Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Prosim o pomoc se sestavou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Rad bych poskladal kompik domu - takovy universal jak pro filmiky, sem tam na fotky a sem tam i nejaka ta hra. Rad bych to dostal k hranici 13000-14000,-. Navrh je tady:

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...NG01QK101TUD01

    a k tomu jeste zdroj Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM, odkaz: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NLP6L

    Jak jsem tak prochazel recenze a vysledky testu tak si rikam ze ta deska je v tehle cene docela slusna, procesor bych sice mohl dat vyssi rekneme Athlon II X4 620, nicmene jestli tam bude nejaky extremni narust vykonu - tot otazka. Rekl bych ze za takove dva roky budu procak upgradovat, tak si rikam ze mi zatim postaci tenhle. A grafika - sice starsi v tuto dobu ale porad ma co rict a myslim ze je dostatecna na vetsinu her.

    Jakekoli pripominky a napady vitam, abych jeste doplnil monitor ktery hodlam zakoupit tak je to LG 23" W2343T-PF černý lesk:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007X23B2OFOO1
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Asi bych šel do platformy na DDR3. Ten příplatek je tam asi 300kč (o to je dražší deska, paměti samotný stojí zhruba stejně), dostaneš trošku vyšší výkon, nižší spotřebu (pokud do nich nebudeš cpát brutální napětí) a lepší upgradovatelnost do budoucna.
    Athlon II X4 ti pomůže jak kdy. U her to bude kolem 0 (někdy pomůže vyšší frekvence, někdy víc jader), v renderingu je zisk okolo 80% výkonu pro čytřjádro.
    U grafiky stojí zato uvažovat o Radeonu 5750. Podobný výkon, těch 200kč navíc se díky spotřeba vrátí asi tak za 2 měsíce provozu.
    U disku o WD Caviar Blue/black nebo Samsung Spinpoint F3.

    To jsou takové klasické rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Návrh sestavy - AMD Athlon II X4 620, Gigabyte GA-MA770T-UD3P, Zeppelin Gold 2GB 1600MHz, WD Caviar Blue WD6400AAKS, Zotac GTX 260, Seasonic SS-400ET-F3 400W
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    Rad bych poskladal kompik domu - takovy universal jak pro filmiky, sem tam na fotky a sem tam i nejaka ta hra. Rad bych to dostal k hranici 13000-14000,-. Navrh je tady:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...NG01QK101TUD01
    Ještě se zamysli nad lepší skříní, tohle je papír....


    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    Jakekoli pripominky a napady vitam, abych jeste doplnil monitor ktery hodlam zakoupit tak je to LG 23" W2343T-PF černý lesk:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007X23B2OFOO1
    Jestli chceš fullHD, mrkni spíš po 1920x1200, těch 1080 je dost "nudle"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Zdravim,

    mockrat dekuju za pripominky, popravde jsem asi tyhle doporuceni trochu cekal po tom co tu asi tyden brouzdam po forech :-). Nicmene protoze sem v tomhle porad jeste zacatecnik rad bych preci jen trochu podiskutoval (mozna i trochu obhajil pokud to budou rozumne argumenty) nektere doporuceni - jde mi de facto jen o to, abych se spis dovedel info o moznych variantach a mel trochu prehled o dnesni nabidce a dokazal vybrat asi to nejlepsi co muzu za danych podminek a zbytecne nic nepredimenzoval nebo naopak neubiral na spatnych mistech.

    Ohledne posledniho prispevku od husky14:
    centurionky jsou fajn a kdo by si ji nepral, treba nakonec podlehnu a koupim ho. Jak sem ale projizdel recenze a spokojenosti lidi, neni na tom ta skrin Elite spatne - cena je skvela, je tam i vetracek, vzhled s celnim panelkem je taky fajn a predni filtr a derovana predni stena se mi zda jako dobry pocin pro slusne vetrani - ac to asi bude pekny vysavac prachu ale tak aspon si konecne budu v pokoji vic vysavat :-D. Jo je to papirak ale zase vim ze prenaset ho nebudu a ohledne hluku nejsem narocny - aspon budu vedet ze slape :-) a nasi uz stejne zas tak dobre neslysi :-D takze jim to taky vadit nebude. Ohledne rychloupinaku - jojo ty rychloupinaky, nastesti to tam ale jde i prisroubovat.

    taky sem zkousel najit nejaky monitor pro to rozliseni 1920x1200, ale to uz pak jsou vcelku drahe vecicky a ja bych radeji cenu tlacil ke svym hranicim. V ohlasech ma tahle televizka slusne skore, na fullHD to moc neberu (jinak bych rovnou bral verzi s HDMI o sest kil vic) ale tak kdyz to poslape i na full, budu jen rad. Spis tam vidim prednosti ve vetsi pracovni plose, peknem obrazu a rychle odezve. Pokud by tady byl ale konkretnejsi navrh lepsiho a ne moc draheho monitorku sem s nim.

    For Kevin00 a czhunter:
    jak sem jiz psal sam vaham nad tim jestli vzit dvou nebo rovnou ctyr jadro - prece jen rozdil sesti kil je uz znat (pulka toho dvoujadra :-) - jak je v odpovedi zmineno - ve hrach to zase tak extremne nepolepsi a tohle dvoujadro s vyssi frekvenci by to melo zvladat, navic cena/vykon je proste skvela. V testech nezaostava za Phenomem II BE nijak vyrazne, naskok Athlonu II X4 je vetsi, ale spotreba 65W oproti 95W muze byt uz znat :-). Toho se tyka i chladic na CPU - je u toho dvoujadra vubec zapotrebi pokud se nebude moc zahrivat? Je boxovany ale staci ten vetracek nebo si preci jen koupit CM 7 rev 2?

    Jinak DDR3 je jasne lepsi a "chtenou" variantou, ale zadnou desku ktera by nebyla o tisicovku drazsi nez tu co sem vybral sem nenasel - s vyjimkou te Gigabyte GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0) - jenze ta podporuje jen Phenomy II jak sem se dovedel - cimz taky narazim na sestavu co mi byla doporucena - myslim ze by to spolu moc neslo dohromady Athlon a tahle deska?

    Zprvu sem chtel vzit desku Gigabyte GA-MA790X-UD3P (rev. 1.0), ale asi jediny rozdil sem nasel v moznosti druhe grafiky coz ale nevim jestli nekdy vyuziju takze sem presel na tu v me sestave - podporuje az 1333MHz u DDR2, jelikoz Athlon II X2 ma max 1066 tak sem k tomu volil i 1066MHz DDR2 pameti a tak sem nepredpokladal ze by to melo nejaky zasadni problem ve spomaleni grafiky HD4850 1GB. Nebo zpomalovalo by to tu grafarnu pokud bych pouzil jen DDR2 reseni?
    DDR3 by bylo fajn ale zase by tam byl ne moc maly priplatek jak za rozumnou desku tak ramky (v pripade ze bych nevybral nejaky Phenom II :-( ). A to uz bych pak vzal i jiny procesor coz by me podrazilo jeste vic :-(

    A posledni asi vec - evergreeny grafarny - asi deset testu asi pet vysledku a ted mi rekni co vlastne - nove 57xx jasne vedou ve spotrebe, pokulhavaji ale ve vykonu jak za 48xx tak GTS/X 250/260, jak smart buy se doporucuje stale 4850 vapor-x protoze proste - pekna spotreba ticha a vykona na vestinu her dneska - znacka ideal (uz jsou zase na sklade) a pro koho neni ATI ma tu GTS250, ktera ma stejny ci vyssi vykon (zalezi taky jakou vezneme velikost ze ano).
    Ale rekl bych ze drazsi grafarny nez 3500,- jsou pro me trochu zbytecne - hrat budu max jednou za ctrnact dni (odjizdim z domu) a to zadne GT4, spokojim se s jinymy tituly, a jelikoz 4850 je za tri klaciky a vykon 1GB je pekny i pri vyssim rozliseni, zda se mi to jako dobra volba - ale do oci bijici informace ktere mi to vyvrati bych urcite uvital at si nemyslim nejake bludy.

    Omlouvam se za rozepsani asi sem se nechal unest ale takhle nejak to vidim - a ted se hrozim tech nadavek v odpovedich ze sem ychtyl a at si koupim kalkulacku :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    s vyjimkou te Gigabyte GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0) - jenze ta podporuje jen Phenomy II jak sem se dovedel
    A já když se podívám na web Gigabytu, najdu si tu desku, sekci CPU Support List, tak copak tam nevidím ... Athlon II X4, X3, X2 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    Zdravim,
    ale spotreba 65W oproti 95W muze byt uz znat
    Jestli Ti jde o výběr zdroje, tak těch pár wattů Ti nesníží nárok na zdroj.

    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    :-) je u toho dvoujadra vubec zapotrebi pokud se nebude moc zahrivat? Je boxovany ale staci ten vetracek nebo si preci jen koupit CM 7 rev 2?
    To záleží, jak moc jsi citlivý na hluk. Chladič procesoru kupovat nemusíš, můžeš procesor chladit BOXovaným chladičem a v případě nespokojenosti zakoupit chladič lepší.

    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    vyjimkou te Gigabyte GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0) - jenze ta podporuje jen Phenomy II jak sem se dovedel - cimz taky narazim na sestavu co mi byla doporucena - myslim ze by to spolu moc neslo dohromady Athlon a tahle deska?
    CPU Support List - zákl. deska podporuje procesor Athlon II X4 620 od BIOSu verze F3

    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    Ad grafická karta
    Pokud jsi pouze občasný hráč, není problém zakoupit Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X. Počítej, že si nezahraješ na plné detaily, ale pro občasné hraní je stále dobrou volbou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    ...jak sem jiz psal sam vaham nad tim jestli vzit dvou nebo rovnou ctyr jadro - prece jen rozdil sesti kil je uz znat (pulka toho dvoujadra :-) - jak je v odpovedi zmineno - ve hrach to zase tak extremne nepolepsi a tohle dvoujadro s vyssi frekvenci by to melo zvladat...
    A co kompromis a vzít 3jádro? Cena je jen o něco vyšší, výhoda vysoké frekvence zůstává, takže i hry co využijí jen jedno jádro půjdou dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Dekuju moc za pripominky - a fakt se omlouvam za tu desku, bral sem udaje z toho jak jsou psane na strankach prodejcu a zapomnel se podivat na vyrobce - no proste stydim se :-( Stejne nechapu proc teda na strankach prodejcu pisou jen ty dva typy Phenomu kdyz od biosu F3 jsou Athlony II uz podporovane.
    V tomhle pripade uz neni co resit - DDR3 si dam a ty ramky pokud vemu Kingstony 1333MHz Cl-9 (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000IYL) jsou pravda stejne drahe a rychlost nekde jinde.

    U toho procaku mi ani tak neslo o narok na zdroj jako o zahrivani a pripadnou potrebou koupit ten chladic AC 7 rev2, nebo si u dvoujadra vystacit s boxem. Predpokladam ze X4 se bude zahrivat pri vyssi spotrebe vic tak u ni bych vzal i ten chladic navic. U me bude totiz problem v tom ze o nejakem taktovani nema smysl bavit protoze si na to netroufam a jak mi prijdou komponenty tak je taky poskladam a basta. Zas tak dobry v tom proste nejsem. Nicmene v prasatku sem nasel este nejake penizky a tak si rikam ze bych do toho ctyrjadra preci jen sel kdyz uz i ta deska bude trochem rychlejsi.

    jeste jak se tu mluvilo ohladne mznosti si vybrat HD5750 - tenhle brouk me zacal vrtat v hlave a tak mam ted tri velke kandidaty ac sem byl rozhodly si vzit 4850 - sem se mrknul jeste na par recenzi a tyhle tri - GTS250, HD4850 a HD5750 jsou od sebe velmi blizko, cenove ale vychazi nejlip GTS250, tichost a chlazeni zase HD4850 a spotreba HD5750. Premyslim nad tou Gigabyte GTS250 (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1). Muzu se preptat na vas zebricek, v jakem poradi by ste je vzali, kterou jo a kterou radeji ne? Pripadne od ktereho vyrobce pokud mate zkusenosti s nejakou znackou?

    Jinak u HDD - jsem zvykly na Seagate nemel sem s nimi problem dosud, cenove je to skoro stejne, pravda Samsung se mi taky zamlouva a uvazoval sem o nem. Presto sem to nechal na Seagatu nakonec. A jelikoz potrebuju vice mista tak sem sel do 750Mb.

    A mechanika - vzal sem samsung ale pekne vypada i LG (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007U09J1XSQLH) nicmene tady je to asi jedno rekl bych.

    Takze po uprave je to asi takhle zatim :
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...BS01P5D01U8201

    plus asi bych nechal ten monitor LG 23" W2343T-PF černý lesk:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007X23B2OFOO1

    Slo by to nebo je tam neco do oka bijici? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Ten disk Seagate opravdu vyměň, nejsou to nelepší disky (ano výkonem, ani kvalitou). Jestli Ti jde o místo, kup radši WD Caviar Black 1TB WD1001FALS nebo Samsung SpinPoint F3 HD103SJ.
    Ventilátory Artic-Cooling bych nahradil Nexus D12SL-12 BW Real Silent.
    Co se týče graf. karty, ATI Radeon 4850 Vapor-X je graf. karta s výborným tichým chladičem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Disk: dnes se dělají 500Gb plotny, takže kapacita 750 je buď vyrobena ze starších a menších ploten, případně je jedna plotna využita z polovičky.. nevim jsou to takový hybridi Vhodnější by byl 1Tb kousek.

    Paměti.. Stále nechápu proč vzít pomalejší a dražší Kingstony místo těch zeppelinů

    Procesor.. říkáš že taktovat nebudeš. V tom případě ale bude opravdu pro většinu aplikací vhodnější to 3jádro na 2.9 Ghz.

    Case je papír, budou ti vibrovat disky a uslyšíš zevnitř větrák. jestli chceš bytelnou skříň, vezmi raději Centurion. Neni o tolik dražší.

    Jinak sestava OK, pravda ventilátor bych nebral rozhodně AC, ale Nexus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    jeste jak se tu mluvilo ohladne mznosti si vybrat HD5750 - tenhle brouk me zacal vrtat v hlave a tak mam ted tri velke kandidaty ac sem byl rozhodly si vzit 4850 - sem se mrknul jeste na par recenzi a tyhle tri - GTS250, HD4850 a HD5750 jsou od sebe velmi blizko, cenove ale vychazi nejlip GTS250, tichost a chlazeni zase HD4850 a spotreba HD5750. Premyslim nad tou Gigabyte GTS250 (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1). Muzu se preptat na vas zebricek, v jakem poradi by ste je vzali, kterou jo a kterou radeji ne? Pripadne od ktereho vyrobce pokud mate zkusenosti s nejakou znackou?
    aktuální situace na trhu grafik připomíná komunistickou zeleninu

    žebříček karet dle výkonu (a zárověň s dobrýma vlastnostma)
    hd5750
    hd5770
    hd5850
    hd5870

    žebříček cena/výkon a aktuální dostupnost
    HD4770
    260gtx
    hd4890

    vzhledem k tomu že chceš ticho kup hd4770 a k ní accelero s2 a chlaď ji pasivně (je třeba koupit pouze přesně tuhle verzi od powercoloru referenční návr má grafický jádro moc blízkou ke výstupním konektorů a accelero se na ní nevejde) a stále je to levnější než hd4850 s ventilátorem
    hd4770 je o 3% pomalejší než hd4850 gts250 je o 10% rychlejší než hd4770 ale verze od gigabytu se zalmanem sice krásně chladí ale tichý nejsou vůbec
    gtx260 +36% výkonu vcelku slušná spotřeba(+40W na hd4770) i výkon
    hd4890 +46% výkonu vysoká spotřeba (o 80W víc než hd4770 o 40W víc než gtx260)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Grafiku podle toho jak píšeš o občasném hraní bych viděl na HD 4770, která má ze zmiňovaných kousků podle mě jediná výkon odpovídající ceně. Jinak mám připomínku k Nexus ventilátorům - co do tichosti sice parádní, ale radši bych vzal nějaký co má jen konektor do základní desky. Než se pokoušet přebývající molex upevnit aby nebyl nebezpečný a o něco vevnitř se nezkratoval (což se u mě bohužel povedlo) bylo nakonec jednodušší rozstřihnout dráty a připájet zpět jen malý konektor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Dobrá, dobrá, rad si necham poradit,

    disk sem vymenil (sice to neni F3, ale jak sem cetl ani ta F1 neni spatna, objem 1T takze by to melo byti snad uz dobry),

    pameti sem tam dal Kingstony predtim proto, ze procesor mi podl informaci nevem vice nez 1333MHz a jelikoz tam bylo lepsi casovani Cl 9 a u zeppelinu jen Cl 8 vzal sem tyhle. Nicmene asi to byla chyba nevim jestli je to velky rozdil mezi Cl8 nebo Cl9 a pokud stejne nic nepoznam tak s radeji vemu ty 1600MHz Zeppliny - dobry do budoucna.

    S tim vetrakem ted teda nevim dal sem tam nexusy - ale nebudu lhat ze me posledni pripominka od elpsycho trochu nezvyklala.

    Grafiku sem tam nechal tu vaporku, protoze u afacompu ted nemaji 4770, tak aby tam nebylo prazdne misto v sestave, jiank asi se mrknu na jine obchody a koupim ji.

    Takze celkove to vypada takhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...QL01EI101U2X01

    Takhle uz to jde? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od vlastouch Zobrazit příspěvek
    pameti sem tam dal Kingstony predtim proto, ze procesor mi podl informaci nevem vice nez 1333MHz a jelikoz tam bylo lepsi casovani Cl 9 a u zeppelinu jen Cl 8 vzal sem tyhle. Nicmene asi to byla chyba nevim jestli je to velky rozdil mezi Cl8 nebo Cl9 a pokud stejne nic nepoznam tak s radeji vemu ty 1600MHz Zeppliny - dobry do budoucna.

    Grafiku sem tam nechal tu vaporku, protoze u afacompu ted nemaji 4770, tak aby tam nebylo prazdne misto v sestave, jiank asi se mrknu na jine obchody a koupim ji.
    Nevim kde bereš ty informace ohledně procesoru, ale procesor s tím nemá moc společnýho co vim. Tady spíš záleží na desce jestli to zvládne (což zvládne).....časování CL8 je lepší jak CL9 (je rychlejší, čím menší latence tím rychlejší), ale ty Zeppeliny jsou stejně CL9, jen to maj blbě popsaný. IMHO to je jedno, spíš ta frekvence je lepší než časování, ale je to jedno. Vzal bych Zeppeliny.

    Proč potřebuješ mít sestavu vcelku i s grafikou, kterou nechceš?? Ty to kupuješ na firmu? Můžeš to normálně koupit bez grafiky a grafiku koupit jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problém se sestavou, prosím o radu
    Od Leroj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-02-2010, 18:47
  2. Problém s novou sestavou ,prosim poraďte
    Od R4YNE8 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 19:30
  3. pls pomoc se sestavou
    Od Focusator v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 20:57
  4. Prosím poradte s PC Sestavou
    Od john68 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 03-07-2008, 18:37
  5. Pomoc se zdrojem a sestavou..
    Od fluo v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-12-2007, 09:12