Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 88

Téma: Výkonnější PC do pracovny do 20 000 Kč

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od batthead Zobrazit příspěvek
    ...
    Kdyz uz tedy Intel tak i5
    tzn. napr. (vychazi to na 17.624,-)
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0982XNRCV
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830982Z3RV5

    nebo AMD (15.878,-):
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Q201RM101OVR01
    + RAM a deska z Alzy

    V navrhu NENI graficka karta

    edit: aaaah, ja do nich dal 500GB disk, Vy tam mate 640GB WD....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Kdyz uz tedy Intel tak i5
    tzn. napr. (vychazi to na 17.624,-)

    nebo AMD (15.878,-):
    Asi bych v mém použití stejně nepoznal jestli mám Intel nebo AMD.
    Za tu desku na Intel to je dost pálka.
    Prosím Tě, jakou levnější ver. by jsi navrhoval na Intel - konkrétně procesor a deska..

    Přece jen potřebuji nějakou tu "střední" grafiku nejlépe s pasivem a nebo s velmi kvalitním větrákem. Máš nějaký návrh grafiky do sestav ?
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Místo SilentMaxxu lze použít gumy a vyjde to levněji .
    Jaké gumy na disk máš otestované a mohl by jsi doporučit. Přece jen bych ten jeden systémovej disk do něčeho levnějšího dal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Tak ta deska od Asusu je naprosto zbytečně drahá. Jestli počítač slouží jako kancelářský, bude stačit Intel Whitesberg DP55WB nebo plnohodnotnou Gigabyte GA-P55-UD3. Pokud potřebuješ firewire ke kameře, vzal bych motherboard Intel.
    Gumu můžeš použít jakoukoliv pevnou, která brzo nezpuchří a není moc měkká. Inspirovat se můžeš např. zde
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 04-12-2009 v 15:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od batthead Zobrazit příspěvek
    Za tu desku na Intel to je dost pálka.
    Prosím Tě, jakou levnější ver. by jsi navrhoval na Intel - konkrétně procesor a deska.
    CPU je to nejlevnejsi, deska rekneme taky (od Asusu, nemam rad osekany a odlehceny verze), tady ti jiste nekdo doporuci Gigabyte

    Grafiku bych videl na GTX260 ikdyz ta uz je spis na hry, ale do 20k se s ni vejdes
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Tak ta deska od Asusu je naprosto zbytečně drahá. Jestli počítač slouží jako kancelářský, bude stačit Intel Whitesberg DP55WB nebo plnohodnotnou Gigabyte GA-P55-UD3. Pokud potřebuješ firewire ke kameře, vzal bych motherboard Intel.
    Gumu můžeš použít jakoukoliv pevnou, která brzo nezpuchří a není moc měkká. Inspirovat se můžeš např. zde
    dik za odkaz na gumu :-)
    Tak nakonec jsem se rozhodl pro Gigabyte, ta od Asusu co doporucuje Richmond, je paradni, ale rad na sestave neco usetrim a koupim za to treba to lepsi chlazeni na CPU.

    Grafiku jsem si pridal Gigabyte 9600GT 1GB DDR3 GV-N96TSL-1GI - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000P7F , zaujal mě ten pasiv.
    Pokud mě ujistítě, že by na ty filmy v HD na TV, Stříhání videa a nějaký ten soft šla i Gainward 9400GT 1GB DDR2 0285 - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BXP66 šel bych klidně i do týhle za litr..

    tedy takhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...V501RCN01P7F01
    http://www.alza.cz/scythe-ninja-2-d135396.htm
    http://www.alza.cz/patriot-4gb-kit-d...ne-d144924.htm

    díky
    Naposledy upraveno uživatelem batthead: 04-12-2009 v 17:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Máš špatný odkaz na košík
    Grafika nVidia 9600 nekupuj, je to "zobrazovadlo" o grafické kartě se nedá mluvit.
    Hlavně pořád nechápu na co chceš kupovat Intel Core i5, když jeho potenciál vůbec nevyužiješ. A nakonec to završíš grafikou nVidia 9600GT. Nepřijde Ti to jako zbytečně vyhozené peníze ? Mě tedy ano.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    9600GT nebrat (to je tak do kancl sestav za 11k, ikdyz na starsi hry staci), nema HDMI takze k televizi imho ne idealni volba. Chlazeni (Ninja 2) je podle me dostatecny a dalo by se mluvit i o nejaky ty rezerve (ono to neni z tech obrazku dost dobre patrne, ale do toho Silea to jen-tak-tak zavres)

    edit: jinak k tomu vyuziti/nevyuzi i5 - tak ono je dobre mit nejakou tu vykonovou rezervu, nicmene AMD porad vychazi levneji a jestli "jen" sem-tam renderujes video tak bude stacit, puvodne jsem myslel, ze chces provozovat opravdovy rendering + mas slabost pro Intel
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Máš špatný odkaz na košík
    Grafika nVidia 9600 nekupuj, je to "zobrazovadlo" o grafické kartě se nedá mluvit.
    Hlavně pořád nechápu na co chceš kupovat Intel Core i5, když jeho potenciál vůbec nevyužiješ. A nakonec to završíš grafikou nVidia 9600GT. Nepřijde Ti to jako zbytečně vyhozené peníze ? Mě tedy ano.
    Díky za upozornění. Opraveno..
    chtěl jsem si trochu dát do budoucna rezervu, ale máte pravdu, potenciál nevyužiji a ono nakonec každá koruna dobrá. I tak budu spokojený s new pc.... Vždy jsem měl Intel tak se mi do AMD nechtělo, ale rači si tady udělám levnější kvalitní sestavu která bude dostačujcí. Jen těm deskám s procesorama na AMD moc nehovím.. co by tedy bylo tak nejzchůdnější ? deska a procák od doporučení Richmonda?

    Ubral bych tedy někde, abych výkon měl odpovídajcí potřebám. grafika by jste doporučili tedy jakou. Nevšiml jsem si, že ten můj Asus nemá HDMI. - GTX260 je dost drahá vůbec nevím jak je to s hlučností, když už kupuji lepší chlazení na procák atd tak aby mi tam ta grafika neudelal radnál.
    díky za doporučení a především ujasnění !
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Sice nejsem Richmond, ale snad Ti to nebude tolik vadit. Koukni na můj #6 post. Pro tvou činnost bude sestava naprosto vyhovující. Jen si vyměň rámeček na HDD za LC-Power EH-35BE3, má eSATA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Vseobecne se da rict, ze referencni chlazeni od nVidie od rady 8800 je pomerne tiche, GTX260 taktez. To same by se dalo rict o soucasny 5xxx ATInach (2slot chlazeni s vyfukem ven z kejsu) ale tam me zarazi horky vzduch. Ona ta 260ka vychazi asi nejlip a hlavne je skladem. Pokud budete brat neco slabsiho tak ta cena nebude moc odpovidat tomu, co u 260ky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pánové, tady padají takový věty jako že 9600GT není grafika, dej si tam GTX 260 apod., uvědomujete si že budoucí majitel, jak sám tvrdí, hry nehraje? Nechápu teda proč doporučovat takovou grafiku, vy snad používáte Word 3D a denně si měříte kolik fps máte v Excelu? Souhlasím s kevinem, integrovaná grafika v 785G čipsetu stačí, výstupy má všechny, přehrávání filmů zvládne levou zadní ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    To same by se dalo rict o soucasny 5xxx ATInach (2slot chlazeni s vyfukem ven z kejsu)....
    No upřímně, ten chladič na HD 5XXX se od časů 2900 XT vizáží moc nezměnil a nikdy úplně tichej nebyl. Jediný, co ATInám pomáhá, je, že se umí podtaktovat a podvoltovat ve 2D, ve 3D to bude pořád stejná "síla".

    U filmů bych se ale nějakýho razantního přehřívání (= zvyšování otáček) nebál.

    Osobně bych pro potřeby battheada volil nějakou levnou pasivní ATInu s HDMI výstupem (protože u NV se tam musí zvuk dotahovat zvlášť).... nebo i nějaký IGP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak jasne, ale kdyz si vezmes cenu 9600GT pasiv (rekneme nejakych 2.3-2.4k) a cenu 260 (3.9k) tak z toho stejne vyjde 260 lepe (je zhruba 2x vykonnejsi, ale cenou neni 2x drazsi) + silnejsi na pocitani videa. Jinak kombinaci 785 + 9600GT tu mam, ale je to karta s vetrackem (1.600,-) a nema HDMI, pochybuju, ze int. by stacila (ano, hdmi ma, ale nespustis na ni nic, resp. nic co by melo rozumny fps). Pokud nechce dotycny do pc vrazet nic navic tak by 9600GT (mozna i GS kdyby ji jeste nekde sehnal) mela stacit (cti neni to jen "zobrazovadlo").

    edit: ano, u nVidii se musi zvuk dotahnout z desky, obe ale maji SPDIF OUT takze nevidim problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    pochybuju, ze int. by stacila (ano, hdmi ma, ale nespustis na ni nic, resp. nic co by melo rozumny fps)
    Kancelářský počítač a uživatel nehraje hry, tak co pořád řešíš ? Na Photoshop, HD video a práci v Office, apod mu grafická karta stačí naprosto v klidu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dá se dokoupit výkonnější zdroj?
    Od Spectra Support v sekci Spectra - FAQ (z HW i SW oblasti)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 19:22