Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Skládání PC s C2D - krok za krokem

happymaster23 (117)|5.2.2007 21:43
Zdravím,

právě instaluju Core 2 Duo a všiml jsem si, že ta teplovodivá pasta co na tom chladiči je není v souvislé vrstvě, ale jsou tam jenom tři proužky mezi nimž jsou mezery - je to takhle normální?

Protože LGA775 instaluju poprvé, tak se mi nějak nezdá ten přítlak té záklapky na procesor, používá se tam fakt taková obrovská síla?

EDIT: Teď jsem si všiml, že není úplně rovná...

díky
Withman (1337)|5.2.2007 21:45
1) Ano, opravdu tam jsou jen tři slabé proužky.

2) Instalace chladiče na 775 je snad nejlehčí, ze všech možných socketů. Stačí jen zatlačit "nožičku" do dírky, uslyšíš "cvak" a je to! :D
mech13 (5526)|5.2.2007 21:46
ta pasta je v poradku a pokud nebudes chladit dusikem tak ji nemen, je dobra.
a je potreba trochu vetsi sila, musis postupne do krize jak kdyz menis kolo na aute. a chce to vic sily... resilo se to uz tady: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/3930-navod-na-sestaveni-pc
happymaster23 (117)|5.2.2007 21:48
Já sem nemyslel přítlak toho chladiče, já sem myslel, že je tam brutální přítlak té záklapky co se dá na procesor a zajistí tou páčkou...
Withman (1337)|5.2.2007 21:51
[QUOTE=happymaster23]Já sem nemyslel přítlak toho chladiče, já sem myslel, že je tam brutální přítlak té záklapky co se dá na procesor a zajistí tou páčkou...[/QUOTE]

Ach, tak to jo. Ano, je tam opravdu velký tlak, nemusíš se bát zatlačit. :)
mech13 (5526)|5.2.2007 21:51
[QUOTE=happymaster23]Já sem nemyslel přítlak toho chladiče, já sem myslel, že je tam brutální přítlak té záklapky co se dá na procesor a zajistí tou páčkou...[/QUOTE]
ano, proto tam je ta packa, a u tohoto socketu presne vidis koren toho slova: PAKA - cili je potreba vetsi silu, pokud mas spravne zamky (dva zarezy na strane CPU) a tak pritlac

EDIT: to Withman: :mad: zase driv :mad:
boboco (1987)|5.2.2007 21:53
[quote=happymaster23]Já sem nemyslel přítlak toho chladiče, já sem myslel, že je tam brutální přítlak té záklapky co se dá na procesor a zajistí tou páčkou...[/quote]Ten je opravdu potřeba aby kontakty CPU byly dokonale spojeny s deskou. CPU doporučuji vyndávat z desky jen pokud to bude nezbytně nutné!
happymaster23 (117)|5.2.2007 21:54
Ok :) je to fakt brutal :) a je normální že ta záklapka je taková prohnutá tam od toho kde se rozšiřuje?

To víte, já sem ještě LGA zapouzdření neinstaloval a za ty komponenty sem dal 30 mega a tak mám strach :)
Withman (1337)|5.2.2007 21:55
[QUOTE=happymaster23]Ok :) je to fakt brutal :) a je normální že ta záklapka je taková prohnutá tam od toho kde se rozšiřuje?

To víte, já sem ještě LGA zapouzdření neinstaloval a za ty komponenty sem dal 30 mega a tak mám strach :)[/QUOTE]

Jo, je prohnutá. :)

30 MEGA za kompa.? Ty jo, co to je.? :D :eek: :D :shut Spíš 30 táců. :D
happymaster23 (117)|5.2.2007 21:57
Jn, 30 táců, už blbnu :) ale co víš, možná sem si koupil nějakou obludu od IBM :)

Mno nic, tak du na to, jestli to uletí tak mě máte na svědomí :)
Withman (1337)|5.2.2007 21:59
[QUOTE=happymaster23]Jn, 30 táců, už blbnu :) ale co víš, možná sem si koupil nějakou obludu od IBM :)

Mno nic, tak du na to, jestli to uletí tak mě máte na svědomí :)[/QUOTE]

Myslím, že na to není téměř co zkazit, všechno do sebe hezky zapadá. I když jsou lidé, jenž by to dokázali zmršit, tak snad to nebude tvůj případ. :D
happymaster23 (117)|5.2.2007 22:03
A je to TAM!

Sedí to jak prdel na hrnec!
happymaster23 (117)|5.2.2007 22:25
A chladič tam je taky a RAMky taky, ale to je pro dnešek vše, grafika přijede až zítra :(

Takže díky za pomoc a zítra se vám zase živě ozvu :D
boboco (1987)|5.2.2007 22:34
Dobře, může to posloužit jako drobný, pomocný návod:) -Jen se musíme pokud možno vyvarovat takových nadbytečných jednoslovných příspěvků:o. Snad se nikdo nebude zlobit, malinko jsem to promáznul a upravil název thredu (samozřejmě se souhlasem autora;))
pas!k (3765)|6.2.2007 07:26
Tady proste plati heslo .. co nejde silou jde jeste vetsi silou .:)
happymaster23 (117)|7.2.2007 18:51
Tak vás zdravím,

myslel jsem, že mi grafika dojde už včera, ale díky neschopnosti lidí z itlevne.cz jsem se dozvěděl, že by měla přijít až za týden. Tak jsem nelenil a objednal ji jinde, sice o 200kč dráž, ale byli mi ji schopni dodat druhý den tj. dnes.

A ta karta mi právě přišla! Doopravdy je boží, krabice je větší než byla u desky. Podělím s s vámi o pár hodně čerstvých fotek:
07022007193.jpg 07022007194.jpg 07022007195.jpg
happymaster23 (117)|7.2.2007 20:17
Tak je to špatný, grafiku sem nainstaloval, připojil sem ten káblík na napájení PCIe a zapojil ho do dvou molexů. Komp sem zapl, všecky větráčky se rozjely, ten na grafice chvilku po startu zůstal stát a jak se pokoušel naběhnout, tak se komp vypl a nahodil sám znova a teď už se všecky větráčky rozjely. Ale problém je v tom, že na monitoru nemám nic, ani se nezapne. Zapojil sem jen klávesku do USB, monitor a napájení... Mám silné podezření na můj 400W zdroj, který jsem už tady probíral jinde. Taky mám podezření na RAMky, které chcou pro svůj chod napětí 2,1V. Jedno podezření je lepší jak druhé a tak mi prosím zkuste dát tip, co bych mohl ještě zkusit.

díky

EDIT: Odpojil jsem všechny "přebytečné komponenty" (disky a optické mechaniky včetně přídavných větráků) a nic :(
mech13 (5526)|7.2.2007 20:31
[QUOTE=happymaster23]Taky mám podezření na RAMky, které chcou pro svůj chod napětí 2,1V.
EDIT: Odpojil jsem všechny "přebytečné komponenty" (disky a optické mechaniky včetně přídavných větráků) a nic :([/QUOTE]
ram za to urcite nemuzou, 2,1V potrebuli pro chod s lepsim casovanim, vetsinou jsou nastavene tak, ze v SPD maji ulozeny hodnoty ktere zvladaji na 1,8V aby se rozjely a pak musis rucne zvednout napeti a na jejich certifikovane casovani je doslova pretaktovat (ikdyz to je vlastne frekvence pro kterou jsou delany)
a jenom desku CPU ram a grafiku by 400W zdroj mel utahnout urcite
happymaster23 (117)|7.2.2007 20:48
Já se na to VY****, stačilo resetovat CMOS a už to jede!

akorát nechápu na co se ta CMOS musela resetovat, tohle by mě zajímalo!

EDIT: No tak to je masakr, zjistil sem že se to nedalo nahodit kvůli zapojení dvou vývodů USB... mám podezření na to, že je u jedné té části zapojenej ten pátej drátek...

EDIT2:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh ROFL TO DOOPRAVDY dělá ten pátej káblík na tom USB!!! Mňa jebne....
boboco (1987)|9.2.2007 12:08
Pátej kablík nezapojovat, nevím proč, ale vždy jsou s tím jen a jen problémy. Už i odpálené flash disky jsem viděl, případně vypálené USB na desce - USB byly zapojeny správně, ale až moc - včetně toho pátého kablíku. Jednou jsem třeba takhle připojoval do USB externí disk a jak jsem tam zasouval koncovku, krásně to jiskřilo (tehdy jsem se fakt nesmál), odpojil jsem pátej kablík a vše OKI. Fakt nechápu, co to má znamenat, ale jsem ponaučen, NIKDY ho nezapojovat, NEVER EVER, čtyři kablíky bohatě stačí:p