Budou fungovat DDR v dualu??
Zdravim, nevim, ale nejak nemuzu prijit na to jestli u myho notase podporuje deska DUAL channel.
Kdyz sem ho kupoval,myslim rok 2003 tak tam byli dva totozne moduly [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale nebylo to jaksi ono a jak sel cas, tak jsem jeden prodal a koupil si misto toho tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nyni tam mam jeden puvodni 256 a ten novej 1GB. Celkem tedy 1256, ale pameti samozrejme nejedou v dualu.
Kdyz jsem kupoval tu gigovku, tak stala prez 2500Kc, takze sem nechtel vyhazovat dvojnasobek. Ted ji mam moznost sehnat za 500Kc, ale jestli 1256 nebo 2GB to uz je fuk. Ale kdyby ty 2GB jeli v dualu tak to je vyhodny a na rychlosti se to hodne pozna.......
Jinak pameti podporujou frekvenci 333, ale v Everestu mam pouze 266.
Vedel by tedy nekdo zda mi pojedou v dualu???????
Acer TravelMate 291Lci
chipset 855GM
Diky za radu
Kdyz sem ho kupoval,myslim rok 2003 tak tam byli dva totozne moduly [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale nebylo to jaksi ono a jak sel cas, tak jsem jeden prodal a koupil si misto toho tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nyni tam mam jeden puvodni 256 a ten novej 1GB. Celkem tedy 1256, ale pameti samozrejme nejedou v dualu.
Kdyz jsem kupoval tu gigovku, tak stala prez 2500Kc, takze sem nechtel vyhazovat dvojnasobek. Ted ji mam moznost sehnat za 500Kc, ale jestli 1256 nebo 2GB to uz je fuk. Ale kdyby ty 2GB jeli v dualu tak to je vyhodny a na rychlosti se to hodne pozna.......
Jinak pameti podporujou frekvenci 333, ale v Everestu mam pouze 266.
Vedel by tedy nekdo zda mi pojedou v dualu???????
Acer TravelMate 291Lci
chipset 855GM
Diky za radu
[quote=Georginek;316207] Ale kdyby ty 2GB jeli v dualu tak to je vyhodny a na rychlosti se to hodne pozna.......
[/quote]
To si nemyslim .. imho to nema moc smysl resit ..
[/quote]
To si nemyslim .. imho to nema moc smysl resit ..
Intel uvádí podporu 200/266MHz pamětí. Takže paměti sice zvládnou 333 ale chipset ne.
Jestli chipset vůbec podporuje dual se mi zatím nepodařilo dohleda, nicméně zapomeň na představu že "na rychlosti to bude hodně poznat".. nebude.
Jestli chipset vůbec podporuje dual se mi zatím nepodařilo dohleda, nicméně zapomeň na představu že "na rychlosti to bude hodně poznat".. nebude.
Ale bude to poznat....Vcera zrovna sem delal jeden komp a dal spatne pameti. Takze tam byli 2x512 v singlu a bylo to pomaly jako prase. No a v dualu to uz bylo neco jinyho. Byli to DDR 400.
Me se to prave taky zatim nepodarilo dohledat....
Me se to prave taky zatim nepodarilo dohledat....
Test notebooku s 855GM. 2x512Mb - Single Channel. Takze chipset asi dual vubec nepodporuje.
[quote]The 855GM is a relative of the 875/865 chipsets, but does not support dual channel memory.[/quote]
Více zde.
Tady testovali notebook s tímto čipsetem, 2 x 512 MB paměti taky jely v singlu.
Edit: význam by to mohlo mít u integrované grafiky, která používá sdílenou paměť. Aspoň u nForce 2 to byl sakra velký rozdíl (cca 2700 vs. 4000 bodů v 3dmarku 2001).
Více zde.
Tady testovali notebook s tímto čipsetem, 2 x 512 MB paměti taky jely v singlu.
Edit: význam by to mohlo mít u integrované grafiky, která používá sdílenou paměť. Aspoň u nForce 2 to byl sakra velký rozdíl (cca 2700 vs. 4000 bodů v 3dmarku 2001).
Jo, integrovana grafika tam je, ale na notasu hraju maximalne Transport Tycoon. Takze DUAL deska nepodporuje, pamet nekupuju....
Pro Pas!k Zadna BLBOST....realita. Videl sem to na mnoha kompech......
Pro Pas!k Zadna BLBOST....realita. Videl sem to na mnoha kompech......
Opakuji ... BLBOST :) Jedina moznost kde to muze mit vliv je jak psal johny s tou int grafikou.. na normalnim pc rozdil nepoznas.
Ja rikam ze jo. Pozna se to brutalne. Zkousel si to nekdy? Ja mockrat. Napriklad to ma vliv na otvirani oken u windows.U spousteni firefoxu, otvirani systemovych panelu..... Proste ja to tak vidim. Kdybych to videl jen na jednom kompu, tak reknu dobre. Ale byli jich desitky..... Od DDR400 do DDR2 800
[quote=pas!k;316381]Opakuji ... BLBOST :) Jedina moznost kde to muze mit vliv je jak psal johny s tou int grafikou.. na normalnim pc rozdil nepoznas.[/quote]
Přesně tak,rozdíl je pouze teoretický při testech... A jinak nemůžu s tazatelem souhlasit že 1286 a 2048 není rozdíl.. xD To je ku*va rozdíl...Jestli je to S.Ch. nebo D.Ch je ale fakt jedno.
Přesně tak,rozdíl je pouze teoretický při testech... A jinak nemůžu s tazatelem souhlasit že 1286 a 2048 není rozdíl.. xD To je ku*va rozdíl...Jestli je to S.Ch. nebo D.Ch je ale fakt jedno.