Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Jakou graf. kartu pro tuhle sestavu.....?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    1

    ...mám Intel Core Duo E8400 taktované na 3.6 Ghz na zákl. desce Foxconn P35A, 4 gb ram DDR2 800 (Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5), NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB), zdroj Eurocase 550 W. Strap 1:1 při FSB 1600.

    - "Nakrmí" tato sestava po případné výměně zdroje i silnější graf. kartu jako třeba GeForce GTX 260 OC, popř. GTX 275 OC ?

    - Strap 1:1 je nastaven proto, že zákl. deska "papírově" podporuje max fsb 1333 Mhz a paměti DDR2 800, a frekvence 1600 Mhz je maximum co zvládne. Bude tato starší zakl. deska nějak omezovat případnou novou graf. kartu ? Vyplatí se měnit desku a paměti i pokud už dále nechci taktovat procesor ?, -tzn. jen kvůli možnosti nastavení jiného strapu ?,- Pomohlo by to nějakým způsobem zvýšit propustnos desky a výrazně navýšit výkon?
    ( testoval jsem různé hodnoty strapu při nižším taktu procesoru, kdy to ještě bylo možné,a vliv na latence pamětí to samozřejmě mělo, ale při následném měření výkonu v 3DMarku06 a hrách to nedávalo skoro žádné rozdíly).

    - Koncem příštího roku bych rád kompletně obměnil sestavu a přešel na Core i7,- má už teď smysl instalovat třeba tu Gtx 275 oc, i pokud ji momentálně moje PC plně nevyužije, a použít ji pak alespoň do začátku v nové sestavě?

    - Jakého výrobce/typ by jste mi pro výše zmíněné modely doporučili ?,... s ohledem na dobré možnosti taktování, a u GTX 275 OC i vhodnost k přestavbě na vodní chlazení které chci do nové sestavy.(třeba podle toho, že se dá ušetřit na větráku který stejně časem půjde pryč, nebo že se na ní dobře shání vodní bloky,.. nevím...vítám jakýkoliv nápad

    Díky.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2009-11-15_203750.jpg 
Zobrazení: 152 
Velikost: 209.4 KB 
ID: 13918  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    kup jen grafiku
    mě přijde dobrá Gigabyte GTX260 896MB SOC DDR3 GV-N26SO-896I
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Deska by neměla grafickou kartu zdržovat. Nastavení strapu sis sám vyzkoušel - ten přidaný výkon opravdu není až tak závratný.
    S nákupem grafické karty bych tolik nespěchal, protože nVidie serie GF100 přijde až po Vánocích a bude podporovat DX11. Jediná nevýhoda bude vyšší daň.
    Mám dobré zkušenosti výrobky Gigabitu a MSI, ať už základních desek nebo grafických karet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele stawo
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    kup jen grafiku
    mě přijde dobrá Gigabyte GTX260 896MB SOC DDR3 GV-N26SO-896I
    Presne tuto grafiku som daval do zostavy porovnatelnej s tou uplne hore a slape to bez problemov.. Nove hry bezia na FullHD a plnych detailoch uplne plynule.. Alebo skus pockat na karty s podporou DX11, ale k takej karte by som ja osobne uz zmenil aj ostatne veci...kup tu GTX 260 OC
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Ad1: Tvoje sestava je řekl bych v pohodě (až na ten zdroj) a určitě ti to CPU novou grafiku brzdit nebude. K tomu se váže i odpověď na třetí tvoji otázku:

    Ad3: Jak píše matyyy.... Vzhledem k tomu, že máš v plánu stavět novej komp na nový platformě, nemá moc smysl vrážet horentní sumu do nové grafiky (za rok budou VGA úpně jinde), takže ta GTX 260 je dobrá volba, i když ani GTX 275 by nebyla tím procíkem bržděná. (Ono je tohle trochu zavádějící, protože někdo může namítnout, že dvoujádrům už v nových hrách dochází dech, ale platí to jen u pár titulů).

    Ad2: Nelam si hlavu s propustností, strapem, sladěním frekvencí apod., protože skvěle si sednoucí frekvence RAM-FSB (ideálně oboje 1600Mhz) stejně nedosáhneš a poznáš to jen v syntetickejch testech a benchmarcích, kde ti to udělá nějaký to procento, ale na FPS ve hrách, nebo nárůstu herního výkonu to ani náhodou nepoznáš.
    Důležitý je, abys měl HW při tom OC stabilní a co nejnižší teploty. Těch 400MHz FSB, 3,6GHz CPU a RAM 800MHz CL4 je pro tvůj HW ideální kombinace (i když já bych to raději viděl na 1000MHz CL5 pro RAM..... "dostneš z nich víc" )

    Ad4: Co se týče výrobců, tam bych to nějak extra nehrotil. Mezi referenčníma modelama budeš těžko hledat nějaký velký rozdíl. Jedině snad co se týče možností OC, kde to "umí" každý výrobce malinko jinak zbastlit, regulace fanu je snad u všech stejná.
    Já osobně ze zkušeností preferuju Gigabyte, kterej má z těch "stejnech" karet ty nejlíp "udělaný".
    -A to vodní chlazení bych komplexně řešil, až budeš příští rok stavět tu "funglovku". (I na současné karty se dají sehnat vodní bloky, takže stačí shodit stock chladič.)
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 22-11-2009 v 11:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    nebola by vhodnejsia ati 5770?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    On chce výkonnější grafiku, ne srovnatelnou s tou, co má. (To je s nadsázkou.... chapiš?)
    5770 vs. 260.......vyšší výkon nvidie za nižší cenu, který nepředčí ani nižší spotřeba Radeonu. A DX11? Hmmmm
    A dokonce i 275 na tom není vůbec špatně, nemluvě o výkonu, který je zase o kus dál při nižší ceně. A kdy že bude ta 5770 na krámech?
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 22-11-2009 v 11:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    On chce výkonnější grafiku, ne srovnatelnou s tou, co má.
    no hd5770 je o dost výkonější než 8800gt ale na standartní gtx260 nemá a přitom aktuálně stojí stejně
    imho hd5770 je zajímavá tak za 3000
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    no hd5770 je o dost výkonější než 8800gt ale na standartní gtx260 nemá a přitom aktuálně stojí stejně
    imho hd5770 je zajímavá tak za 3000
    Proč je tam asi ten smajl? Co myslíš? Radši jsem to zeditoval, aby to bylo jasný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    65

    OT-Dávaj si pozor,lebo ked na ten zdroj dáš GTX 260 tak ti prdne do úsmevu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    no proč ne ale kup ještě zdroj s eurocasem to bych neriskoval neakej seasonik 450w nebo fotron 500w 60ghn 80+ by mněl stačit a ještě se bude nudit při zatížení
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od pathfinder Zobrazit příspěvek
    ...mám Intel Core Duo E8400 taktované na 3.6 Ghz na zákl. desce Foxconn P35A, 4 gb ram DDR2 800 (Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5), NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB), zdroj Eurocase 550 W. Strap 1:1 při FSB 1600.

    - "Nakrmí" tato sestava po případné výměně zdroje i silnější graf. kartu jako třeba GeForce GTX 260 OC, popř. GTX 275 OC ?
    Přimlouvám se k volběGTX 260 nebo 275GTX, výkonější pro tvou sestavu nemá cenu.

    Citace Původně odesláno od puma987 Zobrazit příspěvek
    no proč ne ale kup ještě zdroj s eurocasem to bych neriskoval neakej seasonik 450w nebo fotron 500w 60ghn 80+ by mněl stačit a ještě se bude nudit při zatížení
    Když už 500W tak proč ne od Seasonic OEM? zdroj kolem 1500Kč, a je to kvalitnější než forton.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 04-01-2010 v 02:33 Důvod: upraveny zbytečné citace
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jojo, nic levnějšího než oem seasonic a nic ve stejný cenový kategorii jako oem seasonic se imho nevyplatí kupovat.

    vlan: Bylo opravdu nutný kvůli těm dvou poznámkám citovat celej příspěvek? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od VLAN Zobrazit příspěvek
    Když už 500W tak proč ne od Seasonic OEM? zdroj kolem 1500Kč, a je to kvalitnější než forton.
    lepší kup je corsair vx450 parametrově velmi podobný
    +delší záruka(5let) a lepší kabeláž
    cena většinou do 200 navíc
    sofcom za 1436
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tak nevim, v alfě
    seasonic oem 500W 1087,-
    taky bych si asi připlatil za corsaira, ale že by to byla srovnatelná cenová kategorie...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jakou graf. kartu k Intel i5-2500K
    Od Janko-cr v sekci Grafické karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 28-07-2011, 09:14
  2. GeForce: Jakou graf. kartu zvolit do 4300,-
    Od Jimikim v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-07-2011, 22:30
  3. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 13-01-2009, 02:37
  4. Co vy na tuhle sestavu?
    Od wenda306 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 22:26
  5. GeForce: Jakou graf.kartu, abych rozchodil Samsung 226BW přes DVI
    Od psizradlo v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-07-2007, 16:35