Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Wifi router prosim o radu

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Zdravim. Shanim pro znamou wifi router do rodineho baraku a potrebuji poradit ponevadz se v tom nevyznam.
    Takze by to mel byt wifi a zaroven aby sel zapojit i kabel do pc. (Popripade jak udelat aby PC prijimalo wifi?) Vyrabi se i takove routery? Nebo chci moc? :-)
    Jedna se o tohoto poskytovatele - http://www.inet4you.cz/o-nas.html
    Nebylo by od veci kdyby to mohly byt routery z techto obchodu. www.alfacomp.cz a www.hifishop.cz
    Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Môžeš si vybrať - alfacomp.cz
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Můžeš mít připojenej kabel a zároveň použít WiFi, nebo lze ještě koupit Wifi Adaptér k PC a můžeš mít všechno přes WiFi, ale doporučil bych kabel pokud je tom možné(lepší stabilita, rychlosti.....). Teď jde co o toho routeru čekáš. Jestli chceš jen jednoduchej router na 802.11g/b bez možnosti připojení například USB disku, nebo chceš i 802.11 b/g/n což bych asi v této době doporučil(n-draft technologie podporuje větší rychlosti (reálně tak 100Mbit/s o proti g/b 56Mbit/s)z důvodu více antén se rušivé signály odečítají).
    Tak například router:http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400872Z9000SO1
    adaptér: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40087000000THD
    PS: Nepotřebuješ náhodu ADSL router?
    Naposledy upraveno uživatelem koren3: 04-12-2009 v 06:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Jen jedna rada, pokud nebydli znama fakt blizko nebo neni alespon trochu pocitacove vzdelana, tak bych se vyhnul ASUSu, jeho routery maji neprijemnou vlastnost ze po vypadku proudu prijdou o ulozena nastaveni. Pak je nutne bud rucne nastavovat vse znovu a nebo pokud to dany router podporuje nahrat nastaveni ze souboru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Zrucna na nastavovani urcite neni. Ja asi taky moc ne. Proto jsem pozadal Vas nekoho zdatnejsiho. Netusim jestli se delaji jen bezdrat nebo jen pres kabel. Proto jsem se ptal na nejakeho "hybrida" :-)
    Pokud mozno do PC bych radeji nedaval adapter. Co se tyce pripojeni USB, spis taky ne. Postaci jen obycejny router aby fungoval jak ma. Proste pripojit a jede se.
    A s tim ADSL taky netusim. Proto jsem pridal i poskytovatele. Na site jsem opravdu noob.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pozeral si ten odkaz na alfacomp? Tam si vyber podla finančných možností. Všetky sú "hybridy".
    Ak sa nevieš rozhodnúť, tak zavolaj priamo poskytovateľovi internetu, on ti doporučí najvhodnejší router pre dané pripojenie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    uz jsem se dival a myslel si ze to bude trochu slozitejsi
    Mohli byste nejaky doporucit ktery treba mate nebo vite ze je dobry a nejsou s nim problemy?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Jedinej problém je, jestli to má být na ADSL nebo to má být připojený klasicky přes konektor RJ-45. Jinak osvedčené značky jsou třeba Linksys, D-Link, Airlive...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Tazko povedat, ze ta alebo ta znacka je najlepsia. Zalezi od trafficu siete a zarusenosti prostredia. Cim vyssie (oba), tak tym kvalitnejsie a drahsie zariadenie.
    Delit kvalitu podla znacky je nezmysel. Niekde ten isty router slape uz dva roky v pohode, inde nie. Aj vyrobcovi sa obcas podari vypustit blbu seriu.
    Ale takym Tenda by som sa vyhol. Nie su spatne ani Edimax, SMC, TP-link... dobre su Zyxel, 3-com ...

    Mimochodom podobnych dotazov je tu na fore vela, dokonca je tu aj hlasovanie o najlepsieho vyrobcu http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=11712
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    pres konektor
    na strese je cosi pro prijem signalu (nevim jak se to jmenuje)
    a z toho jde konektor ktery byl do PC. Ten ted prijde do toho routeru a potom rozvod do ostatnicg PC. Proto jsem pozadoval aby to slo bezdratove i dratem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Tzn.že má připojení přes WiFi tzn. že ti stačí nějáký WiFi router s konektorem RJ-45. Třeba tento kdybych bral nějáký levněší tak má i N-draft http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400872Z9000R7H
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    No ja mam doma od 3com a jsem celkem dost spokojeny. Taky mi ho tu kdosi poradil ze ho ma doma a je opravdu good. Akorat ze ten co mam je jen na konektory.
    Takze muzu vybrat nejaky z te podnabidky "routery,ap" na alfacom.cz ? A nic nepokazim?
    Jen netusim rozdil mezi 2,4 a 5 GHz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    2,4GHz 5GHz znaci na jake frekvenci je vysilan signal. Vzhledem k tomu ze vetsina pristroju jede na frekvenci 5GHz, tak pokud bude v okoli routeru mnoho bezdratovych siti, tak je lepsi 5GHz, pokud vsak v okoli nic neni tak to vyjde zhruba na stejno. Nekdy jede net rychleji pres 5GHz, ale cas od casu (a vyrobek od vyrobku) se vyskytnou problemy, ze napr sila signalu klesa velice rychle se vzdalenosti. Ale to je spise vadny kus ci nejaka chyba v serii.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Ihales Zobrazit příspěvek
    2,4GHz 5GHz znaci na jake frekvenci je vysilan signal. Vzhledem k tomu ze vetsina pristroju jede na frekvenci 5GHz, tak pokud bude v okoli routeru mnoho bezdratovych siti, tak je lepsi 5GHz, pokud vsak v okoli nic neni tak to vyjde zhruba na stejno. Nekdy jede net rychleji pres 5GHz, ale cas od casu (a vyrobek od vyrobku) se vyskytnou problemy, ze napr sila signalu klesa velice rychle se vzdalenosti. Ale to je spise vadny kus ci nejaka chyba v serii.
    ... to je asi preklep ... ma tam byt 2,4GHz
    5GHz sa skor pouziva na trasy ... posledna mila sa robi na 2,4GHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od Ihales Zobrazit příspěvek
    Jen jedna rada, pokud nebydli znama fakt blizko nebo neni alespon trochu pocitacove vzdelana, tak bych se vyhnul ASUSu, jeho routery maji neprijemnou vlastnost ze po vypadku proudu prijdou o ulozena nastaveni. Pak je nutne bud rucne nastavovat vse znovu a nebo pokud to dany router podporuje nahrat nastaveni ze souboru.
    to obecně není pravda! - ani jeden, co jsem provozoval a provozuji nic takového nedělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prosím o radu, nejede wifi ani lan na NTB
    Od Blystar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-06-2014, 18:37
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-12-2013, 20:11
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-05-2009, 14:02
  4. ADSL WIFI router a WIFI karta
    Od daemon64 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-12-2008, 01:57
  5. WiFi router Canyon CN-WF514, nejde wifi
    Od rik_upce v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 14:18