GA-MA770-UD3 (rev. 1.0)
Jakou máte s nima zkušenost?Zajímá mě hlavně revize 1.Já ji mam pár dnů a nemůžu si stěžovat až na jednu věc zkusil jsem to otestovat přes speed fan a severní můstek topí na 80°C a zkusil jsem na to šáhnout a neudržel jsem tam ruku dýl než tři vteřiny tady je na to diskuze [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a stává se to více lidem,takže to asi nebude vadný kus .Vydrží ta deska na 80°C?Je to důvod pro reklamaci když to je nejspíš u těhle desek běžné?Popřípadě jak ji schladit,abych nemusel investovat do drahého větráku?
Skus radši na monitorováni teplot Everest - speed fan nemusi podporovat tuhle desku nebo jeji cipovou sadu... já mam na svoji 32 ve windowsu, takže imho speedfan ukazuje zas neco blbe, ikdyž otom prstu, který nemužes udržet... skus pasiv vybrat a poradne dotlacit spet, nebo použij teplovodivou pastu... snad to pomuže, ake když se nepotýkaš s nestabilitou, tak potom je to ok
Myslim že na severnim můstku je to vcelku běžné, že dost topí, každopádně ty teploty ve speedfanu můžou být taky dost nepřesný, pokud ti to běží v pohodě a teplota se nemění, tak bych to neřešil. U mé desky například HWmonitor ukazuje taky 81-82 stupňů a nic s tim není
Dal jsem tam pastu a teplota je pořád stejná.No kdyby to vyhořelo,tak snad se na to bude vztahovat záruka když jsem tam dal tu pastu...I kdybych nevěřil těm programům,tak mě aspoň speed fan dobře nasměroval na tu teplotu,protože jsem na tom ruku udržel jen na okamžik,tak těch 80° to může mít...
Jakmile je chladič teplý, tak je to OK a odvádí teplo, tak bych to víc nějak neřešil. Pokud s počítačem skutečně nejsou problémy, tak to žádnou závadu nemá.