Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 50

Téma: problém s externím hdd

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    oprava min příspěvku: na TVF jsem to nenašel:-)
    dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Tady to máš ještě jednou řečeno (to je to zrno ve druhé části) a nenech se klamat tou ostatní slámou kolem, i mou (to jsou ty plevy). Další možnosti můžeš kouknout do jiných sekcí tady ohledně úložišť; a že jsi nic podobného v tom threadu na TVF nenašel není divu, protože je to (DLNA) pořád otevřená norma a každý si ji vykládá po svém, a stejně tak se to i zprovozňuje.

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Tj. písmeno ten disk má přidělený? Pokud dáš 2. tlač na disku v Tento počítač a zvolíš vlastnosti, jsou tam správný údaje? Např. NTFS (pokud to byl) a správná velikost disku apod.? Co ukazuje ve Správci disků?

    Pokud má disk písmeno, zkus provést checkdisk z příkazový řádky ("chkdsk X: /f" kde X jhe písmeno disku). Ale možná tohle provést spíš až po odzálohování dat, jestli to půjde.

    Zkoušel jsi i nějaký live CD linuxu? Pokud ne, zkus třeba Slax (www.slax.org), ten je malej a rychle staženej, jestli ten disk načte. Případně zkusit Partition Find And Mount. Obojí na přečtení dat a odzálohování jinam (jestli to půjde obnovit přímo na tom disku je otázka, záleží, co s tím ta TV udělala, nejlepší by asi bylo, pokud půjdou data přečíst, zkopírovat jinam, pak na disku ve Správci disků odstranit partition a vytvořit znova novou, pak nahrát data zpátky a už nestrkat do tý TV).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    119

    než budeš dělat tohle tak zkus to co jsem říkal s tím ACRONISEM

    Jak se ti spustí program tak nahoře máš nabídku DISK, VIEW, OPERATION atd... tak dej VIEW a přepni na MANUAL MODE... vpravo označ ten tvůj HDD, vlevo sjeď v nabídce až úplně dolu a dej CONVERT... vyber NTFS a potvrď
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Koukám že se stále nedaří ...

    Toho convertu na NTFS bych se trochu obával, jestli nemůže pokazit to, co zatím ještě pokažený není (výsledkem by taky mohla být "čistá" prázdná jednotka a přepsanej záložní NTFS boot sektor).


    Nejlepší by bylo, kdybys sem dal screenshot ze správce disků (2. tlač. Tento počítač/Spravovat/Správce disků, maximalizovat nebo popojet aby tam toho bylo vidět co nejvíc, hlavně ten výměnnej disk, a stisknout Alt+PrtScr, vložit do malování, uložit a vložit jako obrázek sem).


    Pokud by nezabral ten checkdisk / anebo ten disk nemá písmeno / anebo se zobrazuje ve Vlastnostech daný jednotky filesystém třeba RAW a ne NTFS, pak by mohl pomoct TestDisk, kterej by uměl obnovit partition na tý jednotce a obnovit první sektor jednotky ze zálohy na konci disku (za předpokladu, že to byla předtím NTFS). Postup by byl následující:

    * stáhnout testdisk pro Windows (2. shora), rozbalit, spustit v podadr. Win program testdisk_win.exe
    * zvolit např. Create Log
    * vybrat patřičný disk v seznamu (zde pozor, aby to byl ten správnej, aby sis ještě třeba nezrušil disk, kde máš nainstalovaný Windows !!!)
    * partition Intel
    * Analyse
    * Quick Search, zvolit Y nebo N podle toho jestli byla partition vytvořená Vistou nebo ne
    * možná zde nic nenajde nebo nějaký blbosti, pak zvolit Deeper Search
    * pokud najde odpovídající partition (vedle by měla být správná jmenovka) a bude u mí písmeno D, změnit písmeno na P nebo L podle toho, jestli byla logická anebo primární (což by mělo být vidět ve správci disků, viz výše; pozná se to i tak, že u primární partition budou pod popiskem start čísla "0 1" a u logický "1 1") - šipkama dolů a nahoru se pohybuje mezi partitions, šipkama doleva/doprava se mění písmeno u disku
    * pokud bude ta jednotka nalezená pomocí záložního sektoru, v posledním řádku dole by mělo být vidět "NTFS found using backup sector"
    * možno stisknout P a prohlídnout si strukturu, jestli jsou tam správně soubory, návrat ze seznamu souborů přes Q
    * pokud to bude správně, zpět v seznamu partitions stisknout Enter a nechat zapsat novou partition table (zvolit Write)
    * poté je možno obnovit poškozenej boot sektor NTFS jednotky - v dalším okně je pod dotyčnou jednotkou zobrazeno Boot sector: Status: Bad a Backup boot sector: Status: OK; (pouze!!) pokud to tak bude, zvolit "Backup BS", čímž se obnoví boot sektor ze zálohy (pak by tam mělo být vidět Boot sector: Status: OK a Backup boot sector: Status: OK)
    * pak zvolit Quit
    * odpojit a znova připojit externí disk a zkotrolovat, jestli se povedlo a disk je ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    1) když kliknu na spravovat, tak se objeví, že na to nemám oprávnění (nechapu-je to muj komp a jsem přihlášenej jako administrator)
    2) v nějakym manuálu jsem našel, že na tom ext hdd je FAT32

    mužeš mi ještě poradit? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    To s tim správcem je teda divný ... co je tam za systém? Nevím jestli už si to nepsal, nějak to tu nevidím ... je tam XP anebo Vista/7, a jaká verze (Prof./Home)?

    Pokud ten disk vidíš v Tento počítač (psal jsi, že pod písmenem H: ) když otevřeš 2. tlač. na něj/Vlastnosti, můžeš udělat screenshot a dát ho sem? Vidíš tam filesystém FAT32 nebo NTFS nebo něco jinýho? Anebo se to přitom zasekne a nezobrazí se to vůbec?

    Pokud je tam FAT32 nebo NTFS, ten "chkdsk H: /f" z příkazový řádky už jsi zkoušel? Případně s jakým výsledkem?
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 16-11-2009 v 15:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    119

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Toho convertu na NTFS bych se trochu obával, jestli nemůže pokazit to, co zatím ještě pokažený není (výsledkem by taky mohla být "čistá" prázdná jednotka a přepsanej záložní NTFS boot sektor).
    Takhle mi zachránil pokaženou Partition od Linuxu bez jakékoliv ztráty dat.... MYslím že je to i pro něj nejjednoduší cesta.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    OS je tam vista business, ten disk vidim, jen když už ho vytahnu z počítače (takže na něj ani kliknout nemůžu) - proste zapojim kabel, kliknu na tento pocitac, sekne se to, vyndam kabel - rozjede se to a je tam videt ext disk ale hned zmizi.
    s příkazovym řádkem dělat moc neumim, zkoušel jsem to, ale napsalo to - adrsář nebo jmenovka svazku je nesprávná (zkoušel jsem G nebo H)
    v tom programku testdisk mi to píše, že je tam FAT32
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    sem ještě zkoušel ten příkazovej řádek a nakonec jsem se dopracoval k tomu, že mi to píše, že nemám oprávnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A v tom testdisku v tom bodě "možno stisknout P a prohlídnout si strukturu" vidíš tam soubory? Pokud jo, je možný je vykopírovat někam jinam v tom testdisku (klávesou C). Případně sem dej screenshot co testdisk zobrazí po vyhledání partitions (jejich seznam).

    Vista by se při spouštění Spravovat měla zeptat na heslo administrátora (anebo alespoň na povolení spustit) - nemáš náhodou vypnutý UAC? Případně v Programech spustit příkazovou řádku přes 2. tlač./Spustit jako správce, a zadat příkaz "diskmgmt.msc" - tím by se měl spustit přímo správce disků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    tak sem si vygooglovala co jsi se ptal a uac mam zapnutý, když dám spravovat atk se aktivuje, dam pokracovat a pak az se napise error
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    vygoogloval, nejsem ona:-) příkazovej řádek mě nikam nepustí, ani když jsem to spustil jako správce
    jestli to jeste stihnu tak zkusim vyfotit ty vystupy z testdisku
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    neni třeba to fotit, stačí jak jsem říkal stisknout klávesy Alt + Print Screen (tím se vloží screenshot do schránky), otevřít program Malování a v něm Ctrl+V vložit ze schránky a uložit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Tak supr, podarilo se mi pomoci toho testdisku vykopirovat nejaky soubory na cecko. Ten disk uz asi opravit nepujde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    testdisk
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 1133 
Velikost: 42.2 KB 
ID: 13932   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.jpg 
Zobrazení: 1027 
Velikost: 46.2 KB 
ID: 13933  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s externím HDD
    Od Anicus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 09-07-2013, 22:58
  2. Problém s externím hdd
    Od mamrut v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-09-2010, 18:39
  3. problém s externím HD
    Od kugi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-06-2010, 20:49
  4. Externí HDD: Problem s externim Mybook WD
    Od Wertus v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-10-2009, 23:22
  5. Problém s externím hdd
    Od tomve v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-09-2007, 10:34