Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Nové vadné ram moduly ? - Kingston 2x2GB DDR3 1600 MHz HyperX

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    20

    Ahoj, mam sestavu:

    VGA - Gigabyte ATI HD5850 1GB
    CPU - Intel Core i7-860 BOX 2.80GHz
    HDD - Samsung SpinPoint F3, HD502HJ, SATA II, 16MB - 500GB
    ZDROJ - Enermax PRO82+ 525W
    RAM - Kingston 2x2GB DDR3 1600 MHz HyperX
    MB - Asus P7P55D - Intel P55
    CASE - COOLERMASTER DOMINATOR

    OS - Win 7 professional

    A cca po tydnu provozu na teto nové setavě se začali oběvovat BSOD při různých činnostech, nejvíce při hraní her ale i běžných aplikacích, jako firefox apod. a jejich intenzita se stupňuje. Mé hlavní podezření padlo na moduly ram a program Memtest86+ v. 1.70 mi nasel na pamětech skoro 11tis chyb, přikládám screen:



    Jedná se o špatné nastavení pamětí v biosu, či o vadné kusy?
    Žádný overclock ani změnu tovarního nastavení časování jsem neprováděl.

    Máte nějaké zkušenosti s reklamací komponent na www.czechcomputer.cz ?

    Díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Vlož sem screen z CPU-Z a napiš přesný model modulů RAM, abychom viděli, jak máš moduly RAM nastaveny.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    119

    na CZC ti všetko vymění na místě... většinou tedy....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    20

    Přesný model ramek je:

    Kingston KHX1600C8D3K2/4GX HyperX CL8 Intel XMP

    ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68642 )

    CPU-Z screen:



    + je mi divne ze se tam nikde neobevuje hodnota u ram "1600 mhz..."
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Moduly RAM nastav podle datasheetu manuálně v BIOSu takto: frekvence = 1333 MHz, časování = 9-9-9-24 a napětí = 1,5 V a spusť znovu test pomocí GoldMemory (je trochu lepší při testování modulů RAM). Pokud test proběhne v pořádku, nastav moduly RAM takto: frekvence = 1600 MHz, časování = 8-8-8-24 a napětí = 1,65 V a znovu otestuj.
    Když se vyskytnou chyby, otestuj každý modul RAM zvláště ve všech slotech DDR, abychom vyloučili závadu základní desky.

    To časování v datasheetu se mi zdá s chybou, zkus ještě nastavení CL9-9-9-24 při frekvenci 1600 MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1600Mhz se nezobrazuje.. tomu odpovídá 800Mhz (reálná vs efktivní frekvence)
    Při tvém nastavení máš v Biosu 1.65V? Pokud jen default 1.5V bude to příčina problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od jan.cz Zobrazit příspěvek
    na CZC ti všetko vymění na místě... většinou tedy....
    A nebo taky prdlajs a pockas si mesic jako ja. U ramek za 5tis se cukali, u desky taky, prakticky nic jsem u nich nereklamoval kus za kus. Neobtezovali se ani zavolat mi (na papir dostal razitko s tel. cislem a primo na me jsem mu to psal propiskou).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    A nebo taky prdlajs a pockas si mesic jako ja. U ramek za 5tis se cukali, u desky taky, prakticky nic jsem u nich nereklamoval kus za kus. Neobtezovali se ani zavolat mi (na papir dostal razitko s tel. cislem a primo na me jsem mu to psal propiskou).
    Přesně tak na czc jsem reklamoval grafiku - reklamace za 14dni přišla horší, ale šlape
    pak desku, poslali po měsíci náhradní, jela dva týdny, po měsíci mi poslali další, nejede vůbec navíc jsem ji dostal bez přepínače pro dd2/ddr3 modulů.
    teď reklamuju corsair survivor 8GB, nejde.
    Mají tam bordel jako prase a pošlou ti zpět první věc co se jim dostane pod ruku. Už nikdy více czc.

    Ps. u druhé reklamované desky mi napsali nejdříve že jsem ohnul roh, tak jsem je poslal do pr...le , že jsem jim to poslal, tak jak jsem ji dostal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ja reklamoval na czc ramky dvakrat ty stejny. Po druhy uz sem byl nasr....tak sem tam zavolal a jeste ten den co jim prisli mi poslali novy....

    A pak sem tam jeste posilal grafarnu, jednou ji opravili, znova odesla, takze sem ji poslal zpet s tim ze ji chci vymenit...No ale myslel sem vymenit za stejnou. ja jim poslal naslaplou Gigabyte 8800GT a oni poslali zpet takovej srot Pow 9600GT, tak sem si zahudroval do telefonu a za tri dny sem mel doma 9800GT.....

    Ale domluva je s nima dobra, a jsou dosti ochotny. A reklamace vetsinou nikdy netrva dlouho narozdil od ALZY.....tam to je vzdy mesic....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Není to již trochu OT ? Řeší se tu problém modulů RAM a ne jak a komu se různý hardware podařilo reklamovat v Czech Computers. Tak bych se spíše držel tématu.

    edit by speesnail: Ano souhlas. Zmínka o reklamaci byla k věci, autor se na to okrajově zeptal. Ale není potřeba to dále pitvat.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 16-11-2009 v 16:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Není to již trochu OT ? Řeší se tu problém modulů RAM a ne jak a komu se různý hardware podařilo reklamovat v Czech Computers. Tak bych se spíše držel tématu.

    edit by speesnail: Ano souhlas. Zmínka o reklamaci byla k věci, autor se na to okrajově zeptal. Ale není potřeba to dále pitvat.
    To sice máte pravdu, ale všichni by jste si měli uvědomit, že se je jedná o elektroniku pájenou bezolovnatou pájkou. Pokud se vám na takovém výrobku vyskytne závada, s vysokou pravděpodobností to znamená, že spoje už začali křehnout, takže jakákoliv oprava nemá smysl, opravíte jeden problém a za chvíli se vám objeví závada jinde. Takže neposílat k opravě, chtít nové kusy!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: Nutné!!!Kingston HyperX 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 jak nastavit?
    Od iggy6 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 30-09-2009, 10:43