Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 88

Téma: Výkonnější PC do pracovny do 20 000 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Ahoj,
    mohl bych vás poprosit o zhodnocení mé sestavy. Samozřejmě uvítám každou radu.
    Snažil jsem se PC sestavovat především dle rad zde. Ale s grafikou, case si nejsem nejvíce jistý.
    Především bych chtěl PC, které co nejméně hlučí. Za omezení hlučnosti si rád připlatím.
    Využití bude na grafické nástroje, a jinak na všechnu možnou kancelářskou činnost.
    Dva diky jsem si dal kvůli záloze dat. Abych měl kam data zálohovat.
    Sestavu budu kupovat bez monitoru.

    20 000Kč je max. co bych do toho chtěl dát, ale velice rád někde ušetřím, abych nekupoval něco co nevyužiji, ale zas aby to nějaký čas vydrželo.

    Chtěl jsem sestavu na Intelu, hry nehraji tak možná i lepší grafika je zbytečná ( na kancelářské činnosti bych to asi ani nepoznal ) možná je 20000Kč i moc.. díky!

    zde je link:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...XM02P0801KAI01

    díky předem za každou poznámku..
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 03-12-2009 v 18:38 Důvod: Na přání autora upraven titulek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Jestli má sestava sloužit ke kancelářské činnosti není Intel Core i5 zbytečný luxus, když jeho potenciál stejně nevyužiješ ? Jaké grafické programy používáš ? Nebyl by lepší pro zálohu dat externí disk (řada Green není vhodná pro systémové disky) ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od batthead Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    mohl bych vás poprosit o zhodnocení mé sestavy. Samozřejmě uvítám každou radu.
    Snažil jsem se PC sestavovat především dle rad zde. Ale s grafikou, case si nejsem nejvíce jistý.
    Především bych chtěl PC, které co nejméně hlučí. Za omezení hlučnosti si rád připlatím.
    Využití bude na grafické nástroje, a jinak na všechnu možnou kancelářskou činnost.
    Dva diky jsem si dal kvůli záloze dat. Abych měl kam data zálohovat.
    Sestavu budu kupovat bez monitoru.

    20 000Kč je max. co bych do toho chtěl dát, ale velice rád někde ušetřím, abych nekupoval něco co nevyužiji, ale zas aby to nějaký čas vydrželo.

    Chtěl jsem sestavu na Intelu, hry nehraji tak možná i lepší grafika je zbytečná ( na kancelářské činnosti bych to asi ani nepoznal ) možná je 20000Kč i moc.. díky!

    zde je link:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...XM02P0801KAI01

    díky předem za každou poznámku..
    na kancelářskou činnost bude stačit vysoce taktované dvoujádro, slušná zakladní deska a obyč graf. karta kvůli práci s větším monitorem. To co tu máte je herní počítač. Když uberete z CPu, Grafiky tak půjdou peníze do ztišení pc a skoro o něm nebudete vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Monitor máš jakej?

    Tu case určitě nee, Elite je papír.... a ještě když chceš ticho, doporučuju hooodně přitlačit Konkrétní nevím, to je dost o osobních preferencích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 03-12-2009 v 18:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Návrh sestavy + Scythe Ninja 2 rev.B (momentálně není dostupný) - AMD Athlon II X4 620, ASUS M4A785TD-V EVO, Kingston HyperX 4GB BlackEd, WD Caviar Blue WD6400AAKS, Seasonic Energy Knight SS-400ET. Zálohu jsem vyřešil pomocí Samsung SpinPoint F1 HD103UJ a Cooler Master Xport 351.
    Na kancelářskou činnost si myslím, že tato sestava je plně dostačující.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 03-12-2009 v 19:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mas tam mini-ninju, prazdny pouzdro a bez eSata + zase bych mel vytku k ramkam, u amd se da slusne snizit latence casovanim (ale zase budu narcen z onananie )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    prazdny pouzdro a bez eSata
    Zálohu jsem vyřešil pomocí Samsung SpinPoint F1 HD103UJ a Cooler Master Xport 351
    Rámeček s eSATA: LC-Power EH-35BE3

    Chladič procesoru upraven, děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Imho by ti do kanclu melo stacit treba tohle:

    + nejaky slusny chladic, treba Ninja a case vem CM Sileo. Ctyrjadro se mi zda zbytecne a na kancl mozna bude ta X3 i rychlejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Imho by ti do kanclu melo stacit treba tohle:

    + nejaky slusny chladic, treba Ninja a case vem CM Sileo. Ctyrjadro se mi zda zbytecne a na kancl mozna bude ta X3 i rychlejsi.
    I tohle bych rekl ze je zbytecne velkej luxus na kancl .. minimalne bych z tama vyhodil tu 4850 a dal tam nejakou kancelarskou grafiku za par set s pasivem .. nebo to slozil na desce s integrovanou grafikou .. pise ze si rad priplati za ticho takze takhle bude mit ticho a jeste ho to vyjde levneji .. ale chtelo by to rozespat co za graficke aplikace na tom pojedou ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    jasne, takova 4670 Ultimate by taky mela stacit... akorat psal, ze tam bude delat neco s grafikou, ale to bude asi spis 2D...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jestli má sestava sloužit ke kancelářské činnosti není Intel Core i5 zbytečný luxus, když jeho potenciál stejně nevyužiješ ? Jaké grafické programy používáš ? Nebyl by lepší pro zálohu dat externí disk (řada Green není vhodná pro systémové disky) ?
    Ahoj,
    diky Vsem za reakce.. a ujasneni myslenek
    V 1. rade bych tedy upresnil jeste nejake veci. Monitor planuji zakoupit take. Velikost neco kolem 23" - klidne muzete take prihodit nejaky navrh... ale jeste jsem se do monitoru "neponoril" tak jsem sem nechtel posilat zadny svuj navrh.

    Jako druhy monitor na PC budu pouzivat TV na ktere si chci pres PC urcite poustet HD filmy ( TV mam Samsung 40" LCD ), pocitac budu vyuzivat na vsechny mozna multimedia.

    Pracovnu mam doma tak jsem chtel PC trochu vykonnější a aby také nějaký ten rok "vydrželo". Proto jsem chtel zainvestovat do Intel i5.

    Pro zálohu dat, externí disk nepotřebuji. Nikdy bych ho nejspíš nepřenášel. Ale zvážím to ( zatím jsem si přidal do sestavy doporučení od kevin00 ( Samsung SpinPoint F1 HD103U a LC-Power EH-35BE3)
    Řadu Green jsem si do sestavy přidal - protože jsem se dočetl, že disk je nejtižší, ale nevěděl jsem, že není vhodný pro systémové disky. Vyměnil jsem ho tedy za WD Caviar Blue

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Monitor máš jakej?

    Tu case určitě nee, Elite je papír.... a ještě když chceš ticho, doporučuju hooodně přitlačit Konkrétní nevím, to je dost o osobních preferencích.
    Ticho určitě.. Televizi mám tam kde počítač a když chce člověk klid na film, který nejčastěji přes PC pouštět budu, tak si radši něco navíc zaplatím abych o PC nejlépe vůbec nevěděl

    Momentálně sestava vypadá takhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...RU01PL901M7O01
    http://www.alza.cz/corsair-twinx-xms...xx-d147197.htm
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...a&SearchType=1

    Poskládaný dle zmiňovaných rad, ale tedy nekopmletní. Po přečtení všech příspěvků nevím, jaká by bylo nejvhodnější volba na desku, grafiku, procesor ( chtěl bych Intel )

    Určitě bych byl rád za grafiku, která už jen přece bez problému zvládne namáhavější práci + tedy kvůli tichu dokoupení pasivů.
    Často na PC, upravuji domáci videa z kamery, renderování, ohledně ostatního SW klasika - CAD, photoshop atd.
    Především kvůli těm videím jsem chtěl aby to bylo trochu svižnější. Tak jsem myslel takovej střed trochu s výhledem do budoucna

    Co jsi myslel tím hooodně přitlačit?

    díky všem za rady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    "Hodne pritlacit" bylo mysleno dvojnasobek ceny toho Elite. Sileo je pomerne rozumna bedna (ma plne bocnice, vylepenou tlumici hmotu, ovsem horsi ventilatory, prakticky jakakoliv absence cable-managmentu - pro predstavu prikladam foto vnitrku s Ninjou 2)

    Jeste k tem ramkam: nasel jsem kompromis v podobe 1.5v (budou vyhovovat jak Intelu tak AMD) http://www.alza.cz/patriot-4gb-kit-d...ne-d144924.htm

    Pokud budete renderovat tak se vyplati vzit ctyrjadro nez dvoujadro na vyssi frekvenci a Intel bude mit v tomhle pripade vyhodu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_0493.jpg 
Zobrazení: 155 
Velikost: 189.3 KB 
ID: 14320  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Dobrě, paměti tedy měním místo -CORSAIR TWINX XMS3 DHX BOX za 1600MHz PC12800 CL9 PATRIOT Signature Line.
    ( http://www.alza.cz/corsair-twinx-xms...xx-d147197.htm za http://www.alza.cz/patriot-4gb-kit-d...ne-d144924.htm )

    a co tento case - CoolerMaster ATC 840 ( http://www.alza.cz/skrin-coolermaste...40-d111205.htm)

    dík
    Naposledy upraveno uživatelem batthead: 04-12-2009 v 13:39
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dá se dokoupit výkonnější zdroj?
    Od Spectra Support v sekci Spectra - FAQ (z HW i SW oblasti)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 19:22