Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: vymena zdroja = narast teplôt

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Ahojte, vcera som kupil novy zdroj Arctic Cooling Fusion 550 (namiesto mojeho starsieho eurocase atx-400-jsp)
    http://www.tichepc.sk/AC-Fusion-550-...ml?arg1=001020

    a po namontovani som bol ocareny, krasne tichucko :good: , zistil som ale ze mi pekne huci ventilator na procesore , predtym mi ten hluk prekryval hluk zdroja . tak som si vsetko skontroloval ci vsetko funguje a nasledne zalozil kryt bedne , cely vyteseny ake budem mat tichucke pc ,no nepresla ani minutka a zrazu som iba pocul ako sa zvysuju otacky chladica procesora ,
    z priemernych 3000 na 4700 v priebehu 2 minut .. a urcite by to slo aj vysie nebyt toho ze to pc vypnem lebo som sa dost prelakol :? ..

    ..za vinu momentalne davam novemu zdroju kedze ten mini ventilatorik z boku ledva fuka, nedostatocne odvadza teplo z bedne narozdiel od stareho eurocase z 12cm fanom ktory vytahoval salajuce teplo z bedne, neviem teraz co stym,
    ked je bedna otvorena tak su tie teploty este ako tak okej , urobil som si test stability v evereste a taketo teploty mi vybehli po 12minutovom teste, s otvorenou bednou (hardverovy monitoring rychlosti fanu(nastavoval som v biose) na procaku som mal vypnuty neskor aj zapnuty, vysledky takmer rovnake)
    http://lh3.ggpht.com/_gIDzyvq70Ws/Sw...bilitytest.png
    stve ma ale teplota mcp zo zdrojom eurocase, aj pri zavretej bedni bola ta teplota okolo takych 50 viac urcite nie , nie je velmi vysoka?? pri hrani graficky nenarocnej hry sami vyplhala teplota pri otvorenej bedni na 66stupnov
    http://lh4.ggpht.com/_gIDzyvq70Ws/Sw...ilitytest3.png

    ..potom som si ale dal test zo zavretou bednou a to bol kratucky testik lebo vpriebehu necelej minuty vybehli otacky fanu do vysin ,
    na tej krivke pekne vidiet, ako som sa hral s krytom bedne , zalozeny kryt=vysoke otacky, vybraty kryt=pad otacok na priemerne hodnoty http://lh4.ggpht.com/_gIDzyvq70Ws/Sw...bilitytest.png
    neviem co si o tom mysliet .. mam ist vymenit ten ac fusion(snad sa bude dat) za zdroj aj ked hlucnejsi ,ale to je mi uz asi jedno ,
    ale aby vysaval horuci vzduch z bedne? napr oem seasonic http://eshop.x-computers.sk/zbozi/se...spx?p=z:116983

    ps. zdroj chcem 500w pre planovany upgrade grafiky(teraz mam integrovanu gf8200 a buducorocny upgrade cpu,mb,ram)
    ps2: pozeral som si co je to ten mcp a je to juzny mostik pre nvidia chipsety , tak neviem ked tam dam nejaku lepsiu graficku kartu a integrovanu vypnem, neznizi sa teplota mcp? (iba sa hlupo pytam )
    ps3: komplet galeria testov je tu http://picasaweb.google.com/miro146
    Dakujem vsetkym za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jak píšeš, ten AC zdroj není moc vhodný pokud má sloužit zároveň i jako odsávání teplého vzduchu. Seasonic by stačil a nějak moc hlučný není. Navíc bych mu veřil víc než tomu AC.
    Nemá tvoje case možnost dát jeden odsávací větrák na strop nebo aspoň dozadu? Těžko radit když nevíme jakou máš case a jak řešené chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jé to je elaborát kvůli takový blbosti

    eurocase velký otáčky =>velký průtok
    AC malý otáčky (a mizerný ventilátor) => malý průtok => větší teploty

    přidej do toho pc nějaký další větrák na odsávání zduchu (třeba pod zdroj nebo do bočnice)
    a máš klid
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Navíc bych mu veřil víc než tomu AC.
    nějaký racionální důvod proč věřit víc seasonicu oem než sesonicu oem s nálepkou ac
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    jj asi som zrobil blbost, pojdem ho vymenit za oem seasonic( rozmyslal som este ze doplatim 10euro a kupim corsair vx450 a budem mat od hladania noveho zdroja na dlhsi cas pokoj), co uz clovek sa uci na vlastnych chybach

    tu je galeria case http://picasaweb.google.com/miro146/PcSkrinka#
    na zadnu stenu sa da dat asi 8cm vetrak neviem ale ci to bude stacit ..
    v bocnici je miesto na uchytenie (asi) 8cm a 12 cm vetraku .. vlozil som do nej toto
    http://www.datacom-ke.sk/ac-af-12025pwm_d14133.html ale nepomohol som si , po zalozeni bocnice teploty rastu pomalsie ale rastu a navyse ten 12cm fan ked ide naplno robi slusny hluk ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ten AC je taky seasonic, jen ma jiny vetrak. Takze pokud je hlucnost ok, a jde jen o teplotu, pridej do CASE vetrak a mas vystarano. Zdroj je to dostatecne kvalitni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    nějaký racionální důvod proč věřit víc seasonicu oem než sesonicu oem s nálepkou ac
    Máš pravdu, teď sem pohledal obrázky a ty zdroje jsou +- stejné, až na jeden pasiv. Ale Seasonic bude přece jen lepší díky lepšimu chlazení. Ten 80 mm větrák, navíc docela ztlumený (na polovinu otáček jede při 80 % zátěži) bude chladit hůř než 120 mm u Seasonicu, i když fouká přímo a ne "do L" jako Seasonic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Pokud by to někoho zajímalo, tak tady mají ten AC otestovaný a rozebraný.

    The problem, however, was that during tests one, two and three +12V voltages where at 10.8 V and thus below the minimum allowed (11.4 V). This is not good.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od miro146 Zobrazit příspěvek
    jj asi som zrobil blbost, pojdem ho vymenit za oem seasonic( rozmyslal som este ze doplatim 10euro a kupim corsair vx450 a budem mat od hladania noveho zdroja na dlhsi cas pokoj), co uz clovek sa uci na vlastnych chybach

    tu je galeria case http://picasaweb.google.com/miro146/PcSkrinka#
    na zadnu stenu sa da dat asi 8cm vetrak neviem ale ci to bude stacit ..
    v bocnici je miesto na uchytenie (asi) 8cm a 12 cm vetraku .. vlozil som do nej toto
    http://www.datacom-ke.sk/ac-af-12025pwm_d14133.html ale nepomohol som si , po zalozeni bocnice teploty rastu pomalsie ale rastu a navyse ten 12cm fan ked ide naplno robi slusny hluk ..
    Ty potřebuješ hlavně dostat teplý vzduch ven, ne tam hrnout další zvenku, to moc nepomůže. Musíš mít nějaký větrák který odsává. Ta mřížka na zadní stěně je snad nejhorší co jsem kdy viděl, pokud tam dáš větrák musíš ji nejdřív vyřezat.
    Nejlepší by bylo mít otvor ve stropě. Stačil by i na 80 mm větrák. BTW, doufám že ten 120 mm větrák jsi nekupoval v obchodě z kterého je odkaz, ta cena je fakt brutální, normální je kolem 5 - 6 euro.
    Možná by jsi ještě mohl investovat do lepšího chladiče CPU, když už máš tichý zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Ten seasonic bude lepší, ale nie o moc - 120mm ventilátor je spolovice prekrytý

    Osobne by som skontroloval osadenie chladiča. Najlepšie by bolo zložiť ho dole, odmastiť procesor aj chladič, aplikovať novú pastu ....Možno nie je problém v hromadení teplého vzduchu v bedni, za dve minutky sa predsa nemôže teplota v bedni vyšplhať tak, aby si ten procák neuchladil pri nízkych otáčkach
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    doporucil by som vymenit bednu
    ale nie teraz vazne, kedze ta bedna je eurocase a ma tak slabe chladenie ako ma tak zdroj sluzi tak isto na odsavanie vzduchu von z bedne..no a downgrade z 12cm na 8cm spravi svoje

    ak mas moznost skus dat dozadu 8cm...ak nemas tak tam skus dat 12cm a napasuj ho tak aby co najviac vyfukoval von vzduch - viem ze toto neni idealne ale aspon na test zistit ake su teploty sa to ako tak pouzit da..

    ked uz chces upgradovat cely PC skus nasetrit na nejake lepsiu skrinku a bude po problemoch
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    no takze zbehol som vymenit ten zdroj za iny, ale ako som predpokladal nepochodil som, nepacilo sa im ze som ho uz pouzil ,(jeto divne predsa cez e-shopy mozem vratit tovar do 2 tyzdnov nie?, bez udania dovodu, i ked neviem ci aj takyto vyskusany tovar, nic no nabuduce tam uz nepojdem ), naoplatku mi ale mladik poradil ze si mam pod zdroj strcit nejaky ventilator aby vyfukoval vzduch tak teda cely sklamany som jeden kupil, co som mal robit ze? .. toto mi ponukol alebo nejaky AC , tak som vzal ten enermax http://www.tntrade.sk/enermax-ucma8-...mm_d20873.html

    ...tak som ho teda namontoval dozadu ma gumene drziaky takze nemusel som sa hrat so srubkami, tu plechovu mriezku zajtra vyrezem nech nezavadza

    speedsnail: hlucnost je fakt minimalna ten 8cm fan sa ledva toci , zato pre zmenu som zacal pocut ventilator procesora

    johny__g: mas pravdu , nechal som sa pekne ototo, tak som musel dokupit dalsi ventilatorik, keby som tuto investiciu dolozil do zdroja mohlo byt na vx450 , (v recenzii co poslal Jiri@tncm dokonca pise ze je to tiez 500w ?!?)
    .. vzadu mam teda jeden 8cm enermax, mriezka pojde prec , a vyrezat dieru do stropu by som aj vyrezal ale kedze je tato bedna smejd a treba sa jej zbavit neviem ako by som to vysvetlil buducemu kupcovi
    ..ten 12cm ventilator som kupil troska lacnejsie , ale stale draho, za 7 euro , prave som nasiel slovensky shop kde ho maju za 5,30 eur , .. ale tak kebyze ho obiednam tak posta bude dalsie 3 eura , tak ja som ho kupil priamo v obchode,osobne .., no ano asi by sa oplatilo investovat aj do toho chladica procesora ked uz je ten zdroj taky tichy, skusim sa po niecom poobzerat, nevies nieco doporucit? .. mam phenom x3 - socket am2+ , planujem prechod na am3 , tak naj by bolo keby som ho mohol pouzit aj na am3 ..

    .. tie 2 napajacie 3pinove zastrcky tam nedali nahodou , dobre vedeli ze budu potrebne pri prechode z 12cm-fan zdrojov
    ..nema to ani 8pinove napajanie procesora(iba 4pin) , neexistuje nato nejaka redukcia? aj ked malo by to utiahnut 150w , a najzravejsie sucasne quad amd maju tusim tdp 140w .. najsilnejsie i7 dokonca "iba" 130w

    Jiri@tncm: precital som si ten test zistil som ze vela toho ma spolocne z corsairom vx450 , a ked som dobre pochopil tak to nieje oem seasonic ale
    "This PSU is the same as VX450, "old" EA500 and SilverPower SS500, all of them based on Seasonic S12II 500 which performs very well. "
    btw. prepad toho napatia bol iba pod plnou zatazou zdroja vsak?? .. mne momentalne
    everest pise pri teste +12V - 11,97-12,09 V..
    http://lh5.ggpht.com/_gIDzyvq70Ws/Sw...ilitytest3.png
    btw2. mozem nejako zistit ako su natom moje 12v vetvy?
    btw3. moze tato chyba poskodit jednotlive komponenty? .. alebo iba znizi ich vykon?

    robky: ten 12cm fan je prikryty aby prud vzduchu smeroval na najteplejsie miesta(som sa docital ) ,.. ten chladic na pc je dobre osadeny pretoze predtym som mal eurocase atx-400 a nebol ziadny problem z teplotami , ten 12cm fan v tom zdroji sice hucal ale vytahoval vsetko teplo zo skrine , az teraz zrazu tento arctic robi neplechu

    hawkeye9898: jj ta bedna pojde z domu , nie teraz ale pojde urcite ... mas pravdu ten downgrade fanu mi narobil pekne problemy, snad ten novy 8cm fan pomoze

    .. takze bedna je poskladana, bocnica zalozena, teploty su nisie ako predtym pri eurocase, aj ked lem o par stupnov ale predsa- ale iba pocas bezneho surfovanie po webe, pocuvania mp3 a tak..,potom som urobil test v evereste a mcp mi vybehlo na 60 stupnov, ale zvysovanie otacok chladica procesora sa nekona pekne si drzi otacky az sa mi zda divny akoby sa zasekol http://lh6.ggpht.com/_gIDzyvq70Ws/Sw...bilitytest.png
    komplet galeria testu http://picasaweb.google.com/miro146/...ermaxMagma8cm#

    ..po troch hodinach pisania tohto prispevku sa mi teploty ustalili takto je to v norme?? snad ano http://lh6.ggpht.com/_gIDzyvq70Ws/Sw...VZE/aktual.PNG
    jedine comi vadi je teplota mcp, ale vraj tie chipsety nvidia tak topia tak neviem ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    takze AC + 8cm fan podneho lepsie ako eurocase 12cm?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    no lepsie ale iba o par stupnov, cpu a gpu islo dole o take 3-4 stupne, ale mcp o par stupnov vybehlo ,zatial mi tam vsak zavadza ta hnusna mriezka ,tak ked ju vyrezem mozno pojdu teploty este trosku nizsie
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. nutna vymena zdroja?
    Od milooosh v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-10-2009, 11:28
  2. Monitorizace teplot ve 3D
    Od Draken v sekci Chlazení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-04-2009, 18:54
  3. Dotaz ohledne teplot
    Od Mikesh v sekci Chlazení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-11-2008, 12:50
  4. Posouzení teplot
    Od Milan1955 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 17:23
  5. Výmena zdroja
    Od Klingacikx v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-07-2007, 15:19