Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Pc po chvilce vypne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    zdravím mám problém s pc dával jsem do něj novou desku s procesorem a vyčistil jsem zdroj od prachu a když jsem ho zapnul ve zdrroji to prásklo tak jsem připojil starší zdroj 300w a pc nenaběhne a po chvilce se vypne poradte
    deska gigabyte ga-k8n-sli
    cpu Amd 3200
    ram1gb 400mhz
    gk.his 2600 pro 512 mb
    zdroj 300w
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    No myslím, že ten výbuch toho starého zdroje byl vraždou základní desky. Pro tebe by bylo nejjednodušší poslat desku na reklamaci, že nejde i s procesorem. A hlavně si pořiď nový a kvalitní zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    1. Připojil jsi 4-pin procesoru ze zdroje?

    2. Zdroj mohl něco odpálit. Odpoj od desky všechno co lze (všechny karty z PCI kromě grafiky, disk - nejen od desky, ale i od zdroje! - , disketovku dtto, myš, klávesnici, všechno z USB pryč atd.), ponech pouze grafickou kartu, jenom jednu paměť, a resetuj bios (předtím odpoj ze zásuvky!). Pak zkus spustit. Pokud se pořád nerozběhne, pokud máš více pamětí, zkus tam dát jinou a znova zkusit. Pokud se rozběhne obraz, začni připojením klávesnice, a postupně zkoušej zpátky připojovat jednotlivý zařízení, abys zjistil, co nejde. Pokud se to nerozběhne ani v tý minimální konfiguraci, bylo by potřeba otestovat s jiným zrojem, potom procesor a grafiku v jiným PC, pokud obojí půjde, je pak asi odpálená deska.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    No myslím, že ten výbuch toho starého zdroje byl vraždou základní desky. Pro tebe by bylo nejjednodušší poslat desku na reklamaci, že nejde i s procesorem. A hlavně si pořiď nový a kvalitní zdroj
    ale kdyby byla odpálená deska tak se nerozjede větrák na cpu a grafárně ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    dal bych tam normalni zdroj... budes ho kupovat tak jako tak, takze zacni tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ten zdroj na kterym to poustis ted je co zac? Urcite proved rest cmos .. bud vytazenim baterky (pri odpojenem napajeni ze zdroje) nebo jumperem ktery je k tomu urceny na desce .. (viz manual). Jo a prekontroluj co ti radi Dojigiri. Pokud ten zdroj je nejaka prastara vykopavka je docela mozny z etam ten 4 pin ani nebude..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Ten zdroj na kterym to poustis ted je co zac? Urcite proved rest cmos .. bud vytazenim baterky (pri odpojenem napajeni ze zdroje) nebo jumperem ktery je k tomu urceny na desce .. (viz manual). Jo a prekontroluj co ti radi Dojigiri. Pokud ten zdroj je nejaka prastara vykopavka je docela mozny z etam ten 4 pin ani nebude..
    je to 300w zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    chtěl jsem se zeptat chtěl bych vyzkoušet ty paměti jestli nejsou v hajzlu když maj 400mhz pujdou mi na desce na 800mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od jatrokuba Zobrazit příspěvek
    chtěl jsem se zeptat chtěl bych vyzkoušet ty paměti jestli nejsou v hajzlu když maj 400mhz pujdou mi na desce na 800mhz
    Tve pameti 400MHz jsou DDR1 a predpokladam ze myslis desku kde jsou 800MHz pameti a ty jsou DDR2. Takze ne, nepujdou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    8

    Chtěl jsem se zeptat jestli se dá nějak proměřit cpu a deska jestli je v háji nebo ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od jatrokuba Zobrazit příspěvek
    Chtěl jsem se zeptat jestli se dá nějak proměřit cpu a deska jestli je v háji nebo ne
    Premerit tak, ze vyzkousis procesor v jine funkcni desce a jiny funkcni procesor v te tve. No a uvidis, ktera kombinace bude chodit a ktera ne.

    No a jeste nezapomen na pameti a grafiku. Pokud bude neco z toho spatne, tak nenabehne PC ani s dobrym procesorem a s dobrou deskou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC se pri hrach vypne
    Od gallekora v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-01-2011, 17:00
  2. PC-VYPNE
    Od SEVER v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2010, 16:31
  3. PC se po POSTU vypne
    Od tamarok v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-03-2010, 16:59
  4. PC se po 5 sekundách vypne
    Od a.Maty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 11-09-2009, 21:25
  5. Po zapnuti se pc do 15s vypne
    Od Teslak v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-09-2006, 15:00