Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 54

Téma: Výběr MB a rady k sestavě s C2D

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele d@V3KiN6
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    36

    Zdravím,
    hodlám si pořídít dobrou sestavu za rozumnou cenu a urcitě bych chtěl tatkovat...

    DESKA: (pomozte vybrat): ASUS P5B Deluxe - (http://asus.mironet.cz/mb-asus-p5b-d...--775+dp68883/)
    GigaByte 965P-DS4 - (http://gigabyte.mironet.cz/mb-gigaby...--775+dp69354/) (revize 2, pokud sezenu)

    ...která bude lepší do budoucna a pro přetaktování procesoru...

    PROCESOR: Intel Core 2 Duo E6300, 1, 86GHz, 1066MHz, 2MB, 775 (http://intel.mironet.cz/intel-core-2...b-775+dp68962/) (chtěl bych přetaktovat aspoň na 2,8GHz)

    GRAFARNA: VGA Saphire X1950 XT, 256MB DDR3, VIVO, PCI-E (http://sapphire.mironet.cz/vga-saphi...-pcie+dp73016/) (možná dám přednost ATI Radeon X1950PRO Ultimate, 256 MB DDR3, uvidíme)

    PAMĚTI: DDR2 Kingston HyperX 1024MB (kit2x512MB) (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TU0TW9G2)

    ostatní komponenty vemu z minulé sestavy...

    ale hlavně by mě zajímaly Vaše názory na to, zda by se v této sestavě dal přetaktovat zmiňovaný procesor na aspoň 2,8GHz...

    Mockrát děkuji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od d@V3KiN6
    Zdravím,
    hodlám si pořídít dobrou sestavu za rozumnou cenu a urcitě bych chtěl tatkovat...

    DESKA: (pomozte vybrat): ASUS P5B Deluxe - (http://asus.mironet.cz/mb-asus-p5b-d...--775+dp68883/)
    GigaByte 965P-DS4 - (http://gigabyte.mironet.cz/mb-gigaby...--775+dp69354/) (revize 2, pokud sezenu)

    ...která bude lepší do budoucna a pro přetaktování procesoru...

    PROCESOR: Intel Core 2 Duo E6300, 1, 86GHz, 1066MHz, 2MB, 775 (http://intel.mironet.cz/intel-core-2...b-775+dp68962/) (chtěl bych přetaktovat aspoň na 2,8GHz)

    GRAFARNA: VGA Saphire X1950 XT, 256MB DDR3, VIVO, PCI-E (http://sapphire.mironet.cz/vga-saphi...-pcie+dp73016/) (možná dám přednost ATI Radeon X1950PRO Ultimate, 256 MB DDR3, uvidíme)

    PAMĚTI: DDR2 Kingston HyperX 1024MB (kit2x512MB) (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TU0TW9G2)

    ostatní komponenty vemu z minulé sestavy...

    ale hlavně by mě zajímaly Vaše názory na to, zda by se v této sestavě dal přetaktovat zmiňovaný procesor na aspoň 2,8GHz...

    Mockrát děkuji...
    Deska: Jednoznačně Gigabyte DS4 - je to špička za super cenu a na revizi 2.0 není nutné trvat, jsou to kosmetické změny (až na zvukový čip, samozřejmě).
    CPU: Na 2,8GHz se dostaneš i se zavázanýma očima a s BOX chladičem.
    VGA: Ultimate edice je super, ale zdá se mi finančně zbytečná, velmi zbytečná. Neuvažoval jsi o 512MB verzi?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Můj názor je podobný jako wizaard.
    Deska: DS4
    CPU: E6300
    Grafika: Pokud do GK vrážíš 7000 měla by už mít 512MB (ikdyž teď nevím jakou doporučit kukni na ně )
    RAMky: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32403
    tyto! Jsou o 700kč levnější, a jedou úplně v pohodě na 800MHz CL4 2.1V !
    Takže levnější a výkonnější!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    61

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Deska: Jednoznačně Gigabyte DS4 - je to špička za super cenu a na revizi 2.0 není nutné trvat, jsou to kosmetické změny (až na zvukový čip, samozřejmě).
    Tech zmen je vic, zadna kosmetika.
    • zmena sitovky Marvell 88E8053 -> 88E8056
    • zvukovy kodek Realtek ALC883 -> ALC888
    • pasivy na chipsetu i zezadu
    • natoceni PATA konektoru o 90°
    • Quad BIOS
    • docela zasadni je zmena civek, u stare revize se dost casto stavalo ze nejen pri OC tyto civky piskaly
    • tato verze by uz mela byt dodavana s P965 revize C2


    PS: wizaard nauc se pls pouzivat citace
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    Citace Původně odesláno od ctrl_j
    Tech zmen je vic, zadna kosmetika....
    jak se to vezme...uz revize 1 je velice kvalitni deska. samozrejme rev. 2 je plus, ale da se bez toho obejit tak to vidim ja...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od ctrl_j
    Tech zmen je vic, zadna kosmetika.
    • zmena sitovky Marvell 88E8053 -> 88E8056
    • zvukovy kodek Realtek ALC883 -> ALC888
    • pasivy na chipsetu i zezadu
    • natoceni PATA konektoru o 90°
    • Quad BIOS
    • docela zasadni je zmena civek, u stare revize se dost casto stavalo ze nejen pri OC tyto civky piskaly
    • tato verze by uz mela byt dodavana s P965 revize C2


    PS: wizaard nauc se pls pouzivat citace
    Pro někoho je natočení IDE konektoru o 90° kosmetická změna, pro někoho je to zásadní, pro mě jsou všechny vyjmenované věci (dokonce včetně zvukovky) pouze drobnosti, které mě netrápí. Ale samozřejmě nemám nic proti, každý ať zhodnotí, zda je to důležité. Pokud jsou revize 2.0 dobře k sehnání, určitě bych se jako uživatel za ni nezlobil.

    P.S.: Citace používat umím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od BlackFrog
    jak se to vezme...uz revize 1 je velice kvalitni deska. samozrejme rev. 2 je plus, ale da se bez toho obejit tak to vidim ja...
    Rozdiel medzi týmito reviziani je v zvukovom čipe a použitých tranzistoroch okolo CPU. Pri prvej revízii pri väčšom pretaktovani zviknu nepríjemné pískať tranzistory ta druha revízia 2,0 to vyriešila.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Kdo by měl možnost sehnat revizi 2.0 tak ať ji určitě bere, ale osobně jsem ji nikde nenašel. Změny jsou minimální, jak řekli výše jen kosmetické - a s tímto slovem taky souhlasím...
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 01-02-2007 v 11:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele d@V3KiN6
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Kdo by měl možnost sehnat revizi 2.0 tak ať ji určitě bere, ale osobně jsem ji nikde nenašel. Změny jsou minimální, jak řekli výše jen kosmetické - a s tímto slovem taky souhlasím...
    No ja osobne bych tomu kosmeticke zmeny nerikal. Zkuste si treba predcist tohle http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=132766.

    Takze si myslite, ze s deskou GigaByte 965P-DS4 dokazu vytahnout E6300 treba i na 3GHz? Abych pravdu rekl, tak s taktovanim nemam moc zkusenosti, hodil by se treba i nejaky navodecek, ale to asi pohledam na netu. Ty pameti sou dobry, sel bych asi i do 2x 1GB, vic je podle uplne zbytecny. S tou grafikou, myslim, ze bude stacit uplne tech 256... 512, je asi zbytecnost, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od d@V3KiN6
    No ja osobne bych tomu kosmeticke zmeny nerikal. Zkuste si treba predcist tohle http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=132766.

    Takze si myslite, ze s deskou GigaByte 965P-DS4 dokazu vytahnout E6300 treba i na 3GHz? Abych pravdu rekl, tak s taktovanim nemam moc zkusenosti, hodil by se treba i nejaky navodecek, ale to asi pohledam na netu. Ty pameti sou dobry, sel bych asi i do 2x 1GB, vic je podle uplne zbytecny. S tou grafikou, myslim, ze bude stacit uplne tech 256... 512, je asi zbytecnost, ne?
    ano ten clanek jsme vsichni videli, fakt to jsou kosmeticke zmeny. delaji tam z komara velblouda, klidne bych si dnes koupil prvni revizi (nerikam ze bych se nezeptal na druhou, ale bylo by mi fuk kdybych dostal prvni).
    z E6300 dostanes klidne i 3,2GHz ale potrebujes trosku slusnejsi pameti.
    kdyby ses tu trochu porozhlidl, tak najdes toto: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=2603
    a 512MB na graf karte se tu taky hodnekrat resilo http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=3532 od devatyho prispevku
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele d@V3KiN6
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Můj názor je podobný jako wizaard.
    Deska: DS4
    CPU: E6300
    Grafika: Pokud do GK vrážíš 7000 měla by už mít 512MB (ikdyž teď nevím jakou doporučit kukni na ně )
    RAMky: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32403
    tyto! Jsou o 700kč levnější, a jedou úplně v pohodě na 800MHz CL4 2.1V !
    Takže levnější a výkonnější!
    Ja nevim, ty RAMky sem nenasel v listu podporovaných pamětí u te desky. http://www.gigabyte.com.tw:80/FileLi...a-965g-ds4.pdf
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od d@V3KiN6
    Ja nevim, ty RAMky sem nenasel v listu podporovaných pamětí u te desky. http://www.gigabyte.com.tw:80/FileLi...a-965g-ds4.pdf
    ver tomu ze tam pojedou. vyrobce otestuje par reprezentativnich kousku at muzes porovnat zhruba typy, kdyby testovali vsechny dostupne pameti na vsech deskach tak na to potrebuji otevrit testovaci fabriku
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele d@V3KiN6
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od mech13
    ano ten clanek jsme vsichni videli, fakt to jsou kosmeticke zmeny. delaji tam z komara velblouda, klidne bych si dnes koupil prvni revizi (nerikam ze bych se nezeptal na druhou, ale bylo by mi fuk kdybych dostal prvni).
    z E6300 dostanes klidne i 3,2GHz ale potrebujes trosku slusnejsi pameti.
    kdyby ses tu trochu porozhlidl, tak najdes toto: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=2603
    a 512MB na graf karte se tu taky hodnekrat resilo http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=3532 od devatyho prispevku
    Aha inu dobra 512MB je 512MB :-) A jakou kartu doporučuješ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od d@V3KiN6
    Aha inu dobra 512MB je 512MB :-) A jakou kartu doporučuješ?
    grafiky nejsou zrovna oblast kde bych mel extra velky rozhled, bohate mi staci intel GMA900, ale rozhodne uvazuj o R1950pro 512MB, taky skus trochu pohledat tady na foru, grafika teto cenove relace se tu resila aspon desetkrat. taky by ted ale nebylo spatny pockat si na novou generaci DX10 karet ktera je za dvermi

    EDIT: u te Radeon X1950 Pro 512MB se tu nekde i resilo od ktereho vyrobce ma dobry tichy chladic ale to uz si fakt nevzpomenu kde...
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 01-02-2007 v 16:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od d@V3KiN6
    Ja nevim, ty RAMky sem nenasel v listu podporovaných pamětí u te desky. http://www.gigabyte.com.tw:80/FileLi...a-965g-ds4.pdf
    Jak už bylo řečeno, ty RAMky ti 100% pojedou, zeptej se boboca.
    Jinak grafiku bych doporučil ATI Radeon X1950 Pro 512MB, PCI-E
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-11-2012, 13:33
  2. Výběr zdroje k nové sestavě
    Od stastikp v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-05-2011, 11:25
  3. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-03-2009, 20:33
  4. E8400/E8500? RAM 800/1066? Rady k sestavě na OC
    Od jagged v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-09-2008, 19:05
  5. Názory a rady k této sestavě
    Od Tominx v sekci PC - archiv
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 08-11-2007, 18:07