Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 50

Téma: problém s externím hdd

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Ahoj,
    potřeboval bych poradit, mam externí hdd wd 320GB plnej veci do skoly, fotek, hudby a veci o ktery bych nechtel prijit.

    Vzdycky fungoval, ale nedavno jsem ho připojil k novy TV Samsung. Od te doby ho notebook sice načte, ale když ho chci otevřít, tak se komp kousne. Zkoušel sem to i v TC a na jinejch počítačích s jinym OS a nic. V TV pořád funguje.

    Za radu, která povede k odstranění problému nabízím odmenu.
    (vyjma rady, at s tim zajdu do servisu

    Jsem absoluti lama, co se tyce pocitacu.

    Diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele catlover
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    Prosím Tě, můžeš tu dát snímek, jak ten extHDD vidí notebook?
    A jakým písmenem je označený.
    Naposledy upraveno uživatelem catlover: 14-11-2009 v 11:32
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Klidne to vyfotim, ale kdyz otevru tento počítač, tak tam je ikona externího disku (H), ale kdyz na to kliknu tak se to sekne dokud ho neodpojim. V tota commandru nemuzu najit ani - kdyz chci prepnout na vyber disku tak se to rovnou sekne
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele catlover
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    dobře, že jsi napsal, že ho nevidí total commander.
    Podívej se do správce zařízení(pravým na Tento počítač -Vlastnosti-záložka Hardware), jako co ho vidí a jestli tam nejsou nějaké konflikty.
    Jestli ne tak ho odinstaluj a restartuj NB
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    tak jsem to vyzkoušel a problém zůstal:-(
    nějaká další možnost?
    pls
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele catlover
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    a když jsi ho odinstaloval, jak šla instalace zpátky?
    Máš ho trvale připojený -při restartech? nebo jsi zkusil restartovat s fyzicky odpojeným a odinstalovaným a až pak připojit a nainstalovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Tj. písmeno ten disk má přidělený? Pokud dáš 2. tlač na disku v Tento počítač a zvolíš vlastnosti, jsou tam správný údaje? Např. NTFS (pokud to byl) a správná velikost disku apod.? Co ukazuje ve Správci disků?

    Pokud má disk písmeno, zkus provést checkdisk z příkazový řádky ("chkdsk X: /f" kde X jhe písmeno disku). Ale možná tohle provést spíš až po odzálohování dat, jestli to půjde.

    Zkoušel jsi i nějaký live CD linuxu? Pokud ne, zkus třeba Slax (www.slax.org), ten je malej a rychle staženej, jestli ten disk načte. Případně zkusit Partition Find And Mount. Obojí na přečtení dat a odzálohování jinam (jestli to půjde obnovit přímo na tom disku je otázka, záleží, co s tím ta TV udělala, nejlepší by asi bylo, pokud půjdou data přečíst, zkopírovat jinam, pak na disku ve Správci disků odstranit partition a vytvořit znova novou, pak nahrát data zpátky a už nestrkat do tý TV).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    2Catlover
    při restartech ho musim vždy vyndat, jinak se to nerestartuje. Komp je zaseklej uprostřed rstartu, hned jak ho vyndam tak se zase rozjede.
    Jinak jsem ho odinstaloval (pěkně dlouho to trvalo) rest. komp, nainstaloval, restartoval a vysledek zadnej
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Dojigiri, diky za radu. zkusim to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    Tak jsem zkusil Partition Find And Mount (slax OS jsem se bal, že bych nezvladl), externi hdd to taky najde, ale nic jineho se s tim dělat nedá. zkoušel jsem vytvořit image a nenajelo ani procento a napsalo mi to: read error at position.
    Vypada to, jako by byl ten disk rozbitej, ale na tv normalne funguje.

    Jeste nejakej napad prosim??
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele catlover
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    jeden nápad mám a nezavrhuj ho hned :
    zkus oslovit jak výrobce TV, tak výrobce hardu.
    Sám mám s tímhle dobré zkušenosti.
    Na rozdíl od D si nemyslím,že je to dobrý nápad přetáhnout data jinam - zkus ale nějaký program na obnovu dat. Mám dobré zkušenosti s Pen Drive Data Recovery (plnou verzí). Je velmi šikovný.
    Domnívám se, že pokud nějaký program na obnovu dat ten disk uvidí, máš napůl vyhráno - druhá půlka je když ta data najde
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    a nevíš kde (klidně na rs) bych ho mohl stahnout bez virů? zatim jsem nasel dve verze a obe s trojskym konem. diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele catlover
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od karoll Zobrazit příspěvek
    a nevíš kde (klidně na rs) bych ho mohl stahnout bez virů? zatim jsem nasel dve verze a obe s trojskym konem. diky
    Takže našel jsem, ale disk je poškozen a nemohu z něj nic kopírovat (kupodivu instalovat ano). Na RS je ten instalační rar, ale zase jenom pro premium účty - to nemám.
    tady je odkaz na stránky výrobce http://www.data-recovery-usb-drive.com/. Zkus ten Removable Media Data Recovery Software i jako trial. Trial by měl aspoň najít ta data.
    Napadlo mě ještě jestli si Samsung neupravil ten disk jako "svoje" zařízení a pak by stálo, možná za to vyzkoušet Samsung media studio - kdo ví třeba v něm uvidíš svá data
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    20

    smasung media studio nejen že to je peknej shit, ale hdd to nerozchodilo - klasickej prubeh, kdyz jsem ho chtel nacist, tak se to seklo, dokud jsem ho nevyndal z usb. Removable Media Data Recovery Software mi disk nenasel, ale zkousel jsem nejaky jiny programky na tech strankach. ted nevim jestli se nezeptam jako uplnej debil, ale na tom hdd je typ pameti fat nebo ntfs? resp, kde se to da najit
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    119

    já mám velmi dobrou zkušenost s Acronis*Disk Director Suite ..... zkus... řekl bych že si ten Samsung upravil mírně systém souborů.... tahle hračika by ti měla umět to převést zpět na klasický NTFS...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s externím HDD
    Od Anicus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 09-07-2013, 22:58
  2. Problém s externím hdd
    Od mamrut v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-09-2010, 18:39
  3. problém s externím HD
    Od kugi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-06-2010, 20:49
  4. Externí HDD: Problem s externim Mybook WD
    Od Wertus v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-10-2009, 23:22
  5. Problém s externím hdd
    Od tomve v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-09-2007, 10:34