Nenaběhne PC
Došly mi dneska poslední komponenty,tak jsem sestavil počítač amd athlon x2 4850e,msi k9n-neo pcb 1,kingston 2x1GB DDR2 800,radeon 4670 512MB,seasonic 400W,case YY-5601 Cetus,starej hardisk maxtor 40GB funkční přendán z tohoto PC...Když spustím PC,tak se rozjedou větráky na graf.kartě i procesoru,hardisk běží ale nerozsvítí se monitor.Jaký problém to může být?
Nedocvaknute pameti nebo grafika.
Chybne pripojeny IDE kabel - odpoj uplne, do BIOSU to staci
Chybne pripojeny zdroj, napajeni domacknout a P4 pro procesor pripojit.
Vic me nenapada, zkus nam to vyfotit nebo lepe popsat.
Chybne pripojeny IDE kabel - odpoj uplne, do BIOSU to staci
Chybne pripojeny zdroj, napajeni domacknout a P4 pro procesor pripojit.
Vic me nenapada, zkus nam to vyfotit nebo lepe popsat.
Deska procesor dle CPU support listu nepodporuje. A jiné procesory s jádrem Brisbane až s biosem 1.9. Takže zkusil bych nejdřív nahrát nejnovější bios, pak by to mohlo fungovat.
S nějakým procesorem který ta deska podporuje s původním biosem (pravděpodobně 1.4.) Bud si takový procesor půjčit, případně navštívit prodejce nebo servis v okolí.
Samozřejmě že to nemusí ale být ta příčina. Jen mi to přijde jako nejpravděpodobnější varianta, pokud jsou jinak komponenty funkční a vše si zapojil správně.
Samozřejmě že to nemusí ale být ta příčina. Jen mi to přijde jako nejpravděpodobnější varianta, pokud jsou jinak komponenty funkční a vše si zapojil správně.
Tak jsem si koupil jinou desku http://www.gigabyte.cz/products/mb/specs/ga-ma770-ud3_10.html a už to naběhne do biosu.Problém je že mi nejde nabootovat CD windows XP objeví se("disk boot failure,insert system disk and press enter"),tak jsem to zkoušel s 2 různýma CDrom a i s 2 windows xp CD a pořád to nejde,takže chyba bude někde v biosu v kterém se moc neviznam jen jsem nastavil second na CD-rom a to nepomohlo...
[quote=kody0308;316585]Tak jsem si koupil jinou desku http://www.gigabyte.cz/products/mb/specs/ga-ma770-ud3_10.html a už to naběhne do biosu.Problém je že mi nejde nabootovat CD windows XP objeví se("disk boot failure,insert system disk and press enter"),tak jsem to zkoušel s 2 různýma CDrom a i s 2 windows xp CD a pořád to nejde,takže chyba bude někde v biosu v kterém se moc neviznam jen jsem nastavil second na CD-rom a to nepomohlo...[/quote]
Vlez v biose do menu Advanced bios features a v položke First Boot device nastav CD/DVD mechaniku ...
Vlez v biose do menu Advanced bios features a v položke First Boot device nastav CD/DVD mechaniku ...