Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Možná grafická karta?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    4

    Tak můj problém je následující. Mám WindowsXP professional sp2, AMD athlon 64 x2 dual core 4200+ 2.21GHz, 2GB ram, NVIDIA GeForce 8600 GT (512), Základní deska Asus m2n-sli deluxe, soundmax HD audio.

    1. Nevím jestli to je chyba, nebo ne ale ukazuje mi to že se mi vytižuje pouze 2. jádro ( program everest ) na tom mam třeba 50% a 1.jádro má 0% zatížení.

    2. Ted mi začalo dělat spustim novější hru jako Dragon Age, Aion, batman - během pár minut mi vyběhne vytížení cpu na 100% přes obrazovku začnou lítat černé čáry, naskočí modrá obrazovka a restartuje se mi pc a to i když nastavim detaily grafiky na low a vypnu všechno co se dá vypnout. Podobně mi to ted zacalo blbnout i na starsích hrach kde mam sice vytizeni cpu kolem 10% ale opět mi skáčou přes obrazovku černé čáry.

    Na grafickou kartu mam nainstalované ovladače verze 191.07, teplota grafiky je kolem 55 stupňů a když je nečiná tak 44 stupňů. Počítač sem projel antivirákem (Norton), na spyware (Doctor) a odstranil ruzne chyby pomocí CCleaner. Počítač je cca 2,5 roku starý.

    Budu rád za jakoukoliv pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    119

    Takže to začalo dělat jen tak z ničeho nic? Dřív to jelo vše korektně???
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    4

    Ano dřív mi to šlo normálně zrovna Aion hraju již od září a nebyli žádný problémy až doposud.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Proveď základní testy počítače:



    Jaké jsou teploty všech komponent v počítači ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    4

    Tady vkládam jako první teplotu, a potom výsledky z HD tune, FurMark a OCCTP
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: teplota.jpg 
Zobrazení: 151 
Velikost: 120.8 KB 
ID: 13987   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD tune.jpg 
Zobrazení: 129 
Velikost: 144.3 KB 
ID: 13988   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: furmark vysledky.jpg 
Zobrazení: 121 
Velikost: 135.0 KB 
ID: 13989   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2009-11-18-18h05-CPU1.png 
Zobrazení: 117 
Velikost: 26.6 KB 
ID: 13990   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2009-11-18-18h05-CPU2.png 
Zobrazení: 155 
Velikost: 26.9 KB 
ID: 13991   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2009-11-18-18h05-GPU1.png 
Zobrazení: 126 
Velikost: 23.0 KB 
ID: 13992   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2009-11-18-18h05-VCore.png 
Zobrazení: 117 
Velikost: 22.7 KB 
ID: 13993   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2009-11-18-18h05-Volt3.png 
Zobrazení: 136 
Velikost: 25.4 KB 
ID: 13994   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2009-11-18-18h05-Volt5.png 
Zobrazení: 150 
Velikost: 23.8 KB 
ID: 13995   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2009-11-18-18h05-Volt12.png 
Zobrazení: 130 
Velikost: 23.5 KB 
ID: 13996  

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    119

    mne se nezda ten HDD,ty propady výkonu až dolu....mohl bys to dát na test sektorových chyb??? ale ne quick test,klasický dlohotrvající (hloubový) test...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    17

    Ahoj napiš jakou grafickou kartu máš a jaky hdd pokusim se ti pomoci
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od Polesovak Zobrazit příspěvek
    Ahoj napiš jakou grafickou kartu máš a jaky hdd pokusim se ti pomoci
    Stačí se jen kouknout. Graf. karta je GeForce 8600 GT a pevný disk WD3200AAKS
    --------
    Ve FurMarku spusť Stability test se zapnutým Extreme Burn Mode a logováním teploty. Sleduj, jestli je "chlupatý koblih" stále stejný a neprojevují se nějaké artefakty. Též sleduj max. teplotu GPU.
    Otestuj pevný disk pomocí Data Lifeguard Diagnostic.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 19-11-2009 v 03:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ještě položím obvyklou otázku - výkon a značka zdroje? Některý napětí Everest zjevně měří špatně, ale třeba +12 V je trochu nízko, i když pořád v rámci normy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od jan.cz Zobrazit příspěvek
    mne se nezda ten HDD,ty propady výkonu až dolu....mohl bys to dát na test sektorových chyb??? ale ne quick test,klasický dlohotrvající (hloubový) test...
    ten dlhotrvajuci test ti tiez nic nemusi povedat. Disk moze premapovavat vadne sektory do rezervneho priestoru a pre takyto test sa bude zdat disk uplne v poriadku. Taketo premapovanie sektorov sa moze prejavovat poklesom rychlosti ako ma v grafe ale moze to byt aj dosledok prace systemu a ako pozeram na jeho spodnu listu, tak by som to tipol prave nato. Disk chce urcite testovat niecim lepsim ako windows utilitami. Neporadim vhodny program, lebo akurat niesom na svojom PC a meno programu si nepametam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    119

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    ten dlhotrvajuci test ti tiez nic nemusi povedat. Disk moze premapovavat vadne sektory do rezervneho priestoru a pre takyto test sa bude zdat disk uplne v poriadku. Taketo premapovanie sektorov sa moze prejavovat poklesom rychlosti ako ma v grafe ale moze to byt aj dosledok prace systemu a ako pozeram na jeho spodnu listu, tak by som to tipol prave nato. Disk chce urcite testovat niecim lepsim ako windows utilitami. Neporadim vhodny program, lebo akurat niesom na svojom PC a meno programu si nepametam.
    Pravda! Sám jsem měl problém s diskem a taky se jevil celej zelenej. Musíš se podívat v HDD tune na SMART /záložka HEALTH/ a zajímají tě položky CURRENT PENDING SECTOR a RELOCATED SECTOUR COUNT....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    4

    TAk CPS mam current 200 worst 200 status ok ... a RSC mam current 200 worst 200 threshold 140 status ok
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    119

    Citace Původně odesláno od Torry Zobrazit příspěvek
    TAk CPS mam current 200 worst 200 status ok ... a RSC mam current 200 worst 200 threshold 140 status ok
    RELOCATED SECTOUR COUNT mas 140 threshold ??? to nic moc teda, to by znacilo 140 vadnych sektoru (resp prelokovanych) a mohlo by to vysvetlovat tvoje problemy... oponenty kteri by chtej rikat ze to ma bejt v current tak ono je to trosku prehozeny... sam sem nedavno takovejhl disk resil... muzes sem hodit screen celyho SMARTU? dik
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Grafická karta pro CAD
    Od Fundel v sekci Grafické karty
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 06-05-2011, 15:56
  2. graficka karta
    Od shanses v sekci Grafické karty
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 07-12-2009, 16:11
  3. Grafická karta do 3 500,-
    Od billy_86 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 30-08-2008, 08:49