Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: DDR3 1333mhz na dosku s max. 1066mhz...co spravit v biose ?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele stawo
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    30

    Zdravim, mam dosku co podporuje DDR3 s max. frekvenciou 1066mhz. Kupil som k nej pamete Patriot s 1333mhz CL7-7-7-20...
    Co vsetko mam v biose zmenit ? Hlavne ma zaujima casovanie.. Este s tym nemam ziadne skusenosti. Dakujem

    pamete - http://www.alza.sk/patriot-2gb-kit-d...es-d134673.htm
    doska - http://www.alza.sk/msi-p43-c51-d134295.htm

    (* CPU - Intel Q8300
    grafika - nVidia GeForce GTX 260 (Gigabyte)
    disk - Sesgate 500gb
    zdroj - Arctic Cooling 550 W *)
    Naposledy upraveno uživatelem stawo: 21-11-2009 v 22:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    V BIOSu (při postu stiskni klávesu Del) nastav tyto hodnoty:

    Cell Menu ? Advanced DRAM Timing:

    DRAM Timing Mode ? Manual
    CAS Latency ? 7
    tRAS ? 7
    tRCD ? 7
    tRP ? 20

    FSB/DRAM Ratio? nastav tak, aby v položce Adjusted DRAM Frequency (MHz) bylo zobrazeno 1333 MHz

    DRAM Voltage (V) ? 1,7 V

    Cell Menu ? MemoryZ ? DIMM1~4 Memory SPD Information: zde se můžeš podívat jak by měli být moduly RAM nastaveny podle specifikace výrobce
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele stawo
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    30

    OK, takze casovanie moze zostat povodne? vyskusam.. dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele stawo
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    V BIOSu (při postu stiskni klávesu Del) nastav tyto hodnoty:

    Cell Menu ? Advanced DRAM Timing:

    DRAM Timing Mode ? Manual
    CAS Latency ? 7
    tRAS ? 7
    tRCD ? 7
    tRP ? 20

    FSB/DRAM Ratio? nastav tak, aby v položce Adjusted DRAM Frequency (MHz) bylo zobrazeno 1333 MHz

    DRAM Voltage (V) ? 1,7 V

    Cell Menu ? MemoryZ ? DIMM1~4 Memory SPD Information: zde se můžeš podívat jak by měli být moduly RAM nastaveny podle specifikace výrobce
    Tak som to nastavil (sice si si trosku pomotal tie skratky), ale teraz mam dost velky problem. Pustim pocitac, ventilatory sa vsetky tocia, ale nic nejde. Ani pipnutie na zaciatku sa neozve, nespusti sa bios, cierna obrazovka.. no co s tym teraz..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Proveď Clear CMOS
    Jinak jsem si nepopletl nic. Časování modulů RAM se skládá z těchto hodnot: CL-tRAS -tRCD-tRP a command rate.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele stawo
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Proveď Clear CMOS
    Jinak jsem si nepopletl nic. Časování modulů RAM se skládá z těchto hodnot: CL-tRAS -tRCD-tRP a command rate.
    Tak sa ospravedlnujem.. a ako sa robi ten Clear CMOS ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od stawo Zobrazit příspěvek
    Tak sa ospravedlnujem.. a ako sa robi ten Clear CMOS ?
    Bud vytazenim baterky z desky (nutne pred tim odpojit napajeci kabel od zdroje) nebo prehozenim patricneho jumepru na desce .. najdes v manualu k desce
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Co třeba kouknout do manuálu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 000.JPG 
Zobrazení: 142 
Velikost: 38.8 KB 
ID: 14064  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele stawo
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Bud vytazenim baterky z desky (nutne pred tim odpojit napajeci kabel od zdroje) nebo prehozenim patricneho jumepru na desce .. najdes v manualu k desce
    Dik moc, spravil som to cez tu bateriu..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Poškrábané LCD, jak spravit.
    Od Bezy v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-09-2006, 12:39