Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Prosím o zhodnocení sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Dobrý den, chtěl bych si složit počítač a tak jsem si vybral komponenty a doufám že vše bude fungovat tak jak má, a tak bych Vás chtěl poprosit, kdybyste mi poradili popřípadě vytkli chyby a řekli co byste změnili.

    základka: Asus M4A785TD?-V EVO ?- AMD 785G
    procesor: AMD Athlon II X2 250, BOX
    grafika: Asus ENGTX260?/2DI?/896MD3?/A, PCI?-E
    paměti: Kingston DIMM 4096MB DDR III 1600MHz HyperX
    harddisk: Western Digital Caviar Green ?- 500GB
    zdroj: Arctic Cooling Fusion 550, bulk

    Chtěl bych, aby na tom šli spustit i novější hry jako CoD: Modern Warfare 2 a pod. Za jakoukoliv radu nebo kritiku budu velice vděčný. Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Chtěl jsem se zeptat, abych věděl, v čem je lepší ten Samsung než WD? A k tomu zdroji asi to samý, jestli by to šlo kdyžtak jen v rychlosti zhodnotit? A potom, jestli byste mohli nějak celkově zhodnotit celou sestavu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Pevné disky z řady Green nejsou vhodné jako systémové, nýbrž jako úložiště dat.
    Zdroj od Seasonicu má lepší ventilátor, delší kabeláž a lepší účinnost při vyšším zatížení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Mockrát děkuji, za radu. A šlo by teda celkově vyhodnotit celou sestavu s tim jiným zdrojem a harddiskem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zhodnotit? Kvalitnejsi sestava...

    Podobnou sestavu jsem pred par dny daval na nenarocnou praci (slabsi cpu, grafika a zdroj). Deska je pomerne kvalitne zpracovana, chladic na SB by mohl byt vetsi nebo s heat-pipou, ale budiz, nevyhodu vidim v nemoznosti "rozumne" regulaci vetracku, ikdyz v idlu/kancl/internet to po chvili ztichne. Deska ma totalne oholeny prislusenstvi (2x sata kably - ty lepsi se zamkem, ata kabl a qnector), osobne bych jeste pritlacil na ramkach (ta "moje" ma Patrioty CL7@CL6)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Než kupovat lepší moduly RAM (rozdíl mezi CL7 a CL6 nepozná), radši bych připlatil za lepší procesor, který bude znát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    V téhle cenové kategorii byste doporučil jinou základní desku? Tak aby měla i PCIe x16 2.0, abych využil plně grafickou kartu.
    A procesor, tak přemýšlel jsem ještě nad tímto, který je o 1 000,- dražší AMD Athlon II X4 630 BOX.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od vir2al Zobrazit příspěvek
    V téhle cenové kategorii byste doporučil jinou základní desku? Tak aby měla i PCIe x16 2.0, abych využil plně grafickou kartu.
    Základní deska je vybavena slotem PCIe x16 ver. 2.0 (modrý) a slotem PCIe x4 ver. 2.0 (šedý)



    Citace Původně odesláno od vir2al Zobrazit příspěvek
    A procesor, tak přemýšlel jsem ještě nad tímto, který je o 1 000,- dražší AMD Athlon II X4 630 BOX.
    Spíše bych koupil AMD Athlon II X4 620. Rozdíl je akorát ve frekvenci, která je pouze o 200 MHz nižší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Než kupovat lepší moduly RAM (rozdíl mezi CL7 a CL6 nepozná), radši bych připlatil za lepší procesor, který bude znát.
    Nj, ale mezi CL9 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71199 a CL6 uz jo, ta 240 je taktnuta na 3.5GHz (default vCore, Scythe Samurai ZZ)
    Jako ona ta deska spatna neni, za ty prachy je to ok, ty lepsi uz jsou + 1.000,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nj, ale mezi CL9 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71199 a CL6 uz jo, ta 240 je taktnuta na 3.5GHz (default vCore, Scythe Samurai ZZ)
    Jako ona ta deska spatna neni, za ty prachy je to ok, ty lepsi uz jsou + 1.000,-
    Pořád je ale nesmysl, platit 3.000 za moduly RAM. To už je lepší zakoupit A-Data Vitesta +Series 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz.
    Uživatel nic o OC nepíše a na to bych mu spíše doporučil procesor z Black edice. Takt, který se povedl Tobě se s jiným procesorem zdařit nemusí a má možnost OC velmi jednoduchým způsobem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pořád je ale nesmysl, platit 3.000 za moduly RAM. To už je lepší zakoupit A-Data Vitesta +Series 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz.
    Uživatel nic o OC nepíše a na to bych mu spíše doporučil procesor z Black edice. Takt, který se povedl Tobě se s jiným procesorem zdařit nemusí a má možnost OC velmi jednoduchým způsobem.
    Ty A-Daty se mi nezdaji jako vyhodny, na 1.85v maji CL7 @ 1333, Patrioty maji to samy na 1.5v (1.8v default CL7@1600), kvalitativne jsou taky lip zpracovany - ovsem tohle je za ten priplatek. OC na 3.2GHz zvladne asi kazdy cpu (nicmene nepopiram, ze to chce nejakou zakladni zkusenost, nic tezkyho, ale kdyz clovek nevi co dela muze napachat vic skody nez uzitku). Black Edition se tusim ani jako Athlon 2 nevyrabi (jen Phenom, kazdopadne pochybuju o realnem vyuziti cache v beznym provozu), ta 620 by mohla byt rozumnym kompromisem pokud bude pouzivat aplikace vyuzivajici 4jadra (osobne bych ji taktnul minimalne na 3GHz - za ty prachy rozumny cpu). Ta "moje" sestava je primarne na kancl, davam na to zaruku (i s mirnym OC) takze neocekavam zadny problem. Kazdopadne bych si u "hernejsi" dopral lepsi bednu (tady je papirak Elite 334 v kterym nesedi ani diry v uchyceni karet) a Enermax zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    O taktování PC nepřemýšlím, tak jak koupím, tak bych to chtěl nechat. Ale dali jste mi brouky do hlavy. Zdroj, který je pospán výše "Enermax PRO82+ 425W ATX2.3, aktivní PFC, 120mm ventilátor, dual system" by tuto sestavu spolehlivě utáhl? A nebo bych měl zakoupit "Seasonic SS-500ET - T3 500W, OEM" a z těchto tří pamětí byste doporučili: A-Data Vitesta +Series 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz ; Kingston DIMM 4096MB DDR III 1600MHz HyperX ; Patriot DIMM 4096MB DDR III 1333MHz - když u těch posledních je cena opravdu vyšší a nevím, zdali to bude tak rapidní rozdíl, aby se mi vyplatilo tolik přiinvestovávat stejně jako u zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Sestavu bych poskládal takto: Athlon II X4 620, A-Data Vitesta +Series 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz a Seasonic SS-500ET - T3 500W.
    Za ušetřené peníze za zdroj Enermax a moduly RAM Patriot (zbytečně drahé) bych pořídil právě lepší procesor, který na výkonu sestavy přidá více.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ten enermax je o dost dražší, nevim jestli je to nutnost. imho je lepší volbou Corsair VX450 s 5letou zárukou. A nebo ten levny seasonic OEM 500W.,

    A taky bych spíše přitlačil na procesor. Vzal levnější desku (gigabyte 770T UD3P), obyč paměti a procesor X4 945/955BE. Asi nějak takhle

    Celkově to cenově vyjde skoro nastejno ale výkon bude výrazně vyšší.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2014, 09:11
  2. Prosim o zhodnoceni sestavy
    Od pruziry v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 20-06-2008, 15:42
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení nové sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:00
  4. Prosím o zhodnocení sestavy
    Od shooter v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-01-2008, 09:41
  5. Zhodnocení sestavy
    Od gord007 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-12-2007, 19:39