Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 8 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 116

Téma: Prosím o radu při stavbě PC do 17000

  1. #61
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Vždyt rikam... vic pchat do 32 neni treba ale taky se mi 4GB zdá málo na 64-bit a už si slysel o "memory Remapu" ? Myslim, že (skoro) každá deska to podporuje.
    Na 64bit jsou 4GB dostačující naprosto....běžný člověk dneska víc pamětí nemá (pokud nemá socket 1366) a v pohodě si s tím vystačí na 64bit (na 64bit je minimum 2GB, což je 2x míň)...

    Teď nevim jestli myslíš nějakej ten program, tak to jsem někde už tady čet a jsou na to dost smíšený názory...do toho bych se nepouštěl
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Upravuje se to hardwerove cez bios... a Imho 64-bit byl vždycky z nejakýho duvodu vždy nerocnejsi na pamet... jen rikam svuj nazor, možna se mylim... co clovek ziska, když ma 64bit a 4GB Ram, když se da 4GB osetrit i jinou cestou ? Ale snad v nekterych vecech, je potreba nejakou 64bit aplikaci atd. ale to uz ma clovek 8 gb nebo vic nebo 4x2GB
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,245

    32bit:
    Operační systém dokáže adresovat 2 na 32 bajtů paměti. Z toho vychází, že dokáže přiřadit max. 2 GB pamětí pro jednu aplikaci. Omezení max. velikosti použité operační paměti je 4 GB, do čehož se musí započítat paměti všech zařízení v počítači (HDD, graf. karta, apod).

    64bit:
    Operační systém dokáže adresovat 2 na 64 bajtů paměti. Omezení max. velikosti použité operační paměti je dán samotným operačním systémem (např. Windows Vista jsou omezena "pouze" na 128 GB RAM).

    Pokud má uživatel 4 GB RAM, doporučuji použít 64bit OS. Využije tak celou instalovanou paměť a nekompatibilita programů s 64bit OS je již minulostí (pominu-li staré verze programů určené pro DOS, Win95, 98, apod).

    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 10-12-2009 v 17:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Děkuji za příspěvky Nemužu nikde sehnat tu HD 5850 ale kamarád mi nabízí Gainward GTX285 1GB byla by to dobrá volba nebo raději počkat ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    s GTX 285 chybu neudeláš, za kolik ti ji nabízi ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Záleží za kolik tu GTX 285 nabízí a jestli je nová nebo tak....ale i tak bych to nebral, protože Gainward má povětšinou hlučný chladiče (opravdu nedoporučuju).....každopádně, kdybys GTX 285 kupoval novou v krámě, tak se jednoznačně nevyplatí (má ještě horší poměr cena/výkon než 5850, která je navíc ještě nadhodnocená díky nedostupnosti a pak taky je to starší karta s vyšší spotřebou (v zátěži zhruba o 100 W víc než 5850) atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    cena GTX 285 by byla 6000,-je nová zabalená a ještě mám možnost tuhle GK : http://www.alza.cz/sapphire-hd-5970-d145975.htm jaký je na ní váš názor??
    I když se mi zdá zbytečně drahá. cena by byla do 12000,-
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Zase sme doma, za GTXko chce moc, Hemlock 5970 je zase narocnej na zdroj, finance(jo, hlavne, ze na takové delo chces levný 24" lcd ) co tak "stredný cesta"
    soucasný jednocipovej "Král" HD 5870 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od majkl 11 Zobrazit příspěvek
    cena GTX 285 by byla 6000,-je nová zabalená a ještě mám možnost tuhle GK : http://www.alza.cz/sapphire-hd-5970-d145975.htm jaký je na ní váš názor??
    I když se mi zdá zbytečně drahá. cena by byla do 12000,-
    hd5970 za12k není až tak špatná leč k ní by to chtělo 30" monitor aby se dal její výkon využít
    ty budeš mít 24" , ne?

    přidej si je ještě 3tí možnost Vánoce a leden přežít na něčem pomalejším(HD4730/4770/4850/4870 9800gt/gts250/gtx260) a pak koupit hd5850/5870 nebo novou nvidiu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,245

    ATI Radeon HD5970 za cenu 12.000 Kč je celkem v pohodě. Čím napájíš sestavu (vím, že to tu někde je, ale thread je již docela nepřehledný a není v něm pomalu ani poznat, co kupuješ za sestavu - mohl by jsi to sem hodit vše najednou, ať máme jasno) ? Pokud máš kvalitní (Enermax, Corsair či Seasonic) 500 - 600 W zdroj, nemáš se čeho obávat. Dále je nutno řádně změřit rozměry case, kam budeš graf. kartu instalovat, neboť s její délkou 31 cm by jsi mohl "narazit".
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Tak sestava bude vypadat asi takto, jestli nemá někdo nějakou jinou volbu ?? Ale ta GK samozřejmě je problém proto se snažím popřípadě volit náhradu. Je to k vánocům jinak bych počkal po novém oce na lepší ceny , tedy asi lepší.

    Fractal Design Define R2
    Corsair Power Supply TX650 650W
    Gigabyte GA-P55-UD3 (rev.1.0)
    Intel Core i5-750 BOX
    DDR3 4GB, 1600MHz, A-DATA, CL8-8-8-24 (KIT 2x2GB) Extreme Edition
    GIGABYTE VGA ATI Radeon HD5850 1GB DDR5
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Samsung SH-S223L LS, černá, OEM
    Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM
    Western Digital Caviar Black WD1001FALS1Tb
    AXAGO - CRI-25 interní 3.5" čtečka
    iTec USB Bluetooth Dongle tady ale nevím zda to půjde s W7 píšou: Kompatibilní OS Windows 98SE,Windows ME, Windows 2000, Windows XP
    Naposledy upraveno uživatelem majkl 11: 12-12-2009 v 22:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    No dejme tomu. Co jsou ty paměti přesně zač? (stačí link do nějakého eshopu kde mají s/n). A mechaniku bych vyměnil za LG GH22NS - spolehlivější a tišší
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    omluva paměti budou
    DIMM DDR3 4GB, 1600MHz, CL9, KINGSTON HyperX (KIT 2x2GB) - BLACK EDITON
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Špatné paměti, moc vysoké napětí (1.9V pokud se dívám dobřě). Paměti by měli mít maximálně 1.65V

    třeba tyto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59982
    Naposledy upraveno uživatelem jrx: 12-12-2009 v 22:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    208

    Proč je to napětí tak důležite aby bylo do 1,65V ???
    je lepší dát 1333MHz nebo 1600MHz ??? Předem díky za odpovědi ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 8 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. prosím o radu
    Od chyar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-04-2013, 20:36
  2. Prosím o radu při stavbě nového Pc-20000 Kč
    Od jura001 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 22:20
  3. Prosím o radu.
    Od sexta56 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-07-2009, 15:43
  4. Radeony: Prosím o radu
    Od ozzi v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-11-2008, 19:17
  5. prosim o radu jak na to
    Od bags v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-06-2008, 18:18