Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 116

Téma: Prosím o radu při stavbě PC do 17000

  1. #31
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Nechci nikoho urazit jen si myslím že víc hlav ... a chci získat nějaké užitečné info.
    Kamarád co má již zmiňovanou sestavu:
    Grafika: VGA Sapphire Radeon HD 5850, 1024MB DDR5, 2xDVI, HDMI, DisplayPort, CrossFire, PCIe

    Procesor: CPU AMD Quad-Core Phenom II X4 965 Black Edition, 3.4GHz, socket AM3/AM2+, 4x128kBL1, 4x512kBL2, 6MBL3, 125W, BOX

    Pevný disk: WD Caviar Black 1001FALS 1TB HDD, Serial ATA/300, 7200 RPM, 32MB cache

    Zdroj: Fortron 500 W EPSILON 80

    Operační systém: Windows home premium 7 64-bit cz oem

    Ram: Corsair 4GB DDR3 KIT (2x2GB) XMS3 DHX, 1333MHz, CL9, TW3X4G1333C9DHX

    Deska: Základní deska GIGABYTE MA785GT-UD3H - AMD 785G/SB710, VGA + 2x PCIe x16,

    DDR3 1800, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, FW, DVI, HDMI, ATX, scAM3
    t
    vrdí že ji navrhoval známý, který vystudoval vysokou školu na počítače a živí se počítačema. A že test výkonu na 3DMark06 zdaleka porazí mě navrhovanou sestavu jaký je Váš názor kolegové ?? A proč se má dle názoru nešťastně volené komponenty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od majkl 11 Zobrazit příspěvek
    A že test výkonu na 3DMark06 zdaleka porazí mě navrhovanou sestavu jaký je Váš názor kolegové ??
    Můj názor (omlouvám se za OT, ale nemůžu si pomoci) - ať si známý dál hraje 3D Mark, my pojďme honit reálný výkon.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No neni to uplně mimo sestava, až na zdroj. Ten je opravdu špatný (pokud umíte anglicky, přečtěte si nějakou recenzi, třeba vlajkové lodi - bacha je to fakt propadák)

    A ten procesor? Neni špatný, ale Intel je na tom se spotřebou i přetaktováním lépe. Každopádně třeba ramky je celkem jedno jaké se použijí, výkon to moc neovlivní, disk WD Black 1T je rychlý, ale je taky poměrně drahý.. pokud máš prachy navíc, klidně ho kup.

    P.s. že vystudoval vysokou školu nic neznamená a takovejch lidí se živí stavěním PC i když o tom ví kulový že bych zaplakal..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Ok. a u těch ramek nezáleží ani na taktech? v testech co jsem koukal se píše že ty DDR3 jsou zatím zbytečné, ale chci myslet samozřejmě do budoucnosti nenacházím peníze rano pod telefonem. (škoda)
    Takže rada zní nic neměnit na doporučené sestavě ???

    Case: Fractal Design Define R2
    Corsair Power Supply HX520 520W
    Samsung SH-S223C černá, OEM
    Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0)
    WD Caviar Black 3.5" 640GB WD6401AALS
    Zeppelin Gold 2GB 1600MHz

    (kartu už jsem se rozhodl VGA Sapphire Radeon HD 5850, 1024MB DDR5, 2xDVI, HDMI, DisplayPort, CrossFire, PCIe) snad je to dobrá volba ?

    Nebo

    Case: Fractal Design Define R2
    Corsair Power Supply TX650 650W
    Gigabyte GA-P55-UD3 (rev.1.0)
    Intel Core i5-750 BOX
    Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB HD502HJ
    Zeppelin Gold 2GB 1600MHz

    Chtěl bych nějaký disk asi ten 1Tb, jaké jsou zkušenosti s touto velikostí jaký zvolit typ?
    Samozřejmě chci aby to bylo tiché v rámci možností. Děkuji za příspěvky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ten 640Gb WD Black je velmi dobrý disk. Další dobrou volbou je samsung F3 1Tb.

    Zdroj stačí pro obě sestavy Corsair HX520, ale asi se přestal vyrábět a dostupnost je špatná, takže možná budeš muset vzít ten TX650 (je stejně kvalitní).

    U první sestavy neuvádíš procesor, ale předpokládám ten Phenom II X4 965. Je celkem jedno které kombo si vybereš,cenově to vyjde podobně, výkon si srovnej v testu.. i5 je asi o 5% výkonější (mimo synetický 3DMark, který je k ničemu) je dražší a má znatelně nižší spotřebu. Pro mě je to favorit.

    A k oběma sestavám bych přidal ještě chladič procesoru, asi CM Hyper 212+ nebo dražší Scythe Ninja
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Takže konečná sestava :
    nebo má někdo ještě jiný názor ?? A jaký je vhodný monitor mám 22" LG kdybych chtěl třeba 24" nebo 30" je to vhodné??

    Fractal Design Define R2
    Corsair Power Supply TX650 650W
    Gigabyte GA-P55-UD3 (rev.1.0)
    Intel Core i5-750 BOX
    VGA Sapphire Radeon HD 5850, 1024MB DDR5
    Samsung SpinPoint F3 1Tb nebo WD Caviar Black 1001FALS 1TB
    Zeppelin Gold 2GB 1600MHz
    CM Hyper 212

    a mechanika třeba LG GGC-H20L ?? chci samo černou a aby přehrávala i BLU-RAY i HD DVD nebo co by jste doporučili?

    Má někdo prosím zkušenost s GK SAPPHIRE VAPOR-X 5850 ja ji nikde nenašel ?

    A chci se ještě zeptat na zkušenosti s nějakým solidní inter. prodejcem kde jsou i dobré ceny každá korunka dobrá chichichi děkuji moc za názory!!
    Ps nevi někdo zda se dá někde sehnat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Sestava OK

    22" LCD imho zatim stačí. Rozdíl s 24" nebude nijak zásadní a 30" jsou zatím velmi drahé, to už je lepší koupit FullHD televizi, je levnější a má širší využití.

    Blue-ray bych kupoval až budou média opravdu rozšířená a mechaniky za tisícovku. Teď je to podle mě stále zbytečnost (dodnes neznám nikoho v okolí kdo by BR disky a mechaniky používal). Nicméně pokud třeba chodíš pravidelně do půjčovny nebo máš velkou sbírku DVD, pak pro tebe může mít BR význam. Nicméně jako "investici" do budoucna bych to zatím vynechal, jsou to spíš vyhozené peníze.

    Solidní prodejce? Snad Alfacomp, tsbohemia, softcom, czechcomputer.. Kromě posledního i velmi levní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Mechaniku tedy jakou aby trochu vydržela? nebo je to jedno
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    238

    Pocitej s tim, ze na 5850 budes cekat mesic nebo i vic.Sam tu kartu uz mam mesic objednanou a porad ji nemam.
    Pocitej s realnych terminem dodani v pulce/na konci ledna....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Win 7 jsou podobné jako Visty, akorát mají ještě trochu více vylepšení a jsou trochu lépe optimalizované. O bezpečnost se nemusíš bát, ta je minimálně stejná jako u Vist.
    Jestli se nemýlím tak bezpečnost je o hodně lepší až na tu díru přes kterou ti může zmrznout OS což pro domácnost ení zas tak velkej problém a záplata musí přijít co nevidět. Ale hlavně má na to, že je to OS win výborně nastavitelnej firewall.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Chtěl bych se ještě zeptat na rozdíl mezi zak.desk. Gigabyte GA-P55-UD3 (rev.1.0) a Gigabyte GA- P55-UD4P jaký je tam rozdíl mimo samo ceny? je to nějak propastné ??
    A u těch pamětí: by bylo asi pro Intel Core i5-750 a Windows home premium 7 64-bit cz oem zvolit alespoň 6 GB 8GB už je asi zatím zbytečné že ? i5 chodí na třech řadičích nebo až i7 ?? myslím kuli tomu osazení buď do paru nebo do trojice?? a ještě k těm zepelinům, co jiného doporučit (na výkon to asi nemá moc vliv, leda při změně časování atd že), zatím s nima nikdo nemá moc zkušeností co jsem tak koukal ? Jsou prý i nějaké výhodné sety 6 GB a tak ??
    Naposledy upraveno uživatelem majkl 11: 01-12-2009 v 17:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    3-kanál jen LGA1366. Ty kupuješ desku do 1156, takže 2x2Gb (protože 2x4Gb jsou nechutně drahý)

    UD4 má navíc firewire a lepší chlazení. Imho nic nutného.. za 600,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    A není těch 4 GB na win 7 malo? berou si dost z paměti při otevírání různých aplikací ne? Je to hlavně na ty hry. A nevyužije se později ten firewire? Nebo májí ty desky i něco jiného v nastavení ?? Koupil jsem zrovna HW speciál a tu UD 5 tu docela chválejí hlavně přepracovaný bios tak by mě zajímalo jaký je přesně ještě rozdíl a zda se to vyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250

    Stačí trochu hledat.

    BTW: 4 GB RAM Ti bohatě stačí. Win7 není nikterak náročný OS, aby zabral 4 GB RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. prosím o radu
    Od chyar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-04-2013, 20:36
  2. Prosím o radu při stavbě nového Pc-20000 Kč
    Od jura001 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 22:20
  3. Prosím o radu.
    Od sexta56 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-07-2009, 15:43
  4. Radeony: Prosím o radu
    Od ozzi v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-11-2008, 19:17
  5. prosim o radu jak na to
    Od bags v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-06-2008, 18:18