Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: nejde nainstalovat OS

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele zipp
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    214

    Zdravim, řešim teď instalaci operačního systému... Už druhej den se s tim peru, teď jsem v situaci, kdy mam HDD rozdělenej na dvě části-260 Gb a 40 Gb, oba oddíly jsou naformátovaný a na Cčku (40 Gb) je nainstalovanej systém XP Home-úplně novej a čistej. Potřebuju tam dostat Visty, ale když chci spustit instalaci ze systému, tak mi to napíše hlášku, že to prostě nejde a že XP tohle nepodporujou... Když to dam bootavat z DVD při startu pc, tak mi instalační program načte soubory, rozjede se jakoby načítání systému a pak mi to hodí BSOD... Jak na to...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od zipp Zobrazit příspěvek
    Zdravim, řešim teď instalaci operačního systému... Už druhej den se s tim peru, teď jsem v situaci, kdy mam HDD rozdělenej na dvě části-260 Gb a 40 Gb, oba oddíly jsou naformátovaný a na Cčku (40 Gb) je nainstalovanej systém XP Home-úplně novej a čistej. Potřebuju tam dostat Visty, ale když chci spustit instalaci ze systému, tak mi to napíše hlášku, že to prostě nejde a že XP tohle nepodporujou... Když to dam bootavat z DVD při startu pc, tak mi instalační program načte soubory, rozjede se jakoby načítání systému a pak mi to hodí BSOD... Jak na to...?
    M8lo místa na disku????
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    17

    Ahoj. Zkus se mrknout na tuto stránku - http://support.microsoft.com/kb/330182/cs - jestli náhodou nedostaneš nějakou inspiraci, v čem by mohl být zádrhel. Možná těch 40 GB je málo, jsou-li tam již XP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele zipp
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    214

    Citace Původně odesláno od Gesor Zobrazit příspěvek
    Ahoj. Zkus se mrknout na tuto stránku - http://support.microsoft.com/kb/330182/cs - jestli náhodou nedostaneš nějakou inspiraci, v čem by mohl být zádrhel. Možná těch 40 GB je málo, jsou-li tam již XP.
    To je divný, páč XP zabíraj 3.5 giga a Visty něco přes 10...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od zipp Zobrazit příspěvek
    To je divný, páč XP zabíraj 3.5 giga a Visty něco přes 10...
    Požadavky na insstalaci jsou větší než výsledná velikost.
    Pak píší něco o update BIOsu
    Na tom disku jdou nainstalovat samostatně Visty???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Čo to je konkrétne za počítač? Myslím komponenty, prípadné pretaktovanie?

    Osobne mám Visty nainštalované na 25GB partícii, takže tam by som problém nevidel ... Skôr IMHO v ramkách, otestuj ich MemTestom alebo GoldMemory ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele zipp
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    214

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Požadavky na insstalaci jsou větší než výsledná velikost.
    Pak píší něco o update BIOsu
    Na tom disku jdou nainstalovat samostatně Visty???
    Původně tam nainstalovaný byly, ale teď to nejde... Popíšu jak sem se do týhle prekérie dostal:

    Chtěl jsem naformátovat disk a přeinstalovat OS. Visty mi při instalaci nenabízeli formátování, takže to neřešilo můj problém. Původně jeden disk sem tedy podělil na ony dva a Visty nainstaloval i na druhou v domění, že druhý disk poté naformátuju a bude hotovo... Jenže systém nabíhal pořád z původního instalu, tak sem v nastavení dopídil k místu, kde jsem onen druhý disk zaktivněl a dal ho jako primární-tu na mě vyjela hláška, že to mam dělat pouze v případě, že je na tom disku nainstalovanej funkční OS-a to v tu chvíli už byl, takže no problem, dam ok, resnu a sem v kelu, páč už mi nešla ani jedna instalace. Tak sem se to rozhod vyřešit přes instalaci XPéček-napodruhý mi to vyšlo. Na jednom disku sem měl XP a na druhym Visty. Disk s Vistama sem zformátoval a chtěl sem poté XPčka přeinstalovat, ale to už sem narazil na problém s BSOD...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Keď je to teda takto .... potrebuješ zazálohovať nejaké data z toho hdd? Ak nie, použi niektorý z programov na prácu s partíciami z HirensBootCD a odstráň všetky vytvorené partície ....
    Potom normálne nabootuj DVD s Vistou, vytvor si partíciu a do nej nainštaluj systém ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele zipp
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    214

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Keď je to teda takto .... potrebuješ zazálohovať nejaké data z toho hdd? Ak nie, použi niektorý z programov na prácu s partíciami z HirensBootCD a odstráň všetky vytvorené partície ....
    Potom normálne nabootuj DVD s Vistou, vytvor si partíciu a do nej nainštaluj systém ...
    Zkusim jako další možnost, teď sem odebral ovladač grafiky a povedla se mi rozjet instalace, hodil sem to na větší disk, tak uvidíme...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele zipp
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    214

    Tak nevím kde je problém. Mam zformátováno, ale Visty prostě nenainstaluju-při konci instalace mi to dycky hodí BSOD, ale jen to problikne, to samý když to pak zapnu, jen problikne BSOD a hned restart... Neni potřeba nějakej driver na HDD nebo něco podobnýho? Mam SEAGATE Barracuda 7200.10 320GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele catlover
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    Ahoj, moje rada neřeši ten problém - je jen na ověření jedné věci : zkus vypnout v BIOSu veškeré cacheování a shadowing a napiš jak se to projevilo při progresi instalace
    UPOZORŇUJU, že po tom vypnutí to pojede HODNĚ pomalu. Tak, jestli to budeš chtít zkusit, dej tomu čas
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Paměti jsou v pořádku ?Zkus například Memtest.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nejde nainstalovat net framework 4
    Od qquiderr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 31-01-2015, 18:41
  2. Windows 7: Nejde nainstalovat Win7
    Od Sc@rY v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-12-2010, 14:42
  3. Nejde mi nainstalovat windows xp sp3
    Od pikina24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 12:40
  4. nejde nainstalovat myš
    Od korbell v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-05-2010, 21:49
  5. Nejde nainstalovat OS
    Od Sluk@n_cze v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-10-2007, 22:49