ze data budu zmazane ?
a neupozornovalo ta to , ze data budu zmazane ?
Nevzpomínám si přesně na průběh (je to už více než rok), ale myslím, že to na ztrátu dat neupozorňovalo. Já si myslím, že pokud jsi nepřepojoval HDD, mělo by se Ti to povést taky.
Podívej se na už jednou řešené téma, jestli to náhodou nepomůže.
jo .. bod 2 je zakerny ..
2.) Vytvorime nove RAID pole s identickymi nastaveniami, ake mal "pokazeny" RAID. Je velmi dolezite, aby boli disky v rovnakom poradi ako predtym. Ak sme menili napajanie diskov, musime ich vratit do povodnych portov.
neviem ake parametre som dal , ked som ten raid vytvaral ..
2.) Vytvorime nove RAID pole s identickymi nastaveniami, ake mal "pokazeny" RAID. Je velmi dolezite, aby boli disky v rovnakom poradi ako predtym. Ak sme menili napajanie diskov, musime ich vratit do povodnych portov.
neviem ake parametre som dal , ked som ten raid vytvaral ..
tak sa problem vyriesil .. mozno to pomoze dakomu ..
neviem preco ma napadlo , ze tam pridam daky iny disk , supnem daky windows a Storage Manager .. Tak sa stalo a pozeram , ze jeden z diskov ukazuje , ze je vadny .. tak som to vypol , odpojil ho .. zapol .. a zrazu uz pri bootovani ukazuje ze raid je vytvoreny , jeden disk chyba a raid je v degradovanom stave .. ale online! .. prehodil som bootovanie opat na raid , a normalne to nabehlo a vsetky data su tam ..
neviem preco ma napadlo , ze tam pridam daky iny disk , supnem daky windows a Storage Manager .. Tak sa stalo a pozeram , ze jeden z diskov ukazuje , ze je vadny .. tak som to vypol , odpojil ho .. zapol .. a zrazu uz pri bootovani ukazuje ze raid je vytvoreny , jeden disk chyba a raid je v degradovanom stave .. ale online! .. prehodil som bootovanie opat na raid , a normalne to nabehlo a vsetky data su tam ..