Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Po značném přetížení PC se ihned restartuje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    27

    Po značném přetížení PC se ihned restartuje nevím čím to je už je to dlouho skousel jsem vyčistit chladice a stale se restartuje jen když jsem na internetu tak to vydrží ale když si treba spustim film nebo hru tak se po nejake dobe ihned naprudko restartuje...budu rad spolupracovat a doufam ze mi poradite..... tady jsou zakladni informace o mem PC :
    Systém:Microsoft Windows XP Professional
    Verze 2002
    Service pack 3
    Počítač:AMD Athlon(TM)XP 3000+
    1.30 GHz , 1,00 GB RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Imho nafouklé a vyteklé kondenzátory na desce nebo ve zdroji (nebo už obojí)

    Otevři case, napiš jaký zdroj máš (nebo vyfoť etiketu), pokud není v záruce, otevří ho a mrkni na kondenzátory vevnitř. Zároveň zkontroluj kondenzátory na desce.
    Napiš taky jakou máš základní desku a grafiku.

    Navíc ti procesor běží na fsb 100 místo 166 (1,3Ghz místo 2,16Ghz). Až odstraníme příčinu pádů, bude to chtít správně nastavit v biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    27

    Takže mám vyteklé kondenzátory ve zdroji zdroj mám AC 230V ale mám tu ještě doma jeden také AC 230V který by měl být vpohodě takže ho kdyžtak jestli mi to doporučíte mohu vyměnit...jinak zakladni deska je : Asus A7V600-X
    a grafická karta je :nVIDIA GeForce FX 5500
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pokud jsou kondenzátory na desce v pořádku a stejně tak v náhradním zdroji, tak je můžete vyměnit. Ale zkuste z toho náhradního opsat nějaké informace.. AC230V znamená že je do 230V zásuvky (něco jako že na ledničce je napsáno že je to lednička), to nám o zdroji neřekne vůbec nic.. - Ideálně vyfotit etiketu. Pak můžeme teprve říct co je zač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A dej sem i fotku těch vyteklých kondíků, pokud se ti je podaří vyfotit, možná je to jen silikon který je fixuje a ne vyteklé kondenzátory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    27

    Tak tady posílám fotky toho zdroje co mám v PC ten nahradni jsem tam jeste nedaval protoze tam bylo to sami ale asi je to ten silikon jak rikate
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SDC10064.JPG 
Zobrazení: 136 
Velikost: 3.02 MB 
ID: 14297   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SDC10067.JPG 
Zobrazení: 195 
Velikost: 3.19 MB 
ID: 14298  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Chtelo by to lepsi fotku toho zdroje, takhle jsou videt jen ty 2 kondenzatory. To same na desce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    27

    Ano ale u ostatnich konderzatoru nejsou zadne vytekle tekutiny....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No zkusil bych ten druhy zroj. Treba tenhle je jen slaby. Je ten druhy silnejsi? (tenhle je 250W jak si muzes precist)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    27

    No to nevím podívám se ale je divne ze drive to fungovalo a najednou se to zaclo takhle restartovat a ten nahradni je starsi no nevím není treba nejaký testovací program ktery by urcil treba zda neni nejak blbe nainstalovany hardware je to celkem mozne protoze jsem si nedavno kupoval novy hardisk..nebo zda neodesla nejaka vec ci co
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Otestujte paměti programem goldmemory (v sekci download -> vypálit na CD a nabootovat z toho). To může být taky příčina, ale to většinou Win padají do BSODu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    27

    děkuji tak já to skusím a pak dám vedet...jo a jestli se muzu zeptat ja jsem ztratil ovladace k zakladni desce a koukal jsem na nejake ovladace pro zakladni desku ale nainstaloval jsem jen ty ktere byly ve spravcich zarizeni oznaceny jako nenainstalovane tak ty jsem nainstaloval ale nebyly to vsechny co byly v tom seznamu a ted kdyz mam internet pres usb tak mi ten internet nekdy po pul hodce nekdy po hodine tak mi pc uplne zaprzne a kdyz dam vypnout tak se vypina ale vzdy se uklada nastaveni a nevypne se tak to musim restartovat tak nevim cim to je....tak jestli tu nemate nejaky program ktery zjisti co neni naistalovane spravne nebo ty ovladace pro zakladni desku
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ja to vidim tak, ze tento otresny zdroj nejakou dobu nicil desku... na te vytekly kondiky a je hotovo. jestli nemaji kondiky na desce rovny vrsek, tak to urcite neni zadny silikon, ale jsou regulerne v haji. navic to je X-serie asusu... ble, levny desky, smejdy.

    a koukam, ze mas zprznenou i instalaci... sikula. Ovladace VIA najdes na http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp . Mas chipset VIA KT600.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Přetížení switche
    Od DrZelenka v sekci Sítě
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 02-08-2013, 21:11
  2. Samovolné vypínání notebooku (přetížení softwaru?)
    Od Farnikol v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-07-2013, 10:32
  3. Zamrznutí ihned po zapnutí pc
    Od Niickll v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 07:03
  4. vista64 sa po hibern. ihned zapne
    Od yxus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-12-2008, 20:24
  5. PC se zapne a ihned vypne.
    Od Ludík v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 103
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 12:17