Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Bios

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    33

    Ahoj,
    potřebuji přehodit v biosu aby mi to načítalo jako první mechaniku a ne hdd jak to mám udělat.Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    First boot CD-ROM. Tato položka bývá obvykle v druhém menu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od krokodylek3 Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    potřebuji přehodit v biosu aby mi to načítalo jako první mechaniku a ne hdd jak to mám udělat.Díky.
    O jakou základní desku se jedná ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od krokodylek3 Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    potřebuji přehodit v biosu aby mi to načítalo jako první mechaniku a ne hdd jak to mám udělat.Díky.
    Predpokladam, ze to nechces nastalo takze je jeste moznost pres nejakou klavesu pri bootu vybrat jine zarizeni pro ten start. Zkus pres klavesu [Pause] pozastavit po zobrazeni screen a treba to tam uvidis, nebo jak pise kolega napis presny typ desky a pak se da najit pres co se toto da udelat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Jsou dvě možnosti
    1) po stisku klávesy (většinou je to delete) - koukej po restartu na spodní hranu okna a objevíse tam něco jako Press del to BIOs. šipkama, myš nepomůže se přesuneš, pokud nemáš někde přímo viditelnou položku Boot priority o jednu níže a tak hledáš něco jako 1st boot. pokud tam není nevadí klávesou esc se vrátíš zpět. Pokd ano tak ji změníš . Jak to je napsané v nápovědě vpravo, nebo dole. Entr, nebo plus. Vybereš CD. pak stiskneš ESC skočíš do základní obrazovky a po stisku klávesy F10 se Ti to zeptá jestli chceš uložit změny. (Sava change.....) dáš yes a restrtuje se ti to a hotovo.
    Tato změna je stále platná do té doby, dokud ji obdobným způsobem nezrušíš.

    2) Po zapnutí, restartu se většinou mačká klávesa F11, ale tady je to skutečně deska od desky
    Toto platí jen pro toto bootování a pak to bude již opět tak jako dříve
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Väčšinou sa pri štarte pc na spodnom okraji zobrazuje nápoveda typu:
    Press DELETE (alebo F2) to enter setup
    Press F8 (alebo F10,F11,12) to enter boot menu

    Vstupom do setupu biosu a úpravou zodpovedajúcej položky nastavíš poradie bootovania natrvalo ...
    Vstupom do boot menu nastavíš poradie bootovania jednorázovo ...(ak teda vôbec doska disponuje možnosťou boot menu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    33

    Díky za radu už to mám.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. BIOS
    Od apply513 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 07:15
  2. @BIOS
    Od kevin00 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 31-10-2009, 18:57
  3. HDD a Bios
    Od Navr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 11:20
  4. bios
    Od dan606 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-04-2009, 11:29
  5. PC Bios
    Od Rudos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 19:02