Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: 8800GTS vs. Fortron FSP400-60THN-P 400W

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Zdravím,

    tak jsem se rozhodl pro upgrade mého PC na tyhle komponenty:
    Intel Core 2 Duo E6600
    ASUS P5B Deluxe
    GeIL 2x1GB 800MHz Ultra
    ASUS EN8800GTS

    ale na zdroj už mi jaksi nevyzbylo a tak mám Fortron FSP400-60THN-P 400W - podle vaše testu je to "trefa" a uvnitř je prý dost naddimenzovaný a tak se chci zeptat, jestli mi tohle s tím zdrojem pojede či ne a v případě jaká jsou rizika použití slabšího zdroje.

    Jen pro doplnění, mám dva disky jeden je WD Raptor 740GD a druhý nějaký WD Caviar 120GB, DVD-ROM, DVD-RW, 3x80mm FAN (zregulovaný na 1000 potažmo 1500 ot.), k tomu dvě katodová světýlka (ovšem to není problém vyhodit) a TV tuner v PCI (ten bych taky mohl zahodit)...

    Takže ještě poslední otázka, kdyby došlo k černému scénáři tak co všechno se spálí?

    díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Jedná se o kvalitní zdroj, ovšem sestava je dosti žravá, pomineme-li samotnou grafiku, tak i dva disky a dvě mechaniky dělají své... Osobně se myslím, že zdroj to utáhne, ale zároveň bych nikomu nedoporučil, aby takto dlouhodobě fungoval... S Fortronem by se žádný katastrofický scénář konat neměl. Pokud by nezvládal, PC by se v zátěži vypínal a jednou už by třeba vůbec nenaběhl. Rozhodně by ale neměl nic dalšího poškodit, to jsem tedy s Fortronem ještě neviděl

    Pokud na nový zdroj peníze nejsou, zajisti alespoň tomuto fortronu co nejlepší chlazení. Pokud peníze náhodou jsou, za sebe doporučuju Enermax Liberty EL500AWT, který se dá pořídit pod 3000,- včetně DPH. Je to špičkovej zdroj, nabízející 2x22A na 12větvích, cable managment, Tichý chod a slušnou účinnost. Více info zde: http://www.enermax.de/downloads/Libe...66f6c490e7cc27
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 05-02-2007 v 16:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele aldafallout
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    196

    Utáhne(snad), ale bude to na krev. Osobně bych zdroj trochu naddimenzoval, abych mel nejakou rezervu. Vytizenost takoveto sestavy je prave 400W. Kupte vykonejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od happymaster23
    Zdravím...
    no pokud nebudes taktovat a zbytecne jeste pripojovat hovadinky tak by to imho mohl utahnout. kdyz se podivas na tento http://www.svethardware.cz/recenze-t...treamu/15942-3 test jaka byla sestava a namerena spotreba tak by ta grafika musela zrat 250W a to snad nezere ALE BACHA na taktovani! nekdo tu psal, ze C2D si po masivnim pretaktu muz rict i o 200W a to by pak rozhodne zdroj neutahl
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    boboco: Díky za odpověď, tím že" jednou by třeba nenaběhl" si myslel že by se spálil pouze zdroj? Jinak peníze teď bohužel nejsou, ale hned jak budou tak první na seznamu je určitě nějaký zdroj, já už bych radši šel do 600W ať mám rezervu... Co se týče toho chlazení, tak samozřejmě odklidím všecko z cesty vzduchu, potom bych mohl odregulovat větrák co je na bočnici na 3000RPM a to je potom pěkný vánek a taky bych mohl dvě osmdesátky odregulovat (jsou ve předu) na 2000RPM...

    mech13: Tak taktování mě samozřejmě láká, ale s tímhle zdrojem ani nohu, všechno nechám být tak je to je původně a budu muset počkat na nový zdroj.
    Jinak bych se chtěl zeptat, co myslíš pod pojmem hovadinky? Ty katody myslím moc nežerou (to že blikají do rytmu hudby asi taky nevadí - předpokládám), jinak v PC nic dalšího jako hovadinku nemám, do USB mám zapojený jen věci s vlastním napájením a zbytek je na USB hubu taky s vlastním napájením...

    díky za odpovědi!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od happymaster23
    Jinak bych se chtěl zeptat, co myslíš pod pojmem hovadinky? Ty katody myslím moc nežerou (to že blikají do rytmu hudby asi taky nevadí - předpokládám), jinak v PC nic dalšího jako hovadinku nemám, do USB mám zapojený jen věci s vlastním napájením a zbytek je na USB hubu taky s vlastním napájením...
    myslel sem ze kdyz dojde zname s diskem ze chce neco nahrat, vic optickech mechanik, USB lampicky a takovy... proste ten zdroj zbytecne netrapit. treba i ty katody bych pro sychr odpojil... byt to natesno tak i ten watik by mohl rozhodnout (ve 2D by ta karta nemela tolik zrat, takze by to i nejaky ten disk navic snyst melo, ale rozhodne nepoustet nic 3D kdyz neco navic zapojis)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Zdravím,

    vypadá to že se mi naskytla možnost koupit si nový zdroj. Je to pro sestavu kterou jsem popsal výše, kterou bych chtěl přetaktovat, tedy aby ten zdroj měl rezervu a počítač jel stabilně i silně taktovaný. Rezerva do budoucna není třeba, pochybuju že si někdy koupím něco žravějšího. Díval jsem buď na ten Enermax co doporučuje boboco, ale taky se mi zalíbil ten 520W od Corsairu, ta SLI certifikace vypadá důvěryhodně. Cenu zatím nechme stranou, podstatné je aby tohle utáhl i silně přetaktované bez nějakých BSOD...

    BTW Co se týče toho Fortronu co mám teď, tak nebýt toho že mě láká přetaktování tak bych asi do nového nešel, zatím jsem nezažil ani jednu BSOD a ani jeden restart a to jsem kupříkladu hrál HL2:EP1, nebo jsem zkoušel 3DMark06 či jiné benchmarky a vše jelo naprosto stabilně.

    A ještě (ať kvůli tomu zbytečně nezakládám nové vlákno) mám jeden dotaz. Chci se zeptat jak se mám tvářit v případě, že někomu složím PC a ono mu umře na zdroj a dejme tomu že ten zdroj co tam je nebude nic extra (třeba 350W co je v skříni KME bude na Celereronu D/Pentiu 4-D, integr. grafika, 1GB RAM, 1 disk). Sice papírově ten zdroj bude stačit bohatě, ale o zdroji kterej i se skříní stojí 664Kč s DPH si nedělám iluze . Takže co když mu to odejde, mám říct že má smůlu, že se holt musí koupit novej nebo by mohl chtít penízky po mě? Jaká je v tomto praxe?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    to zalezi na tom, jakou mu das zaruku, zejo


    jinak k puvodni otazce - imho to utahne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Díky za odpověď,

    jedná se o člověka, kterému bych mohl prodat sprominutím ho*no v sáčku, takže z toho vychází i ta záruka. Mě by spíše zajímalo jaká je v tomhle základní slušnost, jaká je praxe...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mě osobně přijde 400w fortron jako dostačující zdroj.
    coreX6800extreme + i680SLI + 8800GTS(OC) + HDD = 280w Load.
    viz http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2945&p=13
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    57

    Myslite si že k této sestavě by mohl stačit i seasonic S12- 430.Je asi o 1000 kč levnějsí a taky z těch lepších ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od huky
    Myslite si že k této sestavě by mohl stačit i seasonic S12- 430.Je asi o 1000 kč levnějsí a taky z těch lepších ?
    Jeden člověk z pct fóra provozoval testovací kousek ATI R600 na 400W Fortronu bezproblémů....Seasonic 430 na podobné sestavy by měl být vpohodě. Ale Při nějakých 250W odběru už asi nebude tak extra tichý. Pouvažoval bych možná nad Corsairem HX520 - je to vpodstatě převlečený Seasonic M12 s jedním 12cm fanem, takže tišší. Podle silentpcreview.com vůbec nejtišší zdroj, ventilátor až asi do 300W běží na minimální otáčky...Na CZC stojí 3000,-
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    57

    Ted mě ani tak netrápila hlučnost ale skoro 1000 kč rozdil
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od huky
    Myslite si že k této sestavě by mohl stačit i seasonic S12- 430.Je asi o 1000 kč levnějsí a taky z těch lepších ?
    bude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    57

    Boboko neustale doporučuje Enernax.Ja jsem pro. Misto toho Seasonica bych ted asi dal toho Enermaxe 400W,ma silnejsi 12V vetve nez Seasonic
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Fortron 400W - vypínání
    Od Gejmer v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 14:23
  2. Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 12:31
  3. Fortron FSP400-60GLN vaš nazor?
    Od xstreetfighter v sekci Zdroje
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 28-08-2008, 21:09
  4. Radeony: Fortron 400W
    Od Ricky10 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-12-2007, 18:55
  5. Fortron ATX-400PNF 400W W/PFC 12cm
    Od firo v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-08-2006, 19:38