Padání Pc při hrách
Zdravim všechny, mam problem při hraní her jako CoD4, Calin McRae Dirt ,Age of Empires III atd. Když zapnu počitač a začnu hned hrat tak třeba CoD4 vydrží tak 5-10 min než se zasekne. Musim to přes zpravce uloh ukončit,pač jinak to nejde. jindy mi to jen vyhodí hlašku o chybě a spadne to. Už sem zkoušel aktualizovat všechny ovladače i BIOS . Měřim teloty na jadře i na grafické kartě.
Moje sestava :
Základní deska :Asus P5E Deluxe
Procesor: Intel Core 2 Duo 2600MHz
Pamět : 2x Kingston khx8500D2/1G
Graf. karta :GeForce 8800 GT
Zdroj: Mode Com FEEL III-350 ATX
Harddisk:WD 400AAKS
Teplota na CPU se pohybuje v rozmezí 38-60 °C ,což mi přijde jako přijatelný, ale oproti tomu GPU ukazuje teplotu od 45 až někdy přes 100°C. Nevim jestli je to normální tak moc se v tom nevyznam. Ješte mi kámoš poradil přehodit RAM do jineho slotu , par dní to běželo v pohodě a pak to začlo zas padat. Zkoušel sem projet počítač zatěžovýma testama jako, Gold Memory , Orthos. Orthos vyhodil tyto chyby :
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 5 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.
Beginning a continuous self-test to check your computer.
Press Stop to end this test.
Torture Test ran 0 minutes 21 seconds - 0 errors, 0 warnings.
Execution halted.
Torture Test ran 0 minutes 10 seconds - 0 errors, 0 warnings.
Execution halted.
Koukal sem i na napětí na RAM, vyrobce udává Voltage 2,2V a ja mam jen 1,8V , tak jestli to neni třeba tím. Opravdu sem už vyzkoušel snad všechno a pořad to padá. Prosím vás tedy někoho o radu pač ja si s tím už fakt rady nevim . Díky
Moje sestava :
Základní deska :Asus P5E Deluxe
Procesor: Intel Core 2 Duo 2600MHz
Pamět : 2x Kingston khx8500D2/1G
Graf. karta :GeForce 8800 GT
Zdroj: Mode Com FEEL III-350 ATX
Harddisk:WD 400AAKS
Teplota na CPU se pohybuje v rozmezí 38-60 °C ,což mi přijde jako přijatelný, ale oproti tomu GPU ukazuje teplotu od 45 až někdy přes 100°C. Nevim jestli je to normální tak moc se v tom nevyznam. Ješte mi kámoš poradil přehodit RAM do jineho slotu , par dní to běželo v pohodě a pak to začlo zas padat. Zkoušel sem projet počítač zatěžovýma testama jako, Gold Memory , Orthos. Orthos vyhodil tyto chyby :
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 5 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.
Torture Test ran 0 minutes 21 seconds - 0 errors, 0 warnings.
Execution halted.
Torture Test ran 0 minutes 10 seconds - 0 errors, 0 warnings.
Execution halted.
Koukal sem i na napětí na RAM, vyrobce udává Voltage 2,2V a ja mam jen 1,8V , tak jestli to neni třeba tím. Opravdu sem už vyzkoušel snad všechno a pořad to padá. Prosím vás tedy někoho o radu pač ja si s tím už fakt rady nevim . Díky
to napětí to nebude, mě taky jedou paměti 2,2V na 1,8.
Ta grafika má chladič jednoslotový? (vzadu zabírá jen jednu díru) ty teploty až 100°C jsou dost vysoký. Netaktoval jsi to? Špatný taktování má za následek nestabilitu.
Tu značku zdroje neznám, ale je možné, že když se sestava dostane do velkého vytížení tak už to zdroj nemusí zvládat.
Děje se to od doby, kdy byl počítač koupen nebo to začalo teď někdy?
Ta grafika má chladič jednoslotový? (vzadu zabírá jen jednu díru) ty teploty až 100°C jsou dost vysoký. Netaktoval jsi to? Špatný taktování má za následek nestabilitu.
Tu značku zdroje neznám, ale je možné, že když se sestava dostane do velkého vytížení tak už to zdroj nemusí zvládat.
Děje se to od doby, kdy byl počítač koupen nebo to začalo teď někdy?
Grafika je jen jednoslotová a není taktovaná. Děje se to v poslední době pač do ted sem měl počítač na reklamaci kuli zvukové kartě. Jinyk ty teploty na kartě mě taky zarážej.
nastav v biosu pamětím takový hodnoty jaký udává výrobce
teplota grafiky kolem 100°C je vcelu normální
až budeš mít nastavený ramky tak pak ,ůžeš otestovat grafiku třeba furmarkem
teplota grafiky kolem 100°C je vcelu normální
až budeš mít nastavený ramky tak pak ,ůžeš otestovat grafiku třeba furmarkem
Ty paměti to nebudou, protože většina desek prostě 2,2V na pamětech nedá a tak si tam automaticky nastaví 1,8V. Spíš bych se zaměřil na grafiku a zdroj. Grafice můžou vadit ty teploty, asi bych nasadil acelero + chladič. Pak bych zkusil nějaký jiný 400W zdroj.
Priklanim se k Matyymu. Nastav presne hodnoty ramek podle stitku na ramkach. Tj, casto je i dobre mit nastavene casovani napevno. Rozdil mezi 1,8V a 2.2V je dost velky.
Pokud mas 2x 1Gb, jak sem pochopil, jednu vyndej, druhou zapoj do DIMM1, otestuj pomoci Goldmemory nebo Memtestu, pak tam dej tu druhou a znovu otestuj. Nesmis mit ani jednu chybu. 2-3hodky by meli stacit na kazdej kus.
Pokud Ti hodil chybu Orthos, nemyslim ze je to v grafarne, ale 100 uz je dost. Podivej se zda se ti toci ventilator, zda tam nemas prach a jestli mas alespon nejakej pruvan ve skrini, potazmo zkus hrat s otevrenou bocnici.
Dalsi vec je abys otestoval grafarnu, ja pouzivam OCCT nebo Furmark. Tez by tam nemely byt chyby.
Ten zdroj by mel stacit, mel sem driv obdobnou sestavu s tim rozdilem ze sem mel P4 Prescott HT 3Ghz a taky to 350W vydrzela prez 4 roky.
PS: Napis presnej typ graficky karty i vyrobce, kouknu jak to vypada......
Pokud mas 2x 1Gb, jak sem pochopil, jednu vyndej, druhou zapoj do DIMM1, otestuj pomoci Goldmemory nebo Memtestu, pak tam dej tu druhou a znovu otestuj. Nesmis mit ani jednu chybu. 2-3hodky by meli stacit na kazdej kus.
Pokud Ti hodil chybu Orthos, nemyslim ze je to v grafarne, ale 100 uz je dost. Podivej se zda se ti toci ventilator, zda tam nemas prach a jestli mas alespon nejakej pruvan ve skrini, potazmo zkus hrat s otevrenou bocnici.
Dalsi vec je abys otestoval grafarnu, ja pouzivam OCCT nebo Furmark. Tez by tam nemely byt chyby.
Ten zdroj by mel stacit, mel sem driv obdobnou sestavu s tim rozdilem ze sem mel P4 Prescott HT 3Ghz a taky to 350W vydrzela prez 4 roky.
PS: Napis presnej typ graficky karty i vyrobce, kouknu jak to vypada......
[quote=tomas.p;324096]Ty paměti to nebudou, protože většina desek prostě 2,2V na pamětech nedá a tak si tam automaticky nastaví 1,8V. Spíš bych se zaměřil na grafiku a zdroj. Grafice můžou vadit ty teploty, asi bych nasadil acelero + chladič. Pak bych zkusil nějaký jiný 400W zdroj.[/quote]
hele má tam krásnej výpis z orthosu z testu ramek
error po 5s sekundách
bude blbá grafika/zdroj nebo ramky?
navíc ta deska fakt umí do ramek i mnohem víc než 2,2V
hele má tam krásnej výpis z orthosu z testu ramek
error po 5s sekundách
bude blbá grafika/zdroj nebo ramky?
navíc ta deska fakt umí do ramek i mnohem víc než 2,2V
At to otestuje Memtestem, jak sem psal, pak se uvidi. Ale Matyy ma pravdu ze je to nejspis ramkama. BTW nemusej bejt vadny, ale staci kdyz proste maj maly napeti a delaj chyby. To samy sem mel u svejch. Deska si nastavi Auto 1,8, a memtest je chybovej. Jak tam dam 2.1 podle stitku jedou bezchybne.
Vetsina desek podporuje daleko vic nez 2,2V
Vetsina desek podporuje daleko vic nez 2,2V
Takže grafika je nVidia GeForce 8800 GT ,s tíjm BIOSEM si nevi rady pač netušim jak tam nastavit tu Voltage. Kdyby ste mohl někdo přihodit naky návod byl bych vám optavdu vděčnej. Test ramek necham až na večer ,když sem to nechal projet naposled tím Gold Memory tak mi to vyhodilo asi nejkaych 260 chyb.
[quote=hmyz_007;324091]Grafika je jen jednoslotová a není taktovaná. Děje se to v poslední době pač do ted sem měl počítač na reklamaci kuli zvukové kartě. Jinyk ty teploty na kartě mě taky zarážej.[/quote]
Otevri skrin a zkus foukat na kartu treba obycejnym pokojovym ventilatorem. A sleduj teploty. Pokud to bude fungovat, tak je to problem s prehrivanim grafiky.
Otevri skrin a zkus foukat na kartu treba obycejnym pokojovym ventilatorem. A sleduj teploty. Pokud to bude fungovat, tak je to problem s prehrivanim grafiky.
když sem minuly týden večer měl otevřenou skřín a k tomu dveře na balkon tak teplota kleska až na 45 °C
[quote=hmyz_007;324106]když sem minuly týden večer měl otevřenou skřín a k tomu dveře na balkon tak teplota kleska až na 45 °C[/quote]
Proste otestuj ty ramky. Treba bude stacit i 20 minut na kazdou. Mam zkusenost ze kdyz je ramka skutecne vadna chyby se objevi celkem brzo. Hlavne nastav tu voltaz.
Jestli klesla teplota ze 100 na 45, tak to potes koste. Mas tam nejakej airflow? Intake a outtake fan??
Btw ten pokles byl pri Iddle nebo Burn??
Mohl bys napsat typ grafarny? Priklad ja mam Gigabyte Nvidia Geforce 9800GT 512Mb, presne oznaceni typ GV-N98T-512H-B
Proste otestuj ty ramky. Treba bude stacit i 20 minut na kazdou. Mam zkusenost ze kdyz je ramka skutecne vadna chyby se objevi celkem brzo. Hlavne nastav tu voltaz.
Jestli klesla teplota ze 100 na 45, tak to potes koste. Mas tam nejakej airflow? Intake a outtake fan??
Btw ten pokles byl pri Iddle nebo Burn??
Mohl bys napsat typ grafarny? Priklad ja mam Gigabyte Nvidia Geforce 9800GT 512Mb, presne oznaceni typ GV-N98T-512H-B
[quote=hmyz_007;324103]Takže grafika je nVidia GeForce 8800 GT ,s tíjm BIOSEM si nevi rady pač netušim jak tam nastavit tu Voltage. Kdyby ste mohl někdo přihodit naky návod byl bych vám optavdu vděčnej. Test ramek necham až na večer ,když sem to nechal projet naposled tím Gold Memory tak mi to vyhodilo asi nejkaych 260 chyb.[/quote]
Tak jestli ti GoldMemory hodil 260 chyb, tak co vubec resis? Najdi, jestli je vadna pamet nebo jen potrebuje vyssi napeti a pak bych pokracoval dale.
Edit pro tomas.p: Nerad tady takove kraviny, ze tobe jedou pameti misto 2.2V na 1.8V tak to neznamena, ze to tak pujde kazdemu s kazdou deskou a s kazdyma pametma.
Tak jestli ti GoldMemory hodil 260 chyb, tak co vubec resis? Najdi, jestli je vadna pamet nebo jen potrebuje vyssi napeti a pak bych pokracoval dale.
Edit pro tomas.p: Nerad tady takove kraviny, ze tobe jedou pameti misto 2.2V na 1.8V tak to neznamena, ze to tak pujde kazdemu s kazdou deskou a s kazdyma pametma.
takže sem zvýšil voltage na 2,2 V a Memtest stale hazi chyby ,ješte to zkusim projet tim Gold Memory testem a pak se uvidí. Jinak přesny ozančení grafarny je GV-NX88T512HP . Zatim díky pánové
No kdyz hazi GoldMemory chyby, tak je bude hazet i Memtest. Zkousis je obe najednou nebo kazdou zvlast???? Na 90 procent bude spatna jen jedna. Krom toho vetsina ramek ma dozivotni zaruku, a z reklamaci nebyva problem.
Btw, kdyz bude spatna jen jedna, vyndej ji, a funguj jen na jednu a uvidis co to udela.
PS: Tu teplotu grafarny bych resil az bude poresena ta pamet...
Btw, kdyz bude spatna jen jedna, vyndej ji, a funguj jen na jednu a uvidis co to udela.
PS: Tu teplotu grafarny bych resil az bude poresena ta pamet...
Takže ted sem dokončil Gold Memory test a Georginek mel pravdu ,jedna ramka 100% bez chyb a druhou sem ukončil když to hazelo vic jak 70 chyb . Takže jednu ramku odpojim a uvidim co to dělá bez ní a hned jí pošlu na reklamaci . Zatím díky pánové
[quote=hmyz_007;324191]Takže ted sem dokončil Gold Memory test a Georginek mel pravdu ,jedna ramka 100% bez chyb a druhou sem ukončil když to hazelo vic jak 70 chyb . Takže jednu ramku odpojim a uvidim co to dělá bez ní a hned jí pošlu na reklamaci . Zatím díky pánové[/quote]
Akorat dej pozor, pokud si ramky kupoval spolecne tj. KIT 2x1GB, tak je musis poslat obe dve.... Ale vetsinou ramky vyrizujou dosti rychle. Me vzdy pomuze kdyz vyfotim memtest a poslu ho spolecne s ramkama a jeste tu co je vadna nejak oznacim ( treba izolepou). V 80% pripadu mam do 7-10 dnu ramky zpatky...:)
Akorat dej pozor, pokud si ramky kupoval spolecne tj. KIT 2x1GB, tak je musis poslat obe dve.... Ale vetsinou ramky vyrizujou dosti rychle. Me vzdy pomuze kdyz vyfotim memtest a poslu ho spolecne s ramkama a jeste tu co je vadna nejak oznacim ( treba izolepou). V 80% pripadu mam do 7-10 dnu ramky zpatky...:)
Lidi, kdybi byl problém v ramkach, zhodilo by mu to určo asi celel system celej systém...
podle mne kouknite na ten Zdroj... má tam !!!MODECOM 350W!!! a Geforce 8800GT, tenhle by sem hned menil...
podle mne kouknite na ten Zdroj... má tam !!!MODECOM 350W!!! a Geforce 8800GT, tenhle by sem hned menil...
[quote=16cmfan;324727]Lidi, kdybi byl problém v ramkach, zhodilo by mu to určo asi celel system celej systém...
podle mne kouknite na ten Zdroj... má tam !!!MODECOM 350W!!! a Geforce 8800GT, tenhle by sem hned menil...[/quote]
To teda nevim co si tim myslel, jako celej system. Ja kdyz mel spatne ramky tak mi windows normalne behal, spousta her taky, ale ty co potrebovali vic pameti treba NFS prostreet se proste zasekli, nekdy to bezelo 2 hodiny, nekdy se to seklo treba za 2 minuty.
Ten zdroj je mozna Shit, ale tim to nebude.
Imho pokud mu Memtest a Goldmemory hazej chyby, nema to cenu dal resit, vyreklamovat ramky a kdyz se bude problem opakovat resit dalsi veci jako zdroj a teplotu GPU :D
podle mne kouknite na ten Zdroj... má tam !!!MODECOM 350W!!! a Geforce 8800GT, tenhle by sem hned menil...[/quote]
To teda nevim co si tim myslel, jako celej system. Ja kdyz mel spatne ramky tak mi windows normalne behal, spousta her taky, ale ty co potrebovali vic pameti treba NFS prostreet se proste zasekli, nekdy to bezelo 2 hodiny, nekdy se to seklo treba za 2 minuty.
Ten zdroj je mozna Shit, ale tim to nebude.
Imho pokud mu Memtest a Goldmemory hazej chyby, nema to cenu dal resit, vyreklamovat ramky a kdyz se bude problem opakovat resit dalsi veci jako zdroj a teplotu GPU :D
Jo, ja to rikam z vlastny skusenosti, mel sem probelm s ramkama... a vždy to slo do BSOD... ale ten zdroj, to je časovaná rozbuška...to bych neriskoval.... nech si koupi Seasonica 400W a má aspon istotu, že na vánoce nebude mít dve vánočný stromky :D
Takže ramky už jely na reklamaci ,ješte přemyšlim nad tim zdrojem. Zitra jedu do Czech computeru tak přemyšlim že bych si ho tam hned koupil, jen nevim jaky. Aby to nebylo zbytečně moc a zas ne moc málo . Kdyby jste mi mohli prosímvás jako odborníci poradit?
Ja doporucim s cim jsem ja spokojen a to nadmiru.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ja vzdy vybiram zdroj trochu do budoucna, takze kdyz budes pomyslet nad vymenou GK, ci CPU, zdroj vetsinou zustane, tudiz je lepsi silnejsi (muj nazor)
Jestli chces neco levnejsiho tak
nebo
PS: Neni nad modularni kabelaz :)
Ja vzdy vybiram zdroj trochu do budoucna, takze kdyz budes pomyslet nad vymenou GK, ci CPU, zdroj vetsinou zustane, tudiz je lepsi silnejsi (muj nazor)
Jestli chces neco levnejsiho tak
nebo
PS: Neni nad modularni kabelaz :)
Tak jsem dal na tvoji radu a objednal sem si ten výkonější a kvalitnější zdroj, myslim že je to slušna investice do budoucna. Zatím díky ,až se vrati ramky z reklamace tak uvidíme jestli byl problem vyřešen.
Zdravim ,takže zatím sem pokročil tak že sem namontoval nový zdroj. Ale stále jedu jen na jednu ramku ,zkoušel sem hrát CoD4 ale během hry cca po 5 minutach se hra sekla a oběvilo se okno známe jako "modrá smrt" naštestí hned nezmizelo takže sem to ztihnul vyfotit (viz příloha).Musel sem restartovat počítač a při nabíhání se oběvilo znovu,takže další restart a pak už to bylo v pohodě.Jen opravdu nevim co znamenaj ty čísla uplně vespod a jestli jde o nějaky závažný problem. Jestli to umíte někdo rozluštit tak vás prosím o pomoc . Díky
http://support.microsoft.com/kb/330182
mne to taky delalo, prvni parameter stejny, ostatní nuly... tak sem se rozhodl, reinstalovat system a ve Windows7 mi to už nedelá ( taky se mi BSODy stavali 2x za sebou)
mne to taky delalo, prvni parameter stejny, ostatní nuly... tak sem se rozhodl, reinstalovat system a ve Windows7 mi to už nedelá ( taky se mi BSODy stavali 2x za sebou)