Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 116

Téma: Prosím o radu při stavbě PC do 17000

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    195

    CHtěl bych postavit pc hlavně na nové hry do 17000,- bez monitoru a skříně prosím o radu zkušenější.

    Představa GK. (GeForce GTX 280 602/2200Mhz nebo GTX 285 648/2484Mhz) ???
    CO zvolit a proč mám v tom trošku zmatek hlavě v té veliké škále GK a rozdílu v ceně i několik tisíc za stejný typ.

    Jaké CPU ? mám představu Core 2 DuoE 8600 3,33GHz ?? dle testů na hry se vyrovná např. Core 2 Extréme QX 9770 nebo Core i7 940 je to tak ??

    Jaký zvolit zdroj? : co třeba corsai 750TX

    Jaké paměti? : CO kingstom 2x2 GB DDR3 8-8-8-24 nebo jiné časování ??

    Skříň ?? ulítl jsem na: Antec Twelve Hundred Ultimate Gamer Case, je asi drahá ale nemůžu se od ní nějak utrhnout : )

    A co Deska ?? n Foce 790i Ultra SLI ?? nebo jiná SLI asi nebudu nikdy využívat ale aby dobře komunikovala s ostatními komponenty

    Jaký chladič??

    Pevný disky 2x ???? dle poruchovosti? a zvolit na sistém třeba rychlejší (WD VelociRaptor 300Gb 10000 ot.m) a další s větší kapacitou ???

    Děkuji předem za pomoc..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    za 17000 se toho zase tak moc koupit nedá
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0L01QRD01RM101
    Intel Core i5-750 BOX
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Gigabyte GA-P55-UD3 (rev.1.0)
    Corsair Power Supply TX650 650W
    Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB HD502HJ
    2x Zeppelin Gold 2GB 1600MHz
    Zotac GTX 275 896MB DDR3 ZT-275E3KG-FSP
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 22-11-2009 v 17:51 Důvod: v odkazu změnen počet ramek
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Matyyy, máš tam pouze 2GB pamětí a nemáš tam DVD mechaniku. Tady je můj návrh, proti matyyyho sestavě je tam především AMD procesor, ve hrách není o moc slabší a je tam HD 4890 místo GTX275, slabší asi o 5%, ale levnější a s výborným chladičem.

    K těm tvojim dotazům:
    GK by byla ideální HD5850, ale ta nejde sehnat a když náhodou je, tak obchodníci nasadí vysokou cenu. Takže se vyplatí GTX275 nebo HD4890 (případně ještě slabší a levnější GTX260 a HD4870).
    Procesor určitě čtyřjádrový Phenom, nebo Core i5, v této cenové relaci na hry nic jiného nemá smysl.
    Zdroj stačí 500W, kvalitní jsou především Enermaxy, Coirsary a Seasoniky.
    Na pamětech zas tak nezáleží, ty zepeliny jsou levné a parametry mají solidní, doporučuju ale aspoň 4GB.
    Skříň je myslím OK.
    Deska určitě né s nVidia čipsetem, k AMD AMD čipset a k Intelu Intel. Sli a Crosfire nemá moc smysl, skoro vždy se vyplatí prodat aktuální kartu a koupit lepší, než dokupovat druhou stejnou.
    Na 2 disky nemáš rozpočet, rychlost her to moc neovlivní (maximálně dobu jejich načítaní)
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 22-11-2009 v 17:56 Důvod: Doplněna část k dotazům původního tazatele
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Matyyy, máš tam pouze 2GB pamětí a nemáš tam DVD mechaniku. Tady je můj návrh, proti matyyyho sestavě je tam především AMD procesor, ve hrách není o moc slabší a je tam HD 4890 místo GTX275, slabší asi o 5%, ale levnější a s výborným chladičem.
    Ja bych se primlouval za disk WD Caviar Black 3.5" 640GB WD6401AALS ktery je o 200 korun drazsi ale po zkusenostech se vyplati.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    za 17000 se toho zase tak moc koupit nedá
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0L01QRD01RM101
    Intel Core i5-750 BOX
    .
    2x Zeppelin Gold 2GB 1600MHz
    Zotac GTX 275 896MB DDR3 ZT-275E3KG-FSP
    Zde bych se zase primlouval za Gigabyte GA-P55A-UD3 (rev.1.0) kde je uz SATA 6Gb/s a 2 porty USB 3.0
    Novy SATA vem cert, ale nove USB 3.0 vypada dost dobre s narustem rychlosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ještě vám tam chybí Case pokud se nemýlím, na toho Anteca to v téhle cenové hladině asi nebude. Volil bych asi Centuriona a trochu jsem i tím pádem poupravil sestavu (levnější deska, plus disk Samsung F3) http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...5D01RM101BME01
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    RE Jandaskunk: Majkl psal do 17 tisíc BEZ SKŘÍNĚ A MONITORU, proto tam nemám skříň.
    Pokud se nebude taktovat tak by ta deska asi stačila, používám ji do sestav ke trojjádrům. Se Samsungm mám špatné zkušenosti, u řady F1 strašně záleželo na kusu, některé byly děsně hlučné, jiné tiché ... Šetřit by šlo i na chladiči a grafické kartě, pokud Majkl neplánuje taktovat a nevadí mu hluk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    RE Jandaskunk: Majkl psal do 17 tisíc BEZ SKŘÍNĚ A MONITORU, proto tam nemám skříň.
    Aha jsem přehlíd nebo spíš nějak se mi to vymazalo z paměti, když pak v popisu komponentů psal o skříni.
    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Pokud se nebude taktovat tak by ta deska asi stačila, používám ji do sestav ke trojjádrům.
    IMHO by to mělo stačit i na taktování, mám tu samou desku, taktuju (Athlon X4) a žádný problém. To pak záleží na majklovi jestli chce raději peníze utratit do lepší desky nebo do lepších ostatních komponent.

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Se Samsungm mám špatné zkušenosti, u řady F1 strašně záleželo na kusu, některé byly děsně hlučné, jiné tiché ...
    Nevim no, každopádně ten F3 se tu doporučuje a má jednu plotnu (vyšší hustota, rychlejší zápis) a stojí stejně. Myslím, že zde spíš záleží na preferencích ke značce. Špatný kus může mít klidně i WD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    195

    Díky za rady, ale proč čtyřjádro když testy (jelikož to bude hlavně na hry ) udávají že 4 jádra jsou pomalá a 2jádra se jim vyrovnají?? desku taktovat asi nebudu, určitě ale chci GK od GeForce a aby chvilku vydržela. A ta bedna není zbytečně drahá ? ale moc se mi líbí a myslím že bude i dobře chladit. A ty ramky je tam důležíté takrvání nebo to zase není tak poznat ty zepeliny neznám jaké jsou zkušenosti? Cena může být i do 20000 bz skříně a monitoru monitor mám 22"
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    195

    Jo a ještě jsem se chtěl zeptat na ty disky, jesli dát na systém ten rychlej WD a další třeba 1TB samsung, nebo podobný a nebo oba normální ?? zda se vyplatí tam dávat ten drahy nebo to nemá zas tak velký vliv. A operák asi určitě visty 64 že ?? díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    K těm 4jádrům. Již několik dnešních her využívá naplno výkon 4-jádrových procesorů a v budoucnu jich bude přibývat. Pokud chceš, aby ti počítač nějakou dobu vydržel a držel krok, tak je IMHO nutnost mít aspoň 3-jádro, nejlépe 4-jádro. Navíc tvůj cenový strop to umožňuje. A dnes už jsou čtyřjádra se stejnými frekvencemi jako dvoujádra, takže v pohodě pokryjí výkonem i starší hry (případně hry, které využívají pouze 2 jádra)...například ty Core i5 nebo ten Phenom 955

    Citace Původně odesláno od majkl 11 Zobrazit příspěvek
    Jo a ještě jsem se chtěl zeptat na ty disky, jesli dát na systém ten rychlej WD a další třeba 1TB samsung, nebo podobný a nebo oba normální ?? zda se vyplatí tam dávat ten drahy nebo to nemá zas tak velký vliv. A operák asi určitě visty 64 že ?? díky
    Stačí jeden disk na všechno (například 1TB pokud chceš takovou velikost) a na systém můžeš vytvořit vlastní partition (oddíl) na disku. IMHO kupovat dva disky (a navíc Raptor není ani výhodný a ani v testech se moc nepředvedl pokud vim) je bezpředmětné

    Operační systém bych vzal spíše Windows 7 Home Premium 64bit
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    195

    Ok chápu, dva disky jsem chtěl raději kuli záloze člověk nikdy neví a když pak slyší všechny ty poruchy. a v případě těch GK : 275 nebo 285 a jakou přesně verzi čert aby se v tom vyznal milión výrobců každý udává že ta jeho je nejlepší a testy nenapíšou přesný typ?? můžu tedy ještě poprosit o sestavu do těch 20000 bez skříně a monitoru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    195

    Popřípadě nějaký názor na tu case
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63148
    vím že ji tady asi nikdo nemá ale každý názor dobrý.
    A jaké zkušenosti jsou s Windows 7 Home Premium 64bit slyšel jsem negace v zabezpečení a abyh řekl pravdu přecházet zase na novej operák se mi moc nechce . Děkuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    195
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jo, jedině mít jeden disk jako primárný a druhý na zálohu dat, to by šlo, ale ubereš tím na výkonu sestavě, záleží na tvých prioritách.

    Win 7 jsou podobné jako Visty, akorát mají ještě trochu více vylepšení a jsou trochu lépe optimalizované. O bezpečnost se nemusíš bát, ta je minimálně stejná jako u Vist. Pokud ovšem máš Visty 64bit jako RETAIL balení, tak nemusíš kupovat nový OS (taky bys ale nemohl používat ten OS u původního počítače.)

    A k té case, přijde mi až zbytečně moc drahá a IMHO Centurion odvede podobnou práci za daleko méně peněz. Navíc big tower je pro tebe IMHO zbytečný. Kdybys opravdu chtěl vrazit větší sumu do skříně, tak bych se spíš poohlédnul po značkách Lancool či Lian-Li

    EDIT: Jo a až budeš psát novej příspěvek a nebude pod tebou žádnej jinej, tak používej tlačítko edit u svého příspěvku, 3 příspěvky za sebou jsou zbytečný a akorát zabírají místo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. prosím o radu
    Od chyar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-04-2013, 21:36
  2. Prosím o radu při stavbě nového Pc-20000 Kč
    Od jura001 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 23:20
  3. Prosím o radu.
    Od sexta56 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-07-2009, 16:43
  4. Radeony: Prosím o radu
    Od ozzi v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-11-2008, 20:17
  5. prosim o radu jak na to
    Od bags v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-06-2008, 19:18