Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LCD monitor pro stary pocitac

lastsaves (98)|2.2.2007 17:22
Zdravim vsechny,
potreboval bych poradit s pro mne docela zasadni veci, ktera vam mozna prijde jako banalita, ale nevim si s ni rady.
Chtel bych koupit 17" nebo 19" LCD monitor k pocitaci, ktery je uzivany hlavne na kancelarskou praci, sem tam film nebo nejaka starsi hra (Duron 1300 Mhz, 256 MB RAM, GeForce 4MX AGP4x).
Vim, ze je to stara plecka, ale na brouzdani po netu, Word a Excel to staci.

Potreboval bych vedet, jestli na nem to LCD vubec rozbehnu a pokud ano, tak bude-li se na to dat koukat.
Jde mi o to, ze si nejsem jisty jak se bude snaset nativni rozliseni LCD (1280x1024) s nejvetsim moznym rozlisenim grafiky (to si prave nejsem jisty, kolik muze ta GF4 vytahnout, navic ve spojitosti s tak pomalym procesorem).
Krome toho je GF4 bez DVI, takze ji budu muset pripojit pres analog.

Pomohlo by pripadne koupit nejakou starou levnou grafiku s DVI, treba Radeon 9250 nebo GeForce FX 5200?

Diky za radu.
boboco (1987)|2.2.2007 19:09
Neměl bys mít problém, předpookládám, že budeš kupovat nějaké LCD nižší třídy, každopádně i stará, dobrá GF4 by měla posloužit dobře. Určitě používáš Windows XP, takže by neměl být problém, nastavíš si 1280x1024, samozřejmě 60Hz a vše by mělo šlapat. Jako ovladač monitoru použij ten, co Ti dodají s monitorem nebo vyber ve "standardních typech monitorů" ovladač: "Digital Flat Panel 1280x1024" -Tím ošetříš, že Ti tam třeba některá hra nepošle 100Hz:). Ještě k těm hrám, budeš zkrátka hrát v interpolovaném rozlišení, ale neboj, ona to zas taková katastrofa nebude. Jinými slovy, pokud hraješ na GF4 tak si na nějaké ostré textury a perfektně vykreslená písmenka asi nepotrpíš:-)
tgfh (2985)|2.2.2007 19:15
Jak jsem měl kdysi ještě GF4 tak jsem na ni měl připojený LCD monitor asi půl roku, obraz byl paráda a používal jsem 1280x1024 75Hz 32bit, šlapalo to parádně ;)
lastsaves (98)|2.2.2007 19:35
Moc diky obema, mel jsem trochu obavy, aby to vubec slapalo.
Tak ted jenom vybrat nejake low-end LCD, ktere bude mit aspon trochu slusny obraz :-)
Jeste jednou moc dik.
tgfh (2985)|2.2.2007 19:43
Jestli chceš pomoct s výběrem tak mě osobně se zamlouvá tento:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
{*outl@w*} (1)|2.2.2007 21:18
Nazdar, ja mam Philips 19'' 190S a na grafice S Radeon 9200 SE mi to jede nice.. Ale filmy jsou nekdy horší a to nevím proč :( Některé jsou nice a ostatní jak kdyby '' jely '' na malé rozlišení :D:D:D
lastsaves (98)|4.2.2007 10:39
[QUOTE=tgfh]Jestli chceš pomoct s výběrem tak mě osobně se zamlouvá tento:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]

Diky za tip, nevypada spatne, ale nema DVI. Ted sice DVI nevyuziju, ale do 2 let planuju prehodit monitor na Semprona 2500+ s GF6600 s DVI, takze bych radeji s monitor s DVI.

V uvahu by prichazel stejny model s DVI [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale zaujal mne i [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
(jak doporucoval {*outl@w*} ).
lastsaves (98)|4.2.2007 10:42
[QUOTE={*outl@w*}]Nazdar, ja mam Philips 19'' 190S a na grafice S Radeon 9200 SE mi to jede nice.. Ale filmy jsou nekdy horší a to nevím proč :( Některé jsou nice a ostatní jak kdyby '' jely '' na malé rozlišení :D:D:D[/QUOTE]

Nazdarek, diky za tip.
Jak je to u tohodle monitoru s barvami a rovnomernosti podsviceni?
Nema s tim problemy?
lastsaves (98)|8.3.2007 22:58
Po nejake dobe se zase rozhodovani o koupi LCD pohnulo.
Jsem temer zcela rozhodnut koupit Samsung SyncMaster 940, ovsem rozhoduji se, zda-li s DVI (940B) nebo bez DVI (940N).
Z toho take vyplyva ma otazka, je mezi pripojenim pres VGA a DVI takovy rozdil, aby stal za 1000,- Kc navic?
Nejsou nahodou nekde nejake screeny, na kterych by byl rozdil videt?
Diky za radu.
Withman (1337)|8.3.2007 23:38
Nejlepší volbou je 920N, u těhle TN panelů ani nemá cenu koukat na to, zda má DVI, protože jsou to "šunty", pořád jen TN panely a rozdíl mezi DVI a D-SUB není žádný u těchto levných modelů.

Jinak 920N má mnohem, ale opravdu mnohem věrohodnější (hezčí) barvy než 940N. Měl jsem je oba vedle sebe a rozhodně bych bral 920N!