Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Rušení u vedení UTP cat. 5e

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Zdravím,
    zajímalo by mě, jaký vliv bude mít rušení zejména na rychlost a kvalitu přenosu dat, když položím UTP cat. 5e podél asi 5m vedle koaxiálu kde je vedn TV sig.?
    Jestli se nemýlím tak by koax, neměl nic moc vyzařovat ne? Všechno by mělo zůstat uvnitř, nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    a takisto vacsina rusenia je eliminovana vdaka zakruteniu krutenej dvojlinky, ...
    vacsina je myslim niekde okolo 95%

    ale aby som ti odpovedal tak ziadny az menej ako minimalny

    Edit: K tomu koaxialu, tak ak daky rozpitvas, zbadas po okolí tienenie, vyzera ako hackovany sveter od babky z drotu. Jav ktory popisujes, a ktory zaroven to tienenie vytvara sa nazyva Faradayova Klietka
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Při souběžném vedení UTP a koax. kabelů k rušení nedochází. UTP kabel je odrušeno pomocí zakroucení párů vodičů a koax. kabel je odrušen svou konstrukcí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Supr myslel jsem si to, ale chtěl jsme si to raději potvrdit než budu vrtat do zdi...
    Ale slyšel jsem, že elektrické vedení není úplně ideální...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Vést souběžně slaboproudé vedení a silnoproudé se nedoporučuje nikdy. A to kvůli elektromagnetickému rušení. Pokud se vedení musí tahat spolu, musí se oddělit (žlaby s oddělovací přepážkou, oddělení pomocí husích krků, apod.). Křížení je povoleno, neboť nedochází k rušení.
    Takže pokud máš možnost se silnoproudým rozvodům vyhnout, vyhni se jim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Supr myslel jsem si to, ale chtěl jsme si to raději potvrdit než budu vrtat do zdi...
    Ale slyšel jsem, že elektrické vedení není úplně ideální...
    Pokud jde souběhem, tedy rovnoběžně máš zaděláno na problémy. Je potřeba dodržet vzdálenost mezi elektrikou a datovkou. Pokud je to v lištách, tak se do lišt vkládají dělící přepážky, které jsou uzemněné. Křížení je možné.
    Naposledy upraveno uživatelem astec: 25-11-2009 v 22:00 Důvod: jsem druhý, pozdě
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Vedení je dlouhé CCA 15metrů a tak jak jsem říkal 5 metrů je kolem koaxu a metr maximálně dva jsou kolem elektriky a to tedy souběžně za skříní, ale pokud snad to nedělám pro nějákou firmu ale jen u sebe doma tak snad nebudu mít zas tak velkej problém nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Vedení je dlouhé CCA 15metrů a tak jak jsem říkal 5 metrů je kolem koaxu a metr maximálně dva jsou kolem elektriky a to tedy souběžně za skříní, ale pokud snad to nedělám pro nějákou firmu ale jen u sebe doma tak snad nebudu mít zas tak velkej problém nebo ne?
    Zkus to a uvidíš.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Osobně to mám vyřešené tak, že v místě, kde UTP kabel jde souběhem s prodlužovačkou, protáhl jsem UTP kabel husím krkem.
    Jinak jak píše Astec, vyzkoušej a uvidíš
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Osobně to mám vyřešené tak, že v místě, kde UTP kabel jde souběhem s prodlužovačkou, protáhl jsem UTP kabel husím krkem.
    Jinak jak píše Astec, vyzkoušej a uvidíš
    Ale hlavně nemotávej 230 v kabel s datovým kabelem do smyčky!!!!!! Dostaneš takovou prdu od elektriky na datovém kabelu, že se budeš divit
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    astec: :-D OK o to se pokoušet nebudu I tak doufám, když to budu mít souběžně že se tam nebude indukovat napětí, nechtěl bych aby mě to odrovnalo desku nebo router... Ale to snad ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Ale hlavně nemotávej 230 v kabel s datovým kabelem do smyčky!!!!!! Dostaneš takovou prdu od elektriky na datovém kabelu, že se budeš divit
    A proč bych to dělal ? Indukci vodičů znám. Jsem vyučený elektrikář a živím se tím Hlavně na husím krku se jde špatně dělat uzel

    A dost OT
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    A proč bych to dělal ? Indukci vodičů znám. Jsem vyučený elektrikář a živím se tím Hlavně na husím krku se jde špatně dělat uzel
    Na husím krku ne, ale viděl jsem dost mašin, kdy byla prodlužka pěkně s datovým kabelem smotané do krásného kolečka aby nepřákážely douhé kabely. Krásně provázané dohromady szazovacími páskami..
    A to nebylo na Tebe, to bylo jen tak aby řeč nestála. Ikdyž tam, kde jsem dostal prdu až jsem si ukrup do textilu to smotal elektrikář....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Zdravím,
    Podle mě žádný problém by nastat neměl. Coax je stíněný a neměl by ovlivňovat CAT 5e. Taková situace by mohla nastat za předpokladu, že ten kabel povedete vedle vedení vysovkého nebo velmi vysokého napětí, ale takový případ u Vás asi nenastane..

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. vedení ADSL internetu přes Wifi
    Od larxis v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-03-2010, 10:57
  2. Rušení Wi Fi signálu
    Od 8dum v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-11-2008, 18:16
  3. LCD: Rušení v obraze z notebooku
    Od Martas._ v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 15:41
  4. Problém s wifi - rušení?
    Od Shamus v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-07-2008, 23:15
  5. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-11-2007, 02:23