Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 39

Téma: PC sestava pro úpravu fotek

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    jinak k tematu - jestli dvou, nebo ctyrjadro - je otazka kolik fotografii clovek upravuje a v cem:
    mnoho fotek v lightroomu - ctyrjadro
    malo fotek a photoshop - vykonnejsi dvoujadro
    V mém případě je to mnoho fotek v Lightroomu. Photoshop pouzívám pouze občas.

    Jinak mám trochu obavy jestli není 2GB RAM málo..
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 26-11-2009 v 17:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ja tam teda vidim 4GB ... a i tak bych rekl, ze je to na upravu mnoha fotek celkem minimum
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Citace Původně odesláno od cc355 Zobrazit příspěvek
    Nevím sice, Hyro, jak moc fotíš a čím fotíš, ale mít barvy na monitoru a na fotce stejné je dobré. Jako u každého komponentu, tak i u sondy se za kvalitu platí, takže jsou tam lacinější kousky a taky dražší. Samozřejmě zapálený amatér si za 20000 nekoupí sondu, ale nový objektiv nebo tělo. Nevím jak ty, ale já bych si raději počkal na upravenou fotku trochu déle s vědomím, že na fotce to bude tak jak chci. Přirovnání turbo k trabantu je trochu mimo mísu nemyslíš???
    trošku to dramatizuješ a taky si zapomněl na no, že každý lab tiskne trochu po svým a potom ti je sebelepší sonda k prdu. to bys musel mít nejen zkalibrováno, ale taky nahraný barevný profil z labu a ještě záruku, že až tam půjdeš za půl roku, tak to bude stejný.
    Pro domácí užití si stačí nechat vytisknout pár vzorků a těm v případě potřeby přizpůsobit nastavení monitoru.
    osobně radši koupim to sklo, než sondu /a fotky taky tisknu/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Yelen Yelenov Yelenin Zobrazit příspěvek
    V mém případě je to mnoho fotek v Lightroomu. Photoshop pouzívám pouze občas.

    Jinak mám trochu obavy jestli není 2GB RAM málo.
    Neboj se, v tom košíku na Alfě jsou ty 2GB moduly dva.
    A jinak si myslím, že na tom Core i5 by to stálo za zvážení. Bude ti stačit ta navrhovaná grafická karta, nebo by sis chtěl na tom PC i občas zapařit nějakou slušnou gamesu? Ta HD4650 je dost slabá.
    //kua pomalej.....
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 26-11-2009 v 16:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Neboj se, v tom košíku na Alfě jsou ty 2GB moduly dva.
    A jinak si myslím, že na tom Core i5 by to stálo za zvážení. Bude ti stačit ta navrhovaná grafická karta, nebo by sis chtěl na tom PC i občas zapařit nějakou slušnou gamesu? Ta HD4650 je dost slabá.
    //kua pomalej.....
    Tak to jsem přehlídl, že jsou tam ty moduly dva:-) Hry určitě ne jsem rád, že jsem se této závislosti zbavil:-)

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    A jinak si myslím, že na tom Core i5 by to stálo za zvážení.
    Co tím myslíš???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Yelen Yelenov Yelenin Zobrazit příspěvek
    Co tím myslíš???
    Tím myslím, že ta myšlenka postavit to na platformě Intel s Core i5-750 je dobrá cesta.
    BTW: Tak co ta grafická karta? NAjde ještě jiný využití, než jako "zobrazovadlo" při úpravě fotek?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    Citace Původně odesláno od cc355 Zobrazit příspěvek
    Nevím sice, Hyro, jak moc fotíš a čím fotíš,
    Živí mě to.
    Citace Původně odesláno od cc355 Zobrazit příspěvek
    ale mít barvy na monitoru a na fotce stejné je dobré.
    Takového stavu nelze dosáhnout. Ano, můžeš se přiblížit, ale dostat to na stejnou úroveň je čirá utopie.

    Jako u každého komponentu, tak i u sondy se za kvalitu platí, takže jsou tam lacinější kousky a taky dražší. Samozřejmě zapálený amatér si za 20000 nekoupí sondu, ale nový objektiv nebo tělo.
    Za dvacet si nekoupím ani tělo, ani objektiv. Narážel jsem spíš na fakt, že sonda v rukách poučeného (i nepoučeného) amatéra udělá JEN ŠKODU. Ořeže ti LUT na GK a ty bys fakticky měl vidět míň barev, ale protože ten displej je co se týče podsvícení asi stejně stabilní jako výstup z kdejakého minilabu, tak se jen budeš drbat na hlavě, kde jsi v procesu udělal chybu, že to není stejný jako včera, před měsícem, před rokem.
    Nevím jak ty, ale já bych si raději počkal na upravenou fotku trochu déle s vědomím, že na fotce to bude tak jak chci.
    Tomuhle nerozumím. Fotku upravím a jde do tisku. Když se tisk o den protáhne, tak to znamená, že to bude tak jak chci?
    Přirovnání turbo k trabantu je trochu mimo mísu nemyslíš???
    Nemyslím. Poukazuju na fakt, že je TRENDY a IN kalibrovat kdejakou vykopávku kdejakým šidítkem, když jediný co to fakticky umí je vytáhnout prachy z peněženky.

    Ja tam teda vidim 4GB ... a i tak bych rekl, ze je to na upravu mnoha fotek celkem minimum
    v pohodě. takže čtyřjádro a pokud u toho nebude spuštěno celej set creative suite, tak stačí i 2GB RAM ale při dnešních cenách...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=40385

    vzal bych tu verzi za 20K a dal bych tam GTX260. a urcite 4jatro... pro dvoujadra se uz nic optimalizovat nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    dal bych tam GTX260
    Nevidím důvod dávat do neherní sestavy takovouto kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Nevidím důvod dávat do neherní sestavy takovouto kartu.
    Akcelerace PhotoShopu pres GPU? Pomer vykon/cena/hluk a je skladem? Kvalitnejsi ovladace nez ATI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Akcelerace PhotoShopu pres GPU?
    Funguje i na ATI.

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Pomer vykon/cena/hluk a je skladem?
    V tom případě se mnou navrhované řešení limitně blíží k nekonečně výhodnému.


    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Kvalitnejsi ovladace nez ATI?
    Diskutabilní. Používám produkty obou firem a řekl bych, že jsou na tom podobně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Funguje i na ATI.
    Takze "nekostickuje" treba pri zoomu? Mam tu pc s 2600XT a to kostickuje, PS CS4, Catalyst 9.8

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    V tom případě se mnou navrhované řešení limitně blíží k nekonečně výhodnému.
    - ok, pasiv, nevsiml jsem si
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Nevím jestli je ta akcelerace přes GPU zrovna užitečná.
    Mám GF8800GTS, PS CS4 a GeForce 186.cosi (postarší, já vím, ale pochybuju, že se to změnilo) a při některých stupních zoomu s akcelerací gk je obrázek skutečně nechutnej - rozmazanej, mnohem horší než při sw zobrazení).
    Jako zoomuje a rotuje to fakt rychle, ale když potřebuju vidět každej pixel (a nezoomovat na 800%) tak je to napytel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ze 100% na 800% pomoci ALT+kolecko je to dostatecne rychly, nejakyho rozmazani jsem si nevsiml (intellimouse 3ee, akcelerace kolecka na 2 dilky z maxima) Testovaci obrazek here http://public.bay.livefilestore.com/...4.zip?download
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Takze "nekostickuje" treba pri zoomu?
    Vyzkoušel jsem aktuální trial, a s kombinací Vista HP x64 + HD 2600 XT + Catalyst 9.11 žádný problém nepozoruji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Monitor: na grafiku a upravu fotek HDMI, PIVOT
    Od lamilp v sekci Monitory
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-12-2011, 21:52
  2. LCD: Monitor na upravu fotek
    Od Din0 v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-10-2010, 23:11
  3. Program na hromadnou úpravu fotek
    Od Baterak v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-01-2010, 22:06
  4. PC na střih videa a úpravu fotek
    Od Tondek v sekci PC - archiv
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 14-10-2009, 19:25
  5. LCD: LCD na upravu fotek do 10k?
    Od butcherson v sekci Monitory
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 00:13