Problém se zapnutí PC
Zdravím,
mám problém s tím, že po zapnutí PC počítač najede k detekci disků max. po načítání Windowsů a poté se vypne a snaží se ihned znova naběhnout. Sestava je již lehce obstarožní: Celeron 2,8GHz soc.478 chladič Arctic čtyřka s auto regulací, deska Gigabyte 8IPE1000G, GK GeForce FX5200, 1GB RAM DDR 333MHz, zdroj KME 400W, disk Seagate 7200.7 120GB ATA (sytémový) + Seagate 7200.10 200GB SATA, mechanika Samsung SB203 SATA + 120mm Xcilence větráček v bočnici.
Celý problém začal při obyčejném brouzdání po netu + v liště stáhnutá hra Rise of nations kdy najednou zhasla obrazovka přičemž dioda na bedně stále svítila. Po asi 10 s se počítač snažil několikrát znovu naběhnout, ale většinou se nedostal ani k detekci IDE zařízení. Odpojil jsem ho, rozmontoval bednu, zkontroloval zapojení káblů, kondíky, prach zkusil znova zapnout bez úspěchu, tak jsem odpojil 2. disk, mechaniku, větráček + všechny přebytečné kábly (repro, router, webkamera, tiskárna, mikrofon) a asi na 3 pokus se dostal až do winů, ale asi po 30s se zase vypnul. Problém bych viděl v mém "superultrakvalitním zdroji" ale než s tím poběžím někam do obchodu, abych koupil nový, tak se chci zeptat jestli by to enmohlo být v něčem jiném.
mám problém s tím, že po zapnutí PC počítač najede k detekci disků max. po načítání Windowsů a poté se vypne a snaží se ihned znova naběhnout. Sestava je již lehce obstarožní: Celeron 2,8GHz soc.478 chladič Arctic čtyřka s auto regulací, deska Gigabyte 8IPE1000G, GK GeForce FX5200, 1GB RAM DDR 333MHz, zdroj KME 400W, disk Seagate 7200.7 120GB ATA (sytémový) + Seagate 7200.10 200GB SATA, mechanika Samsung SB203 SATA + 120mm Xcilence větráček v bočnici.
Celý problém začal při obyčejném brouzdání po netu + v liště stáhnutá hra Rise of nations kdy najednou zhasla obrazovka přičemž dioda na bedně stále svítila. Po asi 10 s se počítač snažil několikrát znovu naběhnout, ale většinou se nedostal ani k detekci IDE zařízení. Odpojil jsem ho, rozmontoval bednu, zkontroloval zapojení káblů, kondíky, prach zkusil znova zapnout bez úspěchu, tak jsem odpojil 2. disk, mechaniku, větráček + všechny přebytečné kábly (repro, router, webkamera, tiskárna, mikrofon) a asi na 3 pokus se dostal až do winů, ale asi po 30s se zase vypnul. Problém bych viděl v mém "superultrakvalitním zdroji" ale než s tím poběžím někam do obchodu, abych koupil nový, tak se chci zeptat jestli by to enmohlo být v něčem jiném.
Rozdělej zdroj a mrkni dovnitř na kondíky.. podle příznaků to bude opravdu zdrojem.
Jinak zdroj bych koupil aspon seasonic OEM 350/400W at nekoupis podobnej šrot jako máš ted :)
Jinak zdroj bych koupil aspon seasonic OEM 350/400W at nekoupis podobnej šrot jako máš ted :)
Ok podívám se na něj...no už se mi jednou zdroj rozsypal a já blbec jsem se po dotazu jestli tam teda chci lepší zdroj neptal co to je za zdroj a jak jsem to potom zjistil, tak jsem už nový nekupoval, tak teď už takovou chybu neudělám pokud to bude ve zdroji. A ohledně značky, co Fortron?
Tak to bude asi v tom zdroji zrovna to v něm nevoní :D:D a pod jedním kondíkem je rozteklý elektrolyt
[quote=MorrisoN;315201]Tak to bude asi v tom zdroji zrovna to v něm nevoní :D:D a pod jedním kondíkem je rozteklý elektrolyt[/quote]
Každopádně to vyměn, ale ještě to není tak hrozné , viděl jsem větší maras
Každopádně to vyměn, ale ještě to není tak hrozné , viděl jsem větší maras
Ne fortron raději ne.
Minimum Seasonic OEM
Lepší: Corsair VX450, HX520, TX650, Enermax řada PRo82+, Plnotučný Seasonic, a některé další modely od výrobců Chieftec, Tagan a spousty dalších značek. Tam už to ale chce zjištovat konkrétní recenzi modelu. Nedá se říct že jeden výrobce má jen dobré zdroje.
Minimum Seasonic OEM
Lepší: Corsair VX450, HX520, TX650, Enermax řada PRo82+, Plnotučný Seasonic, a některé další modely od výrobců Chieftec, Tagan a spousty dalších značek. Tam už to ale chce zjištovat konkrétní recenzi modelu. Nedá se říct že jeden výrobce má jen dobré zdroje.
OK, když jsem se tak před cca 2 roky nějak tak víc zajímal o počítače, tak byl Fortron dost doporučovanej jako rel. levnej a dobrej, to to s ním šlo tak dolů?
Za stejný peníze nabízí seasonic a corsair víc. není důvod kupovat fortron. Konkrétní kvalitu lze odečíst z recenzí, tam fortron dopadá jako průměr (Eurocase, LC power a mnoho dalších jako shit).
Dobře, vemu tento, bude OK? http://shop.cska.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=295262
No nemám právě, tak to asi vezmu do servisu, ať se tam na to podívají, ale jinak bude OK ten seasonic pokud to bude v něm?
Tak v servisu vykoumali, že hlavní problém je v potentovaném kablíku resetovacího talčítka, ale přesto asi koupím pod stromek nový zdroj už jen kvůli tomu, že teď mám sata disk a mechaniku zapojenou přes redukci, protože zdroj nemá sata konektory.
[quote=MorrisoN;317916]Tak v servisu vykoumali, že hlavní problém je v potentovaném kablíku resetovacího talčítka, ale přesto asi koupím pod stromek nový zdroj už jen kvůli tomu, že teď mám sata disk a mechaniku zapojenou přes redukci, protože zdroj nemá sata konektory.[/quote]
A znamena to tedy, ze problem v servisu vyresili?
A znamena to tedy, ze problem v servisu vyresili?