Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 88

Téma: Výkonnější PC do pracovny do 20 000 Kč

  1. #61
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Trosku sem to procistil OT a Richmonde ty se uklidni kazdy znas tu ma pravo na nazor stejne jak ty .. a tve arogantni vystupy uz me prestavaji bavit!

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Základní desku Asus bych v tomto případě nechal. Je vybavena Sideport pamětí, která se na výkonu graf. karty projeví. Gigabyte Sideport pamětí není vybaven a v testu také graf. karta trochu pokulhává.
    U cloveka kterej na tom nebude nic hrat imho zanedbatelne .. ono i v tech testech je to temer zanedbatelne ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Co se týče pamětí, mohl by jsi koupit i dva kusy Zeppelinů. Já je teď dával do desky s tím samým čipsetem a jedou parádně.
    A jsou i o nejakou tu stovku levnejsi. Zeppeliny jsem tam nakonec dal, nejspis rozdil nepoznam tak proc ne..

    jak radi Meeee, nakonec jsem sel do toho jednoho regulatoru Zalman Fan Mate 2.. Staci mi presne pro ty dva vetraky a problem vyresi.
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od batthead Zobrazit příspěvek
    jak radi Meeee, nakonec jsem sel do toho jednoho regulatoru Zalman Fan Mate 2.. Staci mi presne pro ty dva vetraky a problem vyresi.
    Počkej, na dva budeš potřebovat nějakou rozdvojku nebo dva Fan Maty, ten jeden kablík z něj je do desky (pak můžeš u větráku s třípinem sledovat otáčky) nebo jinam k napájení. Reguluje jenom jeden větrák.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Trosku sem to procistil OT a Richmonde ty se uklidni kazdy znas tu ma pravo na nazor stejne jak ty .. a tve arogantni vystupy uz me prestavaji bavit!
    Aspon jsi nemusel mazat moji poznamku o nefunkcnosti zapojeni DVI+HDMI (tzn. monitor + TV - viz. tazateluv pozdavek v postu #12). Tohle zapojeni nefunguje uz v BIOSu (zhasnou obe zarizeni), DSUB+DVI funguje, stejne tak HDMI+DSUB, ale oba digitaly zaroven to neumi (jako kazda soucasna int. gr.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od meeee Zobrazit příspěvek
    Počkej, na dva budeš potřebovat nějakou rozdvojku nebo dva Fan Maty, ten jeden kablík z něj je do desky (pak můžeš u větráku s třípinem sledovat otáčky) nebo jinam k napájení. Reguluje jenom jeden větrák.
    áá jasně toho jsem si nevsiml.. diky za upozorneni.. ja myslel, ze to je na dva... tak jsem nakonec trochu pritlacil a dal jsem tam dva Noctua NF-S12-800 bulk

    Ta poznamka od Richmonda me zarazila - vybral jsem monitor 23" LCD LG W2353V-PF -http://www.alza.cz/lg-w2353v-pf-d132351.htm jeste ale zvazuji jestli nakonec nekoupim neco mensiho..

    budu tedy monitor mit zapojeny na VGA D-Sub a TV pres HDMI - rozliseni by mela grafika zvladat na obou bez problemu ne?

    nejspis konecna tedy:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...RU01SD902HBI01
    http://www.alza.cz/scythe-ninja-2-d135396.htm
    http://www.alza.cz/lg-w2353v-pf-d132351.htm
    http://www.alza.cz/set-microsoft-wir...ia-d100655.htm :-)
    na propojeni s TV - http://www.alza.cz/propojovaci-kabel...0m-d142880.htm
    dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak to rozhodně ne! Full HD monitor přes VGA nepřipojuj. bude to mázlé, rozkmitané. Jedině přes digitální výstup.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Aha, tak ja stejne nakonec budu muset koupit nejakou tu grafiku... bude to mazle atd jo? ze na tom monitoru ten vstup vubec delaj tedy..
    to nemam radost :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mazly to samozrejme bude (na pismenkach je to znat uz i na 1680x1050), ostatne lcd ma vyhodu prave v digitalnim vstupu + DSUB nema HDCP...

    Ja to rikal 2x (+ pres SZ pas!kovi), hlavne ze jsem arogantni

    Jinak na odvetrani bude stacit jeden out-take fan na cca 800rpm (klidne bych vzal Magma), ventilator na Ninjovi je vcelku tichy (bavim se o nejakych 1000rpm).
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 06-12-2009 v 14:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Mazly to samozrejme bude (na pismenkach je to znat uz i na 1680x1050), ostatne lcd ma vyhodu prave v digitalnim vstupu + DSUB nema HDCP...
    Tak jsem byl rad, ze se neco usetrilo a ono ne, ale tak tedy vezmu nejakou tu zakladovou grafiku, k tomu aby min. behal vsude obraz v poradku a byla tedy s pasivem.
    A jak bude potreba, kdykoliv ji mohu vymenit.
    Neco prijatelneho jsem obevil :
    Gainward 9500GT 512MB DDR2 0353 - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000OUF
    Gainward 9400GT 1GB DDR2 0285 - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000P66 ( je to sice 1G, ale dle fota ma urcite horsi ten pasiv ne ?)
    Sapphire ATI Radeon HD 4650 Ultimate 1GB DDR2 11140-23-20R - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000U93
    Dale treba od MSI:
    MSI N9500GT-MD512Z/D2 512MB DDR2 - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000KUL
    MSI R4650-MD1GZ 1GB DDR2 - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000SXU

    Mate nejake doporuceni ?

    Základku tedy take bez graf. tu vubec potrebovat nebudu.
    Neco prijatelneho jsem obevil:
    ASUS - M4A78 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M000000ODR a M4A79XTD EVO http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M000000RCD

    Gigabyte
    GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0)- http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M000000P5D
    Gigabyte GA-MA790X-UD3P (rev. 1.0) - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M000000Q6K
    Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0) - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M000000MT5
    Zas jsou v zakladkach pak stovkove rozdili.. nerad bych si kvuli 300Kč snížil výkon, na některých deskách mě zaujala externí s-ata - připojil bych přes ní ten disk, ale kdyby nebyl tak to USB na disku mě také nezničí.
    Doufam, ze jsem nic neprehlednul..

    Jinak na odvetrani bude stacit jeden out-take fan na cca 800rpm (klidne bych vzal Magma), ventilator na Ninjovi je vcelku tichy (bavim se o nejakych 1000rpm).
    Tak necham jen jeden out-take fan a to uz ten jeden lepsi necham Noctua NF-S12-800. Asi bych tady tech cca sto kurun nemel setrit.

    díky
    Naposledy upraveno uživatelem batthead: 06-12-2009 v 19:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    .....ventilator na Ninjovi je vcelku tichy (bavim se o nejakych 1000rpm).
    Pres co se pak daji regulovat ty otacky ? jde to nastavit nejak v biosu a nebo nejakym SW v systemu? - On se mi asi stejne bude tocit na minimum co to jde, kdyz se nezahreje je to tak ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jde "regulovat" jen CPU FAN, case fany ne. A to jeste mluvim o regulaci, ktera se neda dost dobre vychytat (jednoduse), pokud se necha threshold na rekneme 25° tak se ventilator nebude tocit imho vubec

    Koukam, ze s tou grafikou se tu nejak roztrhl pytel s "radilama"
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od batthead Zobrazit příspěvek
    Pres co se pak daji regulovat ty otacky ? jde to nastavit nejak v biosu a nebo nejakym SW v systemu?
    V BIOSu jde jen CPU fan, ale Speedfan umí hodně.... otázka je, kolik a jestli vůbec na tvojí desce dokáže zregulovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Ohledně informací k regulaci otáček díky oboum. Pak si s tím tedy nějak pohraju..

    Troufnul jsem si tedy vybrat nějakou tu základku a grafickou kartu k tomu.
    komplet mám tedy zde:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...D902MT501MKY01
    http://www.alza.cz/scythe-ninja-2-d135396.htm

    Když se někdo najde kdo mi doporučí něco lepšího za podobné peníze budu rád. (Myslím tedy pŕedevším grafiku a desku) To jediné mě brzdí před objednáním
    Deska si myslím, že dobrá volba.

    O grafice to radši říkat nebudu tam opravdu nevím.. ale doufám, že externí grafika už mi tedy bude zvládat přes DVI připojení na full HD a zároveň před HDMI TV také na HD..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Deska bohatě stačí ta Gigabyte 770. Ušetříš pár set, výkon bude stejný. Nemá akorát ten e-sata bracket. Ale ten se dá sehnat ke každé desce případně dodatečně.

    Grafiku si vybral dobře. Pro tvoje účely neni špatná ani slabší 4650 s pasivem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    OK díky moc, tu desku jsem si vyměníl.. koukal jsem že ten bracket stojí něco málo přes stovku a je přesně od Gigabyte.

    Diky moc vsem a jdu objednavat uz se tesim..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dá se dokoupit výkonnější zdroj?
    Od Spectra Support v sekci Spectra - FAQ (z HW i SW oblasti)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 19:22