Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní koznole

Belbas (362)|23.11.2009 18:16
Rozhodl jsem se že místo PC které musím každý rok upgradovat abych získal dobrý herní výkon, si koupím herní konzoli. Lepší PC na hry stojí minimálně 16,000 a výš., konzole kolem 5000 a netbook kolem 7000 dohormady 12,000 a prokážou stejnou službu navíc netbook je přenosný a konzole vydží déle bez upgradu. Ale nevím kterou z:
Xbox 360 /4800-6200
Nintendo Wii /5300kč
Play Station 3 /7300-8400kč

Největší sympatie mám zatím k Xboxu pro jeho nízkou cenu a množství her...
Jaký je váš názor?
16cmfan (2153)|23.11.2009 18:40
Herni PC za 10 000 - 12 500kč se vyrovná, ne-li predči výkon a audiovizuálni spracováni her konzol, samozrejme, když nerátam dalsi naklady na LCD atd.

K tématu: Jde o prioriti.

PS3 - mas tam par killer titulu, dobra grafika her ale když ji porovnáš s Xboxem, hodne stráci.

XBOX360 - velkej výber, dobrá podpora u nás, relativne lacne hry a grafika hier

Wii - nejslabsi z konzol, ale pokud ti nejde o Grafiku ale o inovace a porádne se odvázat a zažít neco nové, navíc v kruhu rodiny nebo prátel, jedná se o ideálnej stroj, navic je nejvic sexi, málo žere a na hry se koukat dá také, to je hlavný.

Tak či onak, o uspechu konzol zavisi uspech samotných her - hry delaj konzole, né naopak - takže rozhoduj podle her, ktere sou dostupné pro kterou platformu...
Belbas (362)|23.11.2009 18:42
[quote=16cmfan;318835]Herni PC za 10 000 - 12 500kč se vyrovná, ne-li predči výkon a audiovizuálni spracováni her konzol, samozrejme, když nerátam dalsi naklady na LCD atd.

K tématu: Jde o prioriti.

PS3 - mas tam par killer titulu, dobra grafika her ale když ji porovnáš s Xboxem, hodne stráci.

XBOX360 - velkej výber, dobrá podpora u nás, relativne lacne hry a grafika hier

Wii - nejslabsi z konzol, ale pokud ti nejde o Grafiku ale o inovace a porádne se odvázat a zažít neco nové, navíc v kruhu rodiny nebo prátel, jedná se o ideálnej stroj, navic je nejvic sexi, málo žere a na hry se koukat dá také, to je hlavný.

Tak či onak, o uspechu konzol zavisi uspech samotných her - hry delaj konzole, né naopak - takže rozhoduj podle her, ktere sou dostupné pro kterou platformu...[/quote]

myslím že za 10000-12000 PC není herní... monitor už mám 23" myslím že na konzoli stačí
ne ?
Belbas (362)|23.11.2009 18:43
každopádně díky za srovnání to jsem přesně potřeboval
Belbas (362)|30.11.2009 21:32
Zdravím asi vyberu jeden z těch Xboxů. Potřeboval bych vědět jaký je rozdíl mezi Arcade Edition, Pro, atd. v těchto označeních se moc nevyznám chápu že Pro bude asi lepší ale v čem? Díky
Salamander (6177)|30.11.2009 21:36
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] vs [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (muzes si to dat do srovnani)

Doporucuju spis Elite, uz jenom kvuli HDD a dalsimu prislusenstvi v baleni
Belbas (362)|30.11.2009 21:40
[quote=Salamander;321855][odkaz, pro zobrazení se přihlaste] vs [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (muzes si to dat do srovnani)

Doporucuju spis Elite, uz jenom kvuli HDD a dalsimu prislusenstvi v baleni[/quote]

ok ale potřeboval jsem spíše praktické věci. Umím si přešíst že Elite má jednou tak velkou RAM. Ale jestli to sám pocítím - budu moci hrát méně her, nebo rychleji zastará, nebude se něco kousat? A ještě jsem se chtěl zepat mám monitor LG W2343T- 23", Full HD, DVi,Dsub nebude problém v připojení?
Prott (240)|1.12.2009 07:50
Ten Elite ma navic jen disk a to prislusenstvi (RAM maj oba stejnou - neupgradovatelnou). Z toho plyne, ze jsou oba stejne vykonne.
Vystup je HDMI, takze na DVI ani DSub ho nepripojis (musis si koupit redukci):
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Belbas (362)|5.12.2009 16:51
Ještě bych se chtěl zeptat jak je to s funkcí Live (Multiplayer) prý se musí platit ale ČR není podporovaná nebo co... Je možné zaplatit z účtu poštovní spořitelny případně KB ? A pak bych se chtěl zeptat jak je to s uživatelským rozhraním u Xboxu (nemám žádnou představu)? Je to nějaká obdoba OS? Byl bych vděčný za odkaz na nějaké video. Předem díky všem.
wroutone (14)|13.4.2010 13:30
Mám zkušenosti jak s Xboxem360 tak i s PS3, takže mohu porovnat. Jasnou výhodou xboxu je nedostatečná ochrana proti pirátství. Avšak má to svoje háčky. Microsoft kontroluje servery a je schopný úpravu xboxu zjistit. Ve chvíli, kdy to zjistí, dostaneš BAN na Xbox LIVE a už konzoli k internetu zkrátka nepřipojíš. Sice každý tvrdí, že je nový firmware, ale dle mého názoru a zkušenosti BAN dostane jednou každý upravený Xbox. Já měl upravený xbox, na netu jsem nehrál nehrál a pak se jednou připojil na Live a dostal BAN. Navíc v tu chvíli přijdeš i o možnost instalování her na HDD. Nemluvím o tom, že multiplayer se platí a to tím způsobem, jako když si dobíjíš kredit na mobilní telefon. Karty s aktivačními kódy se všsak dají sehant za cca 100Kč/ měsíc. Nemluvím o poruchovosti Xboxů, sice ta nějnovější revize by měla být odolná, ale já zkrátka Xboxu už nevěřím. Koupil jsem si tedy PS3. Nevýhoda je, že si musíš kupovat hry, na druhou stranu si jich člověk pak váží. Na xbox jsem měl mnoho kupíí her a nevěděl jsem, co hrát dřív, zatím co na PS3 mám her pár a mám z nich mnohem větší radost. Multiplayer je zdarma, což je oproti xboxu obrovská výhoda, navíc přehrávání BD filmů. Shrnuto- pokud budeš hrát jen single, kup si Xbox, pokud chceš hrát online, rozhodně PS3.
Richmond (8084)|13.4.2010 16:10
[quote=wroutone;367752]Nemluvím o poruchovosti Xboxů, sice ta nějnovější revize by měla být odolná, ale já zkrátka Xboxu už nevěřím. [/quote]
To je panecku argument, doufam, ze taky napises, ze novej XBOX (Jasper) topi a huci min nez PS3 (jakakoliv verze) + samozrejme sla dolu jeho poruchovost, on totiz MS taky nespi a konzole porad prochazi vyvojem (to ostatne PS3 taky - staci se podivat co tam bylo kdysi za chladic a co je tam dnes) ;)
+ na PS3 je cca 5-7her kvuli kterym by se PS3 vyplatila poridit (GT5 jeste nevyslo - uz asi 2. rokem)...
wroutone (14)|13.4.2010 16:15
O tom, že šla poruchovost dolů nepochybuji, ovšem po zkušenostech tomu zkrátka nevěřím. Taky by sis nechtěl potřetí kupovat stejnou značku, se kterou máš špatné zkušenosti. nevim nevim zda-li PS3 topí více, když jsou procesor i grafika vyráběny 45 nm procesem oproti xboxu rev. Jasper, který mým 45 nm procesem vyrobený jen procesor a grafika je stále 65 nm :) . nevím, jak moc hučí Jasper, já měl Falcon, který při idle byl celkem tichý, ovšem při hraní z média to bylo jak vysavač. já mám PS3 slim a to je prakticky neslyšitelné i když je v mechanice BD. Pochybuji, že hlučnost mechaniky v xboxu se nějak zásadně snížila od revize Falcon. Pokud nemáš BAN a hraješ z HDD, myslím, že hlučnost bude srovnatelná ovšem při hraní z média nikoliv.
Richmond (8084)|13.4.2010 16:33
PS3 slim celkem slusne topi vzadu u kabelu, ze? Jako srdcem jsem pro PS3, ale dokud nevyjde GT5 tak pro me stale vede Xbox + prictu-li v potaz co hra to 1.500,- tak je uplne jasny jestli mi ten ban za to bude stat nebo ne ;)
wroutone (14)|13.4.2010 17:23
Podle mě hraje hlavní roli rozhodnutí, zda budu hrát online či offline. Podle toho bych se řídil já.
KLDAS (68)|16.4.2010 19:35
Já mam PS3 a neříkejte že strácí na XBOX jelikož PS3 má 10 jádrový procesor tak vylepšuje grafiku kará je velmi nízká a ram je tam 1 GB a kdyby si chtěl vylepšenou verzi tak by tě přišla draho ale XBOX je horší v tom že je docela pomalí na startu PS3 načte se za 6.4 sekund a XBOX za 12.7 sekund .
Ve srovnání PS3 her je to lepší a zábavnější a můžeš stahovat kolik chceš her demo je tam store 4819 dem a XBOX moc ne.

Herní ovladače: PS3 v padne do ruky pěkně a u XBOXU velký a neohrabaný takový potom divný pocit.

PS3: Má HDD taky né že to nemá podporuje motivy na store kolem 3000 v HDD i né v HDD.
XBOX: Má také HDD ale malé neni slovo.

Internet PS3: Je to přehledné a velmi rychlé.
XBOX: Neni slov hrůza podle mě.

Připojení přes WIFI PS3: připojí se kamkoliv a snadno i do zaheslovaných a neche to heslo
XBOX: ASI nemá nwm :P

Dizajn (nwm jak se to píše omluva) PS3: Velmi pěkný uzší a vejde se kamkoli vodorovně i svisle vypadá velmi krásně a má dokonce i dotykový zapínání a vyjetí Blu-ray disků
XBOX: Velmi velký a pro ty disky vyjetí jako z pc jen tak urvat a svisle fotí to jen protože je to hezčí a vodorvně velký hnus a klasický jako u pc neni to dotykový.

Motivy z pc do PS3: Lze U XBOXU: NELZE!

SHRNUTÍ:_________PS3________________________XBOX___________
_________________78%________________________22%____________
Procenta ukazují za své a PS3 je oblébená k tomu konzole!!!
Richmond (8084)|16.4.2010 19:43
Nadherne shrnuti :mistake
BTW pockej, az budes mit vetsi ruce nez prumerny asiat - on ti ten "neohrabanej" joypad u XBoxu jeste prijde vhod ;)
16cmfan (2153)|16.4.2010 19:45
[quote=Richmond;368621]Nadherne shrnuti :mistake
BTW pockej, az budes mit vetsi ruce nez prumerny asiat - on ti ten "neohrabanej" joypad u XBoxu jeste prijde vhod ;)[/quote]

Klasický syndrom MTD (mám to doma, je to nejlepší)

viz jeho začátek super rozboru:

[quote]Já mam PS3 a neříkejte že strácí na XBOX [/quote]
Richmond (8084)|16.4.2010 19:58
No tak hlavne opet keca kraviny - PS3 ma 6x core cell (papirove brutal vykon, ovsem pod podminkou, ze je aplikace napsana tak, aby ten vykon z toho vyzdimala ;)) - s tim souvisi i hry, ktere dokazi vyuzit potencional PS3 coz je napr. GT5, ktere je ovsem stale v nedohlednu + rekneme tech par co si spocitam na prstech rukou. Ostatni hry jsou (protoze je to kseft) jen prekompilovany z ostatnich platforem coz je pro PS3 omezujici faktor.
faugusztin (453)|16.4.2010 20:03
[quote=KLDAS;368609]...[/quote]

• 10 jadrove CPU ? Kde ? V PS3 ? Ani nahodou. PS3 ma sice cip s 1 PPE (hlavne CPU) a 8 SPEs (co su v podstate koprocesory pre vypocty), z toho 1 SPE je natvrdo vypnute a 1 je rezervovane - teda pre hry mas uz iba 1 PPE a 6 SPE. Architektura sa s inymi architekturami porovnavat neda, ani na GTX480 nepovies ze je to vlastne 480 jadrove CPU kedze ma 480 CUDA Cores.
  • PS3 nema RAM 1GB. PS3 ma RAM 512MB a graficke jadro ma 512MB. To je ako keby si povedal ze PC so 4GB RAM a HD5870 1GB ma 5GB RAM.
  • Rychlost startu - ludia zapinaju konzoly 100x denne, ze ?
  • K tym demam no comment, ked som este mal nejaky mesiac konzolu tak tam bolo demo takmer ku kazdej hre, mal si tam XBOX Live Arcade tiez s demo verziou pre kazdu hru...

Zhrnutie - nevies o com pises, necudoval by som sa ak by si bol stary dobry joe75. Netvrdim, ze XBOX360 je nieco uzasne, ja som sa ho zbavil ako rychlo to len islo, ale ked uz nieco pises tak si aspon over ci netresnes taku blbost ako tu s 10 jadrami.