Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: mysql set @variable

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    322

    nějak to nemůžeu najít, ale potřebuji to vědět

    kdy mysql vysypává obsah proměné, kteoru nastavím takto

    SET @promena = 'hodnota';

    a nevíte někdo... jaká je její maximální délka tj. které nastavení se k ní bere? abych věděl kolik MB do ní můžu uložit
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    322

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    odkaz absolutně na prd

    zmiňuje SET pouze jako datový typ (výběr)

    jenže nikoliv jako příkazové slovo pro přiřazení proměné
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Myslím si, že typ proměnné je dán již deklarací tj. DECLARE @varx NUMERIC(6,4) a pak provedu přiřazení SET @varx = 1.3333 . Takže IHMO SET sice provede přiřazení, nikoliv deklaraci. A z toho už logicky vyplyne velikost proměnné kterou používám. V mém příkladu NUMERIC(6,4).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Žeby mysql_fetch_object a mysql_fetch_array ? Prvým príkazom dáta priradíš premennej ako objekt, druhým ako pole.

    Trochu sa rozpíš, pýtaj sa na konkrétny príklad.

    // A prdy si nechaj pre svoje súkromie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    322

    # příkaz první - ulož do db několik mega dat

    SET @soubor = '....';

    # příkaz druhý

    INSERT INTO my_table (id, soubor) VALUES ('...', @soubor) ON DUPLICATE KEY UPDATE soubor = @soubor;

    # celé to funguje a ušetří to opakování dat v query a tudíž rychlejší nakopání i zpracování serverem

    problém je v tom, že nevím jak dlouho to zůstane v tom @soubor ???

    DECLARE nepoužívám... otázkou je zda bych měl... musím pohledat

    to to píšu tak nesrozumitelně?

    PS: předpokládám odesílání dat z php přes mysql_query ... proto nemůžu načítat soubor přes LOAD
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ukládání do databáze mysql
    Od typek.cz v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-04-2012, 16:25
  2. MySQL LOCK TABLES
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-09-2010, 10:39
  3. uzamčení tabulek v mysql
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 23:53
  4. mysql: vynechání order by
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 11:01
  5. MySQL a JOIN
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 16:52