Zakl.Deska-nestart PC
Vymeil jsem desku za novou-instal ovladaču-nešel zvuk,nenašlo internet.pšipojení,nešlo usb.
Boucnul zdroj-vymena za nový-reinstal win.,opet ovladače a opět stejný problém!
Dal spet starou desku,ale tentokrát už pc ani nepíplo pěi startu-naopak hned po zapnutí knoflíku nazroji se rozběhly všechny větráky na všech komponentech,rozsvitil se HDD i DVD mechanika ale nic víc a to ani LCD!
Vytahl jsem bat.bios,ruzně kombinoval RAM,ale pořád nic!
Co muže byt špatně?
Boucnul zdroj-vymena za nový-reinstal win.,opet ovladače a opět stejný problém!
Dal spet starou desku,ale tentokrát už pc ani nepíplo pěi startu-naopak hned po zapnutí knoflíku nazroji se rozběhly všechny větráky na všech komponentech,rozsvitil se HDD i DVD mechanika ale nic víc a to ani LCD!
Vytahl jsem bat.bios,ruzně kombinoval RAM,ale pořád nic!
Co muže byt špatně?
[quote=kultanek;320039]Co muže byt špatně?[/quote]Všechno? :notsure
Btw: [quote]Rádi bychom ti poradili, ale podle toho, co jsi napsal, to bohužel není možné. Křišťálovou kouli nikdo z nás nemá, takže potřebujeme, aby ses více rozepsal a pokud možno co nejvíce upřesnil svůj dotaz.[/quote]
Btw: [quote]Rádi bychom ti poradili, ale podle toho, co jsi napsal, to bohužel není možné. Křišťálovou kouli nikdo z nás nemá, takže potřebujeme, aby ses více rozepsal a pokud možno co nejvíce upřesnil svůj dotaz.[/quote]
[quote=husky14;320070]Všechno? :notsure
Btw:[/quote]
Proste mi ted PC ani nepipne. Rozsvítí se všechno,ale ani pip při startu.
Start začína hned při zapnutí vypínače na zdroji.
Prostě všechno se točí a svítí(krom monitoru),ale nic víc!
Btw:[/quote]
Proste mi ted PC ani nepipne. Rozsvítí se všechno,ale ani pip při startu.
Start začína hned při zapnutí vypínače na zdroji.
Prostě všechno se točí a svítí(krom monitoru),ale nic víc!
Tak zacneme nejak od zacatku, co za stroj (e) - desky (stara, nova), CPU, RAM, zdroj, grafika, HDD? Nejake foto vnitrku skrine?
A takova strela od boku na to "nepipnuti po vymene desky", ATX12V konektor (ctverec, 4 piny) zapojeny je?
A takova strela od boku na to "nepipnuti po vymene desky", ATX12V konektor (ctverec, 4 piny) zapojeny je?
No hlavně.. to že bouchnul zdroj může klidně znamenat že jsou odpáleny paměti nebo procesor..
A 100% jistotu že je nová deska OK taky člověk mít nemůže, zmetek se povede i renomovaným výrobcům.
A 100% jistotu že je nová deska OK taky člověk mít nemůže, zmetek se povede i renomovaným výrobcům.
[quote=speedsnail;320088]A 100% jistotu že je nová deska OK taky člověk mít nemůže, zmetek se povede i renomovaným výrobcům.[/quote]No hlavně ta nová deska tam už byla, když zdroj bouchnul (aspoň teda jestli sem ten zmatenej popis dobře pochopil), takže může být klidně mrtvá právě díky tomu ;)
O jaký hardware se jedná ?
Odpoj vše od základní desky, nech zapojen CPU, 1 modul RAM ve slotu DDRII_1 a zapni počítač krátkým spojením příslušných pinů na zákl. desce pomocí šroubováku. Zákl. deska by měla detekovat chybějící graf. kartu (pokud nepoužíváš integrovanou graf. kartu) a ze speakeru by se mělo ozvat pípání (speaker musí být buď integrován na zákl. desce nebo být připojen k patřičným pinům).
Odpoj vše od základní desky, nech zapojen CPU, 1 modul RAM ve slotu DDRII_1 a zapni počítač krátkým spojením příslušných pinů na zákl. desce pomocí šroubováku. Zákl. deska by měla detekovat chybějící graf. kartu (pokud nepoužíváš integrovanou graf. kartu) a ze speakeru by se mělo ozvat pípání (speaker musí být buď integrován na zákl. desce nebo být připojen k patřičným pinům).
[quote=kevin00;320096]O jaký hardware se jedná ?[/quote]
Tak od začátku:
AMD Athlon64_3000, MB:Gigabyte GA K8NF-9, GK.:nVidia GF6600, RAM 2x512 + 2x256,HDD VD 160GB.
Známy měl fukční Pc s touto konfiguraci. Prý mu začaly vyskakovat Wokna a to nešlo vypnout! Někdo mu poradil,že to bude vadná Deska,tak koupil novou (Asrock 939N68PV-GLAN)
Desku osadil a instaloval ovladače dodané na CD k desce. Nefungoval zvuk,USB,Internet!
Při zapnutí PC(NÉ PŘI PRVNÍM!!!) mu bouchnul zdroj(neznám parametry jen to,že měl 350W)
Koupil nový:P4 350ATX a já mu instalil jiný Win+stávající ovladače,ale problem petrváva!
Stahnuj jsem i drivery přimo od vyrobce,ale stale stejný efekt-ŽÁDNÝ!
Deska se momentálně zkoumá na reklamaci a my skoušíme starou desku(GIGABYTE),ale po osazení všeho se PC nerozjelo-jenom okamžitě po zapnutí knoflíku na zdroji se rozjely všechny větráky na komponentech a to bez použití start tlačítka na předním panelu!
Žádný známý PÍÍÍP ze speakeru-nic! A nic ani LCD-teda jo-Tma!
Tak od začátku:
AMD Athlon64_3000, MB:Gigabyte GA K8NF-9, GK.:nVidia GF6600, RAM 2x512 + 2x256,HDD VD 160GB.
Známy měl fukční Pc s touto konfiguraci. Prý mu začaly vyskakovat Wokna a to nešlo vypnout! Někdo mu poradil,že to bude vadná Deska,tak koupil novou (Asrock 939N68PV-GLAN)
Desku osadil a instaloval ovladače dodané na CD k desce. Nefungoval zvuk,USB,Internet!
Při zapnutí PC(NÉ PŘI PRVNÍM!!!) mu bouchnul zdroj(neznám parametry jen to,že měl 350W)
Koupil nový:P4 350ATX a já mu instalil jiný Win+stávající ovladače,ale problem petrváva!
Stahnuj jsem i drivery přimo od vyrobce,ale stale stejný efekt-ŽÁDNÝ!
Deska se momentálně zkoumá na reklamaci a my skoušíme starou desku(GIGABYTE),ale po osazení všeho se PC nerozjelo-jenom okamžitě po zapnutí knoflíku na zdroji se rozjely všechny větráky na komponentech a to bez použití start tlačítka na předním panelu!
Žádný známý PÍÍÍP ze speakeru-nic! A nic ani LCD-teda jo-Tma!
Takze jestli to dobre chapu tak zkousite uz tehda odpalenou desku? :notsure
edit: a to s tim, ze misto 350w zdroje zkousite P4 350w zdroj??? Napis co je to presne za zdroj (on to bude asi stejne "kvalitni")
edit: a to s tim, ze misto 350w zdroje zkousite P4 350w zdroj??? Napis co je to presne za zdroj (on to bude asi stejne "kvalitni")
[quote=Richmond;320471]Takze jestli to dobre chapu tak zkousite uz tehda odpalenou desku? :notsure
edit: a to s tim, ze misto 350w zdroje zkousite P4 350w zdroj??? Napis co je to presne za zdroj (on to bude asi stejne "kvalitni")[/quote]
Také z toho nejsem úplně moudrý. Vyjadřování uživatele je opravdu zajímavé.
Ta stará deska Gigabyte byla v počítači, když odešel starý zdroj. Poté jsi zakoupil zdroj nový i se základní deskou. Nová základní deska nešla, tak jsi ji poslal na reklamaci a zkoušíš starou základní desku ?
Pokud jsi udělal to, co jsem napsal a základní deska nepípá, tak můžeš ještě zkusit osadit graf. kartu, ale neosazovat moduly RAM. Jestli speaker nebude vydávat žádné pípání, můžeš ji odnést na recyklaci.
Rozhodně doporučuji zakoupit kvalitní zdroj, např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
edit: a to s tim, ze misto 350w zdroje zkousite P4 350w zdroj??? Napis co je to presne za zdroj (on to bude asi stejne "kvalitni")[/quote]
Také z toho nejsem úplně moudrý. Vyjadřování uživatele je opravdu zajímavé.
Ta stará deska Gigabyte byla v počítači, když odešel starý zdroj. Poté jsi zakoupil zdroj nový i se základní deskou. Nová základní deska nešla, tak jsi ji poslal na reklamaci a zkoušíš starou základní desku ?
Pokud jsi udělal to, co jsem napsal a základní deska nepípá, tak můžeš ještě zkusit osadit graf. kartu, ale neosazovat moduly RAM. Jestli speaker nebude vydávat žádné pípání, můžeš ji odnést na recyklaci.
Rozhodně doporučuji zakoupit kvalitní zdroj, např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
[QUOTE=Richmond
:Pro obaz:-Ten starý zdroj bouchnul až na té nové desce! Né na té staré,kterou se snažíme rozběhat!!
Nový kupoval tak,že ten starý vzal sebou do obchodu!
Tady foto štítku z nového zdroje.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
:Pro obaz:-Ten starý zdroj bouchnul až na té nové desce! Né na té staré,kterou se snažíme rozběhat!!
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=kevin00;320477]Také z toho nejsem úplně moudrý.
Ano pochopil jsi mne správně!
děkuju vyzkouším.
děkuju vyzkouším.
[quote=kultanek;320482]Pro obaz:-Ten starý zdroj bouchnul až na té nové desce! Né na té staré,kterou se snažíme rozběhat!!
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
[quote=kultanek;320485]Také z toho nejsem úplně moudrý.
děkuju vyzkouším.[/quote]
Tak jak to bylo. Zdroj odešel na s novou základní deskou či se starou ? Richmondovi píšeš, že zdroj odešel s novou základní deskou a mě potvrdíš, že zdroj odešel se starou zákl. deskou :runaway
Rozhodně vyzkoušej co jsem napsal, základní deska by měla detekovat jak chybějící moduly RAM, tak chybějící graf. kartu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
[quote=kultanek;320485]Také z toho nejsem úplně moudrý.
děkuju vyzkouším.[/quote]
Tak jak to bylo. Zdroj odešel na s novou základní deskou či se starou ? Richmondovi píšeš, že zdroj odešel s novou základní deskou a mě potvrdíš, že zdroj odešel se starou zákl. deskou :runaway
Rozhodně vyzkoušej co jsem napsal, základní deska by měla detekovat jak chybějící moduly RAM, tak chybějící graf. kartu.
Ten zdroj vypada hodne nekvalitne, opravdu si porid minimalne toho Seasonica co psal kevin - tim bych zacal...
edit: to je jak s.... :rolleyes: na to nemam...
edit: to je jak s.... :rolleyes: na to nemam...
Tak omluva všem!
Zdroj odešel na nové desce.
zatím děkuju-vyzkouším rady,brzi ozvu jak to dopadlo. Díky všem.
hezký zbytek dne.
Zdroj odešel na nové desce.
zatím děkuju-vyzkouším rady,brzi ozvu jak to dopadlo. Díky všem.
hezký zbytek dne.
Jen doplnim, ze zdroj se zda byt od znacky Redstar, tedy rozhodne doporucuji prodat (pokud ho nekdo koupi) a poridit nejaky kvalitni - treba zminovany Seasonic. Tohle je jen casovana bomba, kdy to odejde znovu. Se znackou Redstar mam uz sve negativni zkusenosti, kdy u hoodne levne skrine od nich byl uz z vyroby vadny dokonce spinac pro zapinani PC ;-)