problém s HDD
dobrý den,potřebuji radu-po prolezení všech možných příspěvků jsem nenalezl návod na přepnutí HDD z rychlosti 1,5GB/s na 3GB/s a obráceně.Věc se má tak.mamka má PC s deskou GB-K8A482M s HDD WD 1600JS který zkolaboval.Já mám PC s deskou GB-M61PME-S2P s HDD Samsung HD322HJ na SATAII.Myslím že ten mámin jel taky na SATAII ale nejsem si jist(spíš to neumím vyčíst ).Mám další disk určený původně do jiného PC - Samsung HD083GJ přepnutý softwarem na rychlost 1,5GB/s protože byl určen do staršího PC.Teď bych ho potřeboval přepnout na 3GB/s a asi na mé desce,neboť by to měla umět-ta mámina deska ho vidí(Bios)ale nenačte parametry HDD a vokna ho nevidí vůbec-jde mi o to,jakým způsobem na mé desce ten disk přepnou,mám již od výrobce stažený na CD software javascript:sendIt3('/cz/support/download/supportDownDetail.do','','hard-disk-drive','3,5“','HD083GJ','HD083GJ','220644') kterým by to mělo jít,ale nvím jak-jestli mám vyřadit můj disk,nebo jakým způsobem to udělat-takový návod jsem zde nenašel.
Děkuji za případné rady
Děkuji za případné rady
Co znamena, ze ho Windows nevidi? Nevidis disk jako pismeno, nebo neni videt ani ve spravci disku?
Edit: Jak jsi prisel na to, ze jede v rezimu 1.5 Gbps? Ted jsem se dival na disk od Samsungu a je tam na to jumper. Mozna to tak je i u tveho. Zkus mrknout na tvuj, jestli jsou vedle SATA konektoru piny na jumperovani. Pokud je treti dvojice pinu od sata konektoru spojena, jede disk v zezimu 1.5 Gbps.
Edit: Jak jsi prisel na to, ze jede v rezimu 1.5 Gbps? Ted jsem se dival na disk od Samsungu a je tam na to jumper. Mozna to tak je i u tveho. Zkus mrknout na tvuj, jestli jsou vedle SATA konektoru piny na jumperovani. Pokud je treti dvojice pinu od sata konektoru spojena, jede disk v zezimu 1.5 Gbps.
Měl jsem ten disk u známého,který spravuje sítě pro místní městský úřad a přepínal mi ho na nižší rychlost softwarem Extool,protože měl jít do PC se starší deskou,a já bych ho potřeboval vrátit zpět.
Jinak ty piny tam jsou a jsou volné-nespojené-a ty Win- když se snažím na něj dát OS tak vůbec nenastartují-prostě černá obrazovka s hláškou že není nalezen žádný pevný disk
Jinak ty piny tam jsou a jsou volné-nespojené-a ty Win- když se snažím na něj dát OS tak vůbec nenastartují-prostě černá obrazovka s hláškou že není nalezen žádný pevný disk
Rozdil nebude žádnej.... či 3(360megabajtov) nebo 1.5Gigabite 1500/8=cca 180megabajtov(reálna hodnota)
-rozdil nezpoznáš.... HD sou velmi pomalý.... ani nektere SSD to nedokážou využí si myslim...
-rozdil nezpoznáš.... HD sou velmi pomalý.... ani nektere SSD to nedokážou využí si myslim...
[quote=16cmfan;324175]Rozdil nebude žádnej.... či 3(360megabajtov) nebo 1.5Gigabite 1500/8=cca 180megabajtov(reálna hodnota)
-rozdil nezpoznáš.... HD sou velmi pomalý.... ani nektere SSD to nedokážou využí si myslim...[/quote]
Asi mi ani nejde o tu rychlost,jako o to,proč ho Bios vidí,ale nenačte o něm žádné informace a pak není kam instalovat OS
-rozdil nezpoznáš.... HD sou velmi pomalý.... ani nektere SSD to nedokážou využí si myslim...[/quote]
Asi mi ani nejde o tu rychlost,jako o to,proč ho Bios vidí,ale nenačte o něm žádné informace a pak není kam instalovat OS
Jaky je tedy prosim presny odkaz na stranku z ktere jsi stahoval ten sw. V prvnim prispevku mas jen odkaz na nejaky script, ale odkud to je neni vubec jasne.
Edit: Tak jestli myslis ESTOOL tak to pak jo. Mas ten samy program? Mas ho pusteny? Pokud ano, tak na prvni obrazovce, kde to najde disky, tak vyber ten co potrebujes nastavit a dej tusim enter. Pak se zobrazi menu kde vyberes SET MAX UDMA MODE, najedes na SATA MODE [150], das ENTER, melo by se to prehodit na [300] a pak potvrdis volbou PROCESS (to jen odhaduji, to se svym diskem zkouset nebudu). No a pak bych najel program komplet znovu a overil si, ze to bude prenastaveno spravne na 300.
Edit: Tak jestli myslis ESTOOL tak to pak jo. Mas ten samy program? Mas ho pusteny? Pokud ano, tak na prvni obrazovce, kde to najde disky, tak vyber ten co potrebujes nastavit a dej tusim enter. Pak se zobrazi menu kde vyberes SET MAX UDMA MODE, najedes na SATA MODE [150], das ENTER, melo by se to prehodit na [300] a pak potvrdis volbou PROCESS (to jen odhaduji, to se svym diskem zkouset nebudu). No a pak bych najel program komplet znovu a overil si, ze to bude prenastaveno spravne na 300.