Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Firefox a vytezovani procesoru

hl.hl (1387)|21.11.2009 08:59
Mozna uz se to tu resilo tak kdyztak prosim o odkaz, pokud ne tak prosim o pomoc. Pouzivam Firefox 3.5.5 a jsem zvykly pouzivat hodne zalozek a pocitac uspavam na hdd. Vzdy po case (nahodny cas) zacne Firefox vytezovat procesor na 100%. Jedinne reseni co jsem nasel je shodit Firefox se zapamatovanim zalozek a znovu ho rozjet. Pak je zase chvilku klid.

Otazka je, existuje na to nejaky lek a nebo existuje nejaky nastroj, z ktereho bych poznal ktera zalozka konkretne to zpusobuje?
Tosuja (107)|23.11.2009 10:26
Nepises, na jakem systemu ti to dela, ale obecne - mam podobne problemy, neni to otazka uspavani, ale tech hodne zalozek. Hodne procesor vyzira Flash, ale obcas se mi FF sekne na nekterych obrazkovych webech.
speedsnail (4876)|23.11.2009 10:29
Dela mi to to same. A delaji to flashove veci :-/ (a myslim že se mi to kousalo i v opeře.. problém bude pravděpodobně v tom dokonale optimalizovaném kódu od Adobe..)
Slovak1 (10)|23.11.2009 11:44
Moja zostava : Athlon XP 3000+ , 1,5 GB DDR333CL2, Geforce 4 MX.- ovládače tuším 93.71 ( novšie nepodporuju Geforce 4 MX ).

Mal som Firefox 2 ( presne čislo už neviem ) , teraz mám Firefox 3.015, a viditeľne je pomalší ( trhanejší ) pohyb pri posuve stránky hore, dole.

Na hlavnej stránke svethardware.cz , v pravom stĺpci je reklama robena vo flash animácii ( teraz momentálne reklama na Direct X 11 ), a tá reklama mi 100 % zatažuje procesor, ked stránku posuniem dole, že reklamu nie je vidno, tak zaťaženie procesora zmizne. Ale to asi chyba Firefoxu nieje, ale asi grafiky, lebo to iste zataženie mám aj pri prezeraní svethardware.cz v Internet Explorery.
r34ktor (7477)|23.11.2009 12:28
[quote=speedsnail;318581]Dela mi to to same. A delaji to flashove veci :-/[/quote]
Flashblock a spouštět jen žádoucí flashe. U desítek otevřených tabů nutnost.
Richmond (8084)|23.11.2009 12:34
[quote=r34ktor;318608]Flashblock a spouštět jen žádoucí flashe. U desítek otevřených tabů nutnost.[/quote]
Mohu jen potvrdit - sam ho pouzivam a po pravde jeste jsem si vysokeho vytizeni cpu nevsiml :thumb
hl.hl (1387)|23.11.2009 15:06
[quote=r34ktor;318608]Flashblock a spouštět jen žádoucí flashe. U desítek otevřených tabů nutnost.[/quote]

Tak to pomohlo, sice to neni vyreseni problemu na 100%, ale to holt budou muset zamakat programatori. Diky.
Pabler (425)|23.11.2009 15:35
Adobe robi na novej verzii flashu, (ta sice problem chabej optimalizacie neriesi) ale aspon to neha ratat cez GPU, bol tam aj vypis podporovanych kariet, zacinali na radeon 3000 hore, .... + ekvivalenty od nVidie.

Mno ak moc ches, tak na stranke adobe je k stiahnutiu beta, .... sam som ju skusal, zasmial sa a nahodil spat posledny final release, .... nielen ze to s vykonom ani necuklo, no napr youtube video som mal v spickovej ruzovo zelenej farbe :D

Este snad edit: Flash som nikdy nemal rad, najprv sa clovek nesiel dockat kym to stiahne aby mohol na daco cumiet, teraz s rychlstou netu 5 mbit a viac, to stiahne rychlo ale nejde sa dockat kym sa to vyseka :)
hl.hl (1387)|23.11.2009 16:59
[quote=Pabler;318709]Adobe robi na novej verzii flashu, (ta sice problem chabej optimalizacie neriesi) ale aspon to neha ratat cez GPU, bol tam aj vypis podporovanych kariet, zacinali na radeon 3000 hore, .... + ekvivalenty od nVidie.

Mno ak moc ches, tak na stranke adobe je k stiahnutiu beta, .... sam som ju skusal, zasmial sa a nahodil spat posledny final release, .... nielen ze to s vykonom ani necuklo, no napr youtube video som mal v spickovej ruzovo zelenej farbe :D

Este snad edit: Flash som nikdy nemal rad, najprv sa clovek nesiel dockat kym to stiahne aby mohol na daco cumiet, teraz s rychlstou netu 5 mbit a viac, to stiahne rychlo ale nejde sa dockat kym sa to vyseka :)[/quote]

Bohuzel, GPU akcelerace neni pro me pouzitelna. Mam na notasu nejaky snad Radeon Mobility 7500.
Pabler (425)|23.11.2009 18:23
Tak uz len dufat, ze dojde aj na aku taku optimalizaciu toho balastu co tam maju dnes ... :)
Inak pokial uz musim na nejaku silne flash zameranu stranku (kde jeho blokovanim pridem o informacie na nej) tak ju otvaram cez IE, tam s flashom nieje az taky problem.

Neviem ako je na tom opera, no obavam sa ze strasne podobne ako FF, a za vinu sa im to davat neda, kedze adobe nezverejni kod pre dodatocnu optimalizaciu zo strany opera/ff