Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Vyber zdroja

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Ahojte par tyzdnov bludim na tomto fore a citam kadejake temy , dozvedel som sa ze moj Eurocase atx-400 JSP nebola spravna volba pri minulorocnom skladani novej zostavy, ale to bolo vtedy narychlo pretoze na starom athlone xp mi vytiekli kondiky na doske a pravdepodobne aj v zdroji ktory bol pravdepodobne tiez eurocase ,

    tak som sa teda rozhodol ten srot nahradit niecim rozumnym , postupne som presiel od najlacnejsieho fortrona za 30eur ku Fortron SAGA II (500w) , docital som sa tu ze fortrony radsej nie, tak moj vyber prebiehal dalej a moji sucasny favoriti su

    Seasonic Energy Knight SS-500ET 80+ 500W
    http://www.datacomp.sk/seasonic-ener...0w_d48184.html
    Arctic Cooling Fusion 550 bulk
    http://www.tichepc.sk/AC-Fusion-550-...arg1=001020005

    tak poradte pls ktory z tychto zdrojov vybrat neviem sa vobec rozhodnut alebo nejaky iny v cene 50 eur , vysie uz ist nechcem aj tak som prekrocil svoj plan z 30 euroveho fortrona o 20 eur

    pridam aj zostavu
    MB: asus m3n78-emh hdmi
    CPU: amd phenom x3 8450
    HDD: samsung hd403lj 400gb
    DVD-RW: samsung sh-s223f
    RAM: 3GB
    + sietova karta na LANko so susedom a stara floppy z minuleho pc
    zatial frcim na integrovanej grafike GF8200 , ale v priebehu par tyzdnov mam v plane dokupit ati radeon4850 , aj to je vpodstate dovod na to zaobstarat si novy zdroj
    Vsetkym vdaka za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Pro tvou sestavu (i s novou grafickou kartou) Ti bude stačit zdroj Seasonic Energy Knight SS-400ET
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Pro tebe by stačil minimálně tento Seasonic Energy Knight 400W , případně pokud bys chtěl taktovat (což jde u starého Phenomu dosti špatně) a chtěl mít rezervu například pro lepší sestavu či komponenty, tak buď Corsair VX450 (kvalitní, účinný, vcelku tichý) nebo pak dražší Enermax PRO82+ 425W (kvalitní, účinný, tišší než corsair) .......dále je tu ještě možnost, kdybys chtěl zdroj s modulární (odpojovací) kabeláží, tak tento Corsair HX450, je ale o stovku dražší než Corsair bez modulární kabeláže, ale jinak by měl být v podstatě stejný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Vdaka za rychlu odpoved .. ked mne sa ale nepozdava ked k tej r4850 ziadaju 450w zdroj aby to nebolo zbytocne na hranici , tiez neviem ako to bude zvladat ten procesor s tou grafikou tak keby bol nutny nejaky upgrade na jar aby nebolo nutne opat menit zdroj , aj ked mam obavy ze do tej maticnej uz nic schopnejsie nenapcham ..
    http://support.asus.com/cpusupport/c...roduct=1&os=17

    .. presne tak rezerva by sa zisla ale tak ten vx450 stoji u nas uz 60 eur a enermax dokonca 70 co je uz riadny narast ceny
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Tak kup pro klid duše ten OEM Seasonic v 500w verzi a máš rezevru do budoucna, kdybys chtěl pořizovat třeba novější procesor s deskou, ale 400w to utáhne s prstem v nose.



    Jinak nejsme banda šašků, která doporučuje zdroje co nejsou schopny utáhnout příslušné sestavy, takže nějaké "nepozdává" opravdu není na místě Ten ůdaj je vždy trochu naddimenzován
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Těch 450W píšou výrobci grafik kvůli takovým zdrojům jako máš momentálně ty (Eurocase a jim podobné), které mnohdy nezvládají ani svůj udaný maximální příkon a většinou je dosti o náhodě jestli někdy něco neodpálí nebo v lepšim případě neodejdou z ničeho nic. Každopádně ten Seasonic 400W tvoji sestavu zvládá v pohodě s rezervou.

    Jinak pravda, základní deska je patice AM2 a do toho narveš maximálně procesory AM2+ pokud se nemýlím. Pokud bys chtěl na jaře dělat upgrade, tak počítej i s výměnou základní desky a ještě bych se rozmyslel, zda-li v tom případě kupovat tu GK a raději nevydržet s integrovanou a šetřit na upgrade. Záleží na tvých prioritách a peněžních prostředcích
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od miro146 Zobrazit příspěvek
    ... ked mne sa ale nepozdava ked k tej r4850 ziadaju 450w zdroj aby to nebolo zbytocne na hranici ...
    Na hranici to rozhodně nebude. Výrobci grafických karet požadavky na zdroje značně nadimenzují, právě z důvodu prodeje zdrojů jako je EC či LC Power

    Citace Původně odesláno od miro146 Zobrazit příspěvek
    tiez neviem ako to bude zvladat ten procesor s tou grafikou tak keby bol nutny nejaky upgrade na jar aby nebolo nutne opat menit zdroj , aj ked mam obavy ze do tej maticnej uz nic schopnejsie nenapcham ..
    http://support.asus.com/cpusupport/c...roduct=1&os=17
    .. presne tak rezerva by sa zisla ale tak ten vx450 stoji u nas uz 60 eur a enermax dokonca 70 co je uz riadny narast ceny
    IMHO upgrade pouze procesoru u takovéto sestavy se již nevyplatí. Nic tím nezískáš. Pokud by jsi chtěl upgadovat, vyplatí se zakoupit rovnou nový motherboard i s procesorem. Pokud budeš upgradovat až někdy v příštím roce, uvažoval bych o upgradu rovnou na platformu AM3 (nutno zakoupit min. MB, CPU a RAM)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Ok vdaka tak si teda zaobstaram ten seasonic 500w oem .. a ten arctic cooling sa vam nepozdava? cital som o nom recenziu aj par malo tem a docital som sa ze je to prebaleny seasonic s12 II
    ..upgrade mam v plane v buducom roku a urcite si dam poradit a nebudem vyberat sam podla nalady .. rovno na platformu am3

    a k tej grafike, rad by som tu r4850 kupil uz teraz, ide zima a cez tie zimne vecery ma vonku nikto nedostane tak aby som mal co robit (zahrat si nejake schopne hry ktore mi usli kedze na tej integrovanej som toho vela neuhral), tu atinu mam v plane kupit cez inzerat s aspon rocnou zarukou, prave som objavil s 11mesacnou zarukou.Snad je to dobra volba , budem sa musiet okolo grafik viac zorientovat .
    http://pc.bazos.sk/inzerat/2490098/A...oxic-512MB.php

    ..dufam ze nevadi ze tu spominam tu grafiku , ked ano tak moje otazky budem smerovat do sekcie grafickych kariet
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    K tvému procesoru nemá cenu kupovat výkonnější graf. kartu, stejně by ji brzdil
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    K tvému procesoru nemá cenu kupovat výkonnější graf. kartu, stejně by ji brzdil
    myslis vykonejsiu ako tu r4850? .. viem ze ten procesor je riadna sunka ale tak do jari snad vydrzi a ta 4850 by mu mohla pekne sekundovat alebo on jej ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Měl jsem dřív tvůj procesor Phenom 8450 a k tomu HD 4850 a skutečně procesor tu kartu dosti brzdil. V tvém případě by to byl nevyužitý výkon a myslim že zbytečná ztráta peněz, pokud si chceš alespoň trochu zahrát, tak můžeš vzít na tu chvíli než budeš kompletně upgradovat nějakou levnější grafiku. Například tuto Sapphire 4730 a pak ji třeba prodat v aukci nebo tak, ale i tak si nejsem jist jestli by ji procesor dokázal nakrmit. Každopádně je to jen takový návrh a počkej si radši ještě na reakce ostatních více zkušenějších uživatelů
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Měl jsem dřív tvůj procesor Phenom 8450 a k tomu HD 4850 a skutečně procesor tu kartu dosti brzdil. V tvém případě by to byl nevyužitý výkon a myslim že zbytečná ztráta peněz, pokud si chceš alespoň trochu zahrát, tak můžeš vzít na tu chvíli než budeš kompletně upgradovat nějakou levnější grafiku. Například tuto Sapphire 4730 a pak ji třeba prodat v aukci nebo tak, ale i tak si nejsem jist jestli by ji procesor dokázal nakrmit. Každopádně je to jen takový návrh a počkej si radši ještě na reakce ostatních více zkušenějších uživatelů
    Když by na jaře, jak píše, koupil motherboard AM2+ a procesor, tak je lepší volbou nyní koupit ATI Radeon HD 4850. Jinak osobně bych do sestavy nedal ani korunu, vydržel s ní, než-li budu mít na novou a poté upgradoval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Když by na jaře, jak píše, koupil motherboard AM2+ a procesor, tak je lepší volbou nyní koupit ATI Radeon HD 4850.
    AM2+ už má
    jen lehce OT proč asus vyrábí desky který am3 neberou ikdyž u jiných výrobců desky se stejným chipsetem am3 podporují
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    AM2+ už má
    jen lehce OT proč asus vyrábí desky který am3 neberou ikdyž u jiných výrobců desky se stejným chipsetem am3 podporují
    Aha, tak to mě zmátlo info na alfacompu a pak taky podpora těch procesorů, teď koukám na stránky ASUSu a skutečně AM2+

    OT: nejspíš ji ASUS zavrhl jako starší desku a rozhodl se ji dál nepodporovat, něco podobnýho jsem viděl i u Gigabytu, kde pro desku MA770-DS3 rev. 2.0 přestali podporovat novější AM3 procesory, i když by na ní nejspíš jely na nejnovějším BIOSu, ale pravda, aspoň nějaký AM3 procesory podporovala....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    hmm to som si nemyslel ze je natom ten phenom az tak zle , povodne som uvazoval iba o upgrade procesoru nejakeho phenomu II x4 s podporou pre am2+ konkretne tento , este keby mu padla cena .. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62162 , ale kedze je doska nanic tak to uz rovno am3 , aj ked to nechapem doska je pre am2+ a podporuje ich z tohto socketu iba zopar ..

    ..v kazdom pripade do jari je daleko a rad by som tam supol nejaku lepsiu grafiku. ved ta integrovana nvidia za nic nestoji , neverim ze neutiahne nejaku lepsiu kartu s ktorou by sa dalo nieco aj zahrat, a bazarova 4850 za nejakych vyse 50 eur je rozumna cena , slabsie bazarove grafiky nestoja o vela menej, tak by si tato "legenda" mohla popripade dlhsie udrzat cenu ... alebo nemate typ na nieco slabsie , vhodnejsie k tomuto procesoru pocom by som sa mohol na inzeratoch poobzerat?
    ..inak ta 4730 stoji u nas uz 70eur,(takze 4850 by vysla lacnejsie) a bola by potom najar ovela tazsie predatelna ako ta 4850 (aspon podla mna) , v inzercii sa ta 4730 vobec nevyskytuje , narozdiel od 4850 kde sa ludia predbiehaju s cenami aby cim skor predali ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. otacky zdroja
    Od hawkeye9898 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 08-03-2010, 21:57
  2. nutna vymena zdroja?
    Od milooosh v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-10-2009, 11:28
  3. Spotreba zdroja
    Od karo1 v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-02-2009, 12:30
  4. Výber vhodného zdroja,poradte.
    Od Xedos v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 15:47
  5. Výmena zdroja
    Od Klingacikx v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-07-2007, 15:19