Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 88

Téma: Výkonnější PC do pracovny do 20 000 Kč

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Trosku sem se stým pohral... když už nic jinýho, tak aspoň se mužeš v nečem inspirovat... ale podle mne, by si o PC, když ho nebudeš taktovat ani nevedel...

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...7G02BFM02QC001
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od batthead Zobrazit příspěvek
    a co tento case - CoolerMaster ATC 840 ( http://209.85.135.132/search?q=cache...ient=firefox-a)
    To je podle me zbytecnej luxus

    Sestava od 16vetraka je prakticky to samy co sem daval kevin, ale narozdil od nej je plna kravin (Freezer, AC fan, zdroj, zbytecnej odhlucnovaci box na disk, 1333MHz ramky) - tu bych ignoroval

    Pokud casteji renderujete, sel bych do i5 (tzn. ramky max tech 1.65v) nebo Phenoma 955-965.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Ríkal, že si je ochoten priplatit za ticho ale jak je libo... nakonec, on si to kupuje - jinak - chladic na cpu bude stacit, když nebude taktovat....do 1400 onem nevim (vlastne ani na tolik nesel, v burne jede na 1200) a ta case ventialtory sou taky dobry, jeden mam...taky zase onem nevim, uz jen ten zdroj mi tu huci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ninja 2 je schopnej uchladit 4jadro (klidne OC i7), ma mnohonasobne lepsi ventilator nez Freezer, na Phenomu 550 @4.1GHz jel na 400 rpm (a nebylo treba ho vubec poustet, ale kdyz ma stroj vydrzet 2roky bez otvirani tak jej radsi zapnu), o AC fanech nemluve (cvakaji jim loziska na jakykoliv rychlosti, to uz si muze nechat ty co jsou v tom Sileu). Zdroj Enermax patri mezi to nejtissi co jsem kdy mel v ruce (sam jsem jeho spokojenym majitelem vice nez dva roky)
    Jinak neni problem jit s tichosti jeste dale a koupit Orochi, ale je nutne vybrat sirsi kejs...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od batthead Zobrazit příspěvek
    Pro zálohu dat, externí disk nepotřebuji. Nikdy bych ho nejspíš nepřenášel. Ale zvážím to
    Pokud na tom pc bude neco co je protebe zivotne dulezite (psal si ze mas kancelar doma tak predpokaldam ze ano) je poradne zalohovani hodne dulezite rozhodne bych to nepodcenoval .. dva disky jsou ok ale pokud budes zalohovat stylem ze neco presunes z jednoho na druhy a ten na ktery toprehravas odejde jsi bez dat ..
    To bys ten zalozni disk na kterej to prehravas musel mit 2x a v raid 1 to je pak jiny kafe
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ninja 2 je schopnej uchladit 4jadro (klidne OC i7), ma mnohonasobne lepsi ventilator nez Freezer, na Phenomu 550 @4.1GHz jel na 400 rpm (a nebylo treba ho vubec poustet, ale kdyz ma stroj vydrzet 2roky bez otvirani tak jej radsi zapnu), o AC fanech nemluve (cvakaji jim loziska na jakykoliv rychlosti, to uz si muze nechat ty co jsou v tom Sileu). Zdroj Enermax patri mezi to nejtissi co jsem kdy mel v ruce (sam jsem jeho spokojenym majitelem vice nez dva roky)
    Jinak neni problem jit s tichosti jeste dale a koupit Orochi, ale je nutne vybrat sirsi kejs...
    Jo nerikam, že (nej)sem na AC úchyl Ale taky ho nevnímam...jake cvakáni ložisek?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Ríkal, že si je ochoten priplatit za ticho
    S chladičem procesoru Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM a ventilátory Arctic-Cooling Arctic Fan 12L by si uživatel moc ticha neužil. Místo SilentMaxxu lze použít gumy a vyjde to levněji .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Jo nerikam, že (nej)sem na AC úchyl Ale taky ho nevnímam...jake cvakáni ložisek?
    Treba ten 12L - sniz si u nej otacky a zjistis, ze cvaka, stejne jako 92mm a 80mm fany. Freezer se neda s Ninjou (nebo CM 212+ a ostatnich v teto kategorii) vubec srovnavat, podivej se na jeho konstrukci, mozna te to trkne... Dodavany fan k Ninjovi je taky uplne jinde, tlaci rozhodne vic nez AC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zalohovani nepodcenovat, sice v tom nebude EC smejd zdroj, ale nahoda je blbec a clovek nikdy nevi. muzou ti odejit oba disky kvuli nejakymu silenymu prepeti v siti nebo nestastnemu kopnuti do bedny a mas po zalohach... externi disk ktery se bude pripojovat do el. site jen pro nahrani zaloh bych bral jakko minimum pro dulezita data.

    pokud chces vedet co je poradny zalohovani, tak se pouzivaji ruzna media (jedno archivni CD stoji desitky korun) ulozena na dou-trech ruznych dostatecne vzdalenych lokalitach (pro pripad prirodni katastrofy)... disky se berou jine modely (kdyz koupis dva stejne a mas smulu na spatnou serii...) idealne od jineho vyrobce...

    jinak k sestave to dulezite bylo receno - dou-tri jadro bude bohate stacit, grafiku integrovanou nebo low-end pasiv a zbytek nacpat do chlazeni. dobry vetraky jsou nexus, scythe a luxusni jsou noctua (ale taky poradne mastny)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jinak k sestave to dulezite bylo receno - dou-tri jadro bude bohate stacit, grafiku integrovanou nebo low-end pasiv a zbytek nacpat do chlazeni. dobry vetraky jsou nexus, scythe a luxusni jsou noctua (ale taky poradne mastny)
    Pokud bude renderovat tak bych o dvoujadru neuvazoval. Hodne slusny vetraky jsou Enermax Magma http://shop.tntrade.cz/enermax-ucma1...mm_d73882.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ... externi disk ktery se bude pripojovat do el. site jen pro nahrani zaloh bych bral jakko minimum pro dulezita data.
    Přesně! Než mít ten disk v PC v neustálým chodu, je lepší externí disk, kterej se po odzálohování vypne a pustí zas až pro zálohu.... tím se řádově sníží možnost poruchy
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Přesně! Než mít ten disk v PC v neustálým chodu, je lepší externí disk, kterej se po odzálohování vypne a pustí zas až pro zálohu.... tím se řádově sníží možnost poruchy
    Z tohoto důvodu jsem také navrhl HDD + rámeček
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    To je podle me zbytecnej luxus

    Sestava od 16vetraka je prakticky to samy co sem daval kevin, ale narozdil od nej je plna kravin (Freezer, AC fan, zdroj, zbytecnej odhlucnovaci box na disk, 1333MHz ramky) - tu bych ignoroval

    Pokud casteji renderujete, sel bych do i5 (tzn. ramky max tech 1.65v) nebo Phenoma 955-965.
    Dobře, tak jsem si to zas trochu předělal a zvolil jsem ramky - Patriot - http://www.alza.cz/patriot-4gb-kit-d...ne-d144924.htm - napájení 1,5V a jestli je ještě lepší volba tak na rozdílu o nějakou tu stovku už hrát samozřejmě nebudu. Nevím zda je důležité tyto ramky ještě chladit pasive..

    case - Cooler Master Sileo 500 - kde vyměním větráky za dva - Nexus D12SL-12 BW - nebo si ještě mohu přilepšit za drobnej příplatek ? jak v case tak větráku ?
    Zkušenosti nemám, ale přece jen 2 větráky v case asi o nich trochu vědět budu....
    ještě možná

    Zdroj Enermax - jak jsem se zde dočtl, je velice tichý.
    a na procesor - Scythe Ninja 2 - taktovat neplánuji tak doufám, že o tomhle vědět nebudu.

    procesor- zvolil jsem prozatím 4jádro, doporučujete rači zvolit 2jádro s vyšší frekvencí ?
    domáci videa si nerenderuji každý den.. tak na minuty zas nehraji a v ceně rozdíl je znatelný.

    desku jsem prozatím zvolil - Gigabyte GA-EP45-UD3LR
    S grafikou si nevím rady, původní sestavu už mám komplet předělanou a deska,procesor a grafika je ted pro mě neznáma...

    vypádá to tedy takhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...7O01MNF01M4K01
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...a&SearchType=1
    http://www.alza.cz/patriot-4gb-kit-d...ne-d144924.htm
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Pokud na tom pc bude neco co je protebe zivotne dulezite (psal si ze mas kancelar doma tak predpokaldam ze ano) je poradne zalohovani hodne dulezite rozhodne bych to nepodcenoval .. dva disky jsou ok ale pokud budes zalohovat stylem ze neco presunes z jednoho na druhy a ten na ktery toprehravas odejde jsi bez dat ..
    To bys ten zalozni disk na kterej to prehravas musel mit 2x a v raid 1 to je pak jiny kafe
    ne, to urcite ne! zadne presouvani.. pomoci SW, delat pravidelne kopie vybraných důležitých dat.... synchronizování adresářů atd.
    Určitě bych to nepřesouval.
    Rozhodl jsem se pro jeden systém disk a pak větší 1T disk v extrením rámečku, který mi byl doporučen. Již ho mám v aktuální sestavě přidaný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    zalohovani nepodcenovat, sice v tom nebude EC smejd zdroj, ale nahoda je blbec a clovek nikdy nevi. muzou ti odejit oba disky kvuli nejakymu silenymu prepeti v siti nebo nestastnemu kopnuti do bedny a mas po zalohach... externi disk ktery se bude pripojovat do el. site jen pro nahrani zaloh bych bral jakko minimum pro dulezita data.

    pokud chces vedet co je poradny zalohovani, tak se pouzivaji ruzna media (jedno archivni CD stoji desitky korun) ulozena na dou-trech ruznych dostatecne vzdalenych lokalitach (pro pripad prirodni katastrofy)... disky se berou jine modely (kdyz koupis dva stejne a mas smulu na spatnou serii...) idealne od jineho vyrobce...

    jinak k sestave to dulezite bylo receno - dou-tri jadro bude bohate stacit, grafiku integrovanou nebo low-end pasiv a zbytek nacpat do chlazeni. dobry vetraky jsou nexus, scythe a luxusni jsou noctua (ale taky poradne mastny)
    JJ, souhlasím, jak mi bylo doporučeno zvolil jsem tedy rámeček a disk.. A jak píše husky14, neuvědomil jsem si předtím, že bych disk v vůbec nešetřil kdyby stále běžel v PC. Přece jen přes USB/extr. s-ata bude disk bezpečnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dá se dokoupit výkonnější zdroj?
    Od Spectra Support v sekci Spectra - FAQ (z HW i SW oblasti)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 19:22