Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Velmi častý přístup systému na disk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Dobrý den, na pracovním PC s OS WinXP Professional mám problém s velkou vytížeností (nebo častým přístupem) na pevný disk. Po startu systému a naběhnutí antiviru musím několik minut čekat, než přestane disk pracovat a PC začne reagovat. Obdobný problém nastává i při přepínání mezi okny spuštěných programů; velmi nepříjemné je to obzvláště u prohlížeče (používám Chrome), kdy opět několik minut čekám a sleduji, jak se obnovuje řádek po řádce postupně celá obrazovka a neustále přitom pracuje disk (obdobné je to ale u všech programů). Chci se zeptat, zda existuje nějaký program, který by mi ukázal, co se s diskem v tu chvíli děje (co se na něj ukládá). Pokud vás napadá, kde by mohl být problém, budu rád za každou radu. Díky, Lukáš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Můžeš mít nastaveno málo místa pro swap soubour.
    Co takhle trochu více informací o tvém hw(ram,cpu),

    jinak mrkni na tento počítač(klikni pravým), vlastnosti/upřesnit/ nastavení(záložka výkon)/upřenit/dole je možno virtualní pamět/změnit/

    Zatrhni velikost určí systém a klikni na nastavit . Měl by jsi restartovatovat potom pc. Třeba to krapet pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Podle mě má PC málo ram. Takže jak už psal dzandra, napiš přesněji popis PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    zkus filemon nebo diskmon ze Sysinternals suite. Najdeš to přes google.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Podle mě má PC málo ram. Takže jak už psal dzandra, napiš přesněji popis PC.
    Ramky bude asi málo, ale jestli má navíc omezen swap na 400-600 mb jak je to default, tak by se tomu hrabání nedivil. Ale jestli má 512 tak podle vyjádření MS na xp sp3 min 512 RAM na čistý OS
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Můžeš mít nastaveno málo místa pro swap soubour.
    Co takhle trochu více informací o tvém hw(ram,cpu),

    jinak mrkni na tento počítač(klikni pravým), vlastnosti/upřesnit/ nastavení(záložka výkon)/upřenit/dole je možno virtualní pamět/změnit/

    Zatrhni velikost určí systém a klikni na nastavit . Měl by jsi restartovatovat potom pc. Třeba to krapet pomůže.
    Virtuální paměť mám nastavenou podle systému, s tím sem již hýbal a nic se nezměnilo.
    V příloze je výpis o mém PC z Everestu.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    1 GB paměti je pro XP dost. Není špatně nastaven ten antivir? Co se stane pokud ho úplně vypneš? Jaký antivir to je?
    Jaké je zatížení CPU když ten disk "hrabe"? Nejede ti řadič v PIO módu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od lukas.loula Zobrazit příspěvek
    Virtuální paměť mám nastavenou podle systému, s tím sem již hýbal a nic se nezměnilo.
    V příloze je výpis o mém PC z Everestu.
    Ta "[ Trial Version ]" u údaje kapacity disku C: je nějaký vtip, nebo mi něco uniká? Kolik je na tom disku volného místa? Je defragmentováno?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Co se týká monitoringu, já používám na XPčkách Desktop Sidebar, kterej umí v panelu výkonu ukazovat relativně pěkně vytížení systému, a i to, kterej program nejvíc zapisuje na disk (dál věci jako kterej program nejvíc vytěžuje procesor, zatížení procesoru, disku, aktuální využití/zaplnění paměti a swapu atd.). Umí to samozřejmě i jiný programy (včetně task manageru ve Windows), mně konkrétně tenhle program mi vyhovuje svou přehledností atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Ta "[ Trial Version ]" u údaje kapacity disku C: je nějaký vtip, nebo mi něco uniká? Kolik je na tom disku volného místa? Je defragmentováno?
    ...to je výsledkem právě stažené trial verze Everestu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Mám nový zásadní poznatek: vy chvíli, kdy PC odpojím od sítě, je vše OK a počítač pracuje plynule...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Virus, červ atd?
    Nestahuješ zrovna?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Virus, červ atd?
    Nestahuješ zrovna?
    Zatím netuším, kde je problém. Ve firmě používáme Norton Internet Security a při pravidelném prověřování systému to nikdy nic nenašlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Zkus ho reinstalovat, mohlo by to pomoci(teda antivir).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od lukas.loula Zobrazit příspěvek
    Zatím netuším, kde je problém. Ve firmě používáme Norton Internet Security a při pravidelném prověřování systému to nikdy nic nenašlo
    A v práci nemáte třeba například sdílené adresáře? Že by od tebe někdo sosal?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Velmi pomalé instalování OS a velmi pomalé najíždění systému
    Od fefy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-02-2014, 13:57
  2. Windows 7: Presun systému na nový disk
    Od Veyron v sekci OS Windows
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 11-05-2012, 15:45
  3. Windows Vista: přístup k souborům ve Windows Vista k souborům z původního systému-XP
    Od 666terrorist v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-06-2009, 12:49
  4. Jak zajistit přístup na SATA disk v režimu AHCI a bootovat VISTY 64?
    Od Gibon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 24-04-2008, 19:00
  5. Odepřený přístup na pevný disk C:
    Od dzandra v sekci OS Windows
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-01-2008, 18:03