Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Viry a BIOS

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    Ahoj nevím jestli to sem tento dotaz patří ,ale chci se zeptat jestli může nějaký vir napadnout bios popřípadě jak tento vir najít?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Viry by se od BIOSu opravdu dostat nemely. Ale evidentne existuji i nejake kousky, ktere tohle umi.
    http://www.tomshardware.com/news/bio...door,7400.html ale imho se tohle uz dlouho neobjevilo

    Jake jsou duvody podezreni na virus v BIOSu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    Ahoj když vypínám nebo restartuji pc tak se nevipne ,ale hodí mě modrou smrt a musím pc vypnout hlavním vypínačem na zdroji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Projdi si FAQ v sekci "problémy s PC".. Vir v biosu je to poslední co bych z problému podezíral. Mnohem pravděpodobněji bude na vině chybující ram, špatný zdroj, poškozená instalace OS atd..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gejmer
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    99

    Jen mě tak napadlo,jestli by bylo teoreticky možné vytvořit vir,který by úmyslně dovedl špatně flashnout bios.
    Pokud ano,tak by to byl první virus,který dokáže fyzicky zničit PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Gejmer Zobrazit příspěvek
    Jen mě tak napadlo,jestli by bylo teoreticky možné vytvořit vir,který by úmyslně dovedl špatně flashnout bios.
    Pokud ano,tak by to byl první virus,který dokáže fyzicky zničit PC.
    prvni ?

    http://en.wikipedia.org/wiki/CIH_(computer_virus)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od sixx Zobrazit příspěvek
    Ahoj když vypínám nebo restartuji pc tak se nevipne ,ale hodí mě modrou smrt a musím pc vypnout hlavním vypínačem na zdroji.
    Napiš o jakou sestavu se jedná ? Od kdy se problém vyskytuje ? Proveď základní testy počítače: GoldMemory, OCCT, FurMark.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gejmer
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    99

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    prvni ?
    Není to moje parketa,tak se ptám
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    Ahoj tak jsem reinstaloval visty a je to v pohodě.Jinak sestavu mám:
    Procesor: AMD A64 X2 6400+BlackEd
    Základní deska: Asus M2N-SLI Deluxe - nForce 570 SLi
    Paměť: 2xA-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition
    Grafická karta: GIGABYTE N285-1GH-B, 1GB DDR3 (2484MHz), NVIDIA GeForce GTX285
    Pevný disk: WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB, SATA II, 32MB cache, 7200ot,2xHDD Hitachi Deskstar P7K500 500GB
    ,pro zajímovost přidám foto co mě to psalo. A děkuji za pomoc.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC05370.JPG 
Zobrazení: 333 
Velikost: 3.68 MB 
ID: 14047  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    31

    Zdravím.
    Taky mám problém a nevím jak na něho a prosím o pomoc.
    Již se párkrát stalo,že např. najednou nechtěl najet systém XP,kamarád tam vložil Recovery disc a zjistil,že se najednou stratil systém souborů disku,nebyl tam ani Fat32 ani NTFS tak to musel přeformátovat.
    Několikrát se taky stalo,že se smazala sama zaváděcí stopa systému.
    A ted nejnověji když nainstaluji WIN7 nebo XP,tak hned na čistý disk se pokouším nainstalovat antivir Avast nebo Aviru a vůbec mi to nechce aktualizovat a Avast se ani nechce registrovat online.
    Taky když zadám do vyhledávače na Seznamu např. antivir tak mi to stále načitá a nic.
    Mám podezření,že bude asi vir v Biosu.
    Zkoušeli jsme :
    1. Naformátovat disk:C a novou instalaci
    2.Zrušit všechny oddíly na disku a vytvořit nové+nová instalace
    3.Zkoušeli jsme různe instalace jak XP tak WIN7 a nedávál jsem aktualizace.

    Moc prosím o radu a předem děkuji. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Existují viry co umí poškodit BIOS, například Černobyl, ale je to dost stará a exotická záležitost, dnes se snad ani nevyskytují. Řekl bych že problém bude jinde. Zkoušel jsi otestovat disk? Nejlépe nějaký podrobný test povrchu, třeba v HDTune.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    31

    Taky jsem si myslel,že to může být disk.
    Proč ale nejde najet po čisté instalaci na stránky s antiviry ? A když si nakonec nainstaluji antivir z flešky,tak se nechce aktualizovat ani registrovat.Nechce mi to stáhnout ani prohlížeč Operu.
    Počítač je v domácí sítí s dalšími 2 PC s kabelovým propojením a NB s Wi-Fi připojením.Na zbývajících PC najedou stránky perfektně
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A funguje vůbec síťová karta a připojení na internet, máš instalované ovladače? Co třeba ping na www.seznam.cz, jde? Ta instalačka win je originál nebo nějaká pochybná kopie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Pokud je podezření na vir, doporučuji překontrolovat disk v jiném pc (z funkčního systému).
    Jinak pokud jde o čistou instalaci z original CD a byl před ní vyplej PC (aby nemohlo nic zůstat např. v ram-hodně nepravděpodobné i při restartu by měly vypnout), tak to asi vir nebude (max něco v bios jak píšeš, ale s tím jsem se ještě nesetkal a myslím, že by to vedlo k vážnějším problémům než blokaci stránek...).
    Jinak doporučuji při instalaci nemít připojenej net (pro jistotu, že se nic špatnýho nestáhne) a před připojením k netu mít už antivir v pc, pokud ani potom nepojede, tak teprve hledat chyy v bios...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. NAS: NAS a viry
    Od arf_cz v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-02-2012, 23:28
  2. Marketingové strašení viry
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-04-2009, 00:20
  3. Problémy s PC (HW/SW): VIRY
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-10-2008, 17:36
  4. (Anti)Viry
    Od :o) v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 15:42