Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Sestava, fce HTPC

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,144

    Zdravim vsechny. Potrebuju pomoct s dokoncenim sestavy do obyvaciho pokoje. Skladam u firmy Alfacomp, kde maji slusny vyber za dobrou cenu. Zde je odkaz na kosik: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...M001SQV01NL101

    Finance mam omezene, proto jsem se snazil o co nejlepsi vykon za co nejmensi cenu (jak jinak
    Zakladni desku jsem zvolil pro jeji nejnovejsi NB a SB, take podporuje oblibene OC tunitko ACC Na ni jsem teda napasoval procesor, u ktereho budu chtit zkusit odemknout jadro, popr. jen L3 cache. Pokud to nevyjde, alespon jej nataktovat -kolik to asi da? Pameti jsem nasel v jedne recenzi jako nejlepsi pro cena/vykon. DVB tuner chci dualni a spolecnost AVer pry nema problem s ovladaci -je to pravda? U zdroje jsem uplne mimo, tam jsem hodil, co mi prislo pod kurzor. Case a mechaniku mam, HDD jeste nevim (neco kolem 1000CZK). Na grafiku zatim nemam, bude muset vystacit integrovana.
    Diky za odpovedi na 2 otazky z textu a piste prosim, jak to udelat jinak, popr. co zmenit atd. Dik za jakoukoli hodnotnou poznamku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Deska rozhodně nemá nejnovější NB a SB. Jestli trváš na tom Biostaru tak vem tuhle, ale spíš bych byl pro GA-MA785G-UD3H.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,144

    Tu druhou biosta vzit nemuzu, protoze ma jen 1 PCIe slot (potrebuju 1 pro tuner a druhy pro graficky upgrade). Ale ta Gigabyte nevypada zle. Mas nejake zkusenosti, nebo vis, jak je na tom s BIOSem vs. ACC a jak jde na ni taktovat? diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,144

    Tak tu Gigabyte desku beru, jeji moznosti jsou trochu lepsi. dik. Co teda zdroj? Ten je dobry? A mel bych jeste prikoupit nejaky chladic na procesor, nebo box utahne pri rozumne hlucnosti i nejaky OC nad 3 GHz? Prosim radte, uzaverka se blizi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Kucííí, moje žena mi dovolila postavit HTPC ( ne, že bych nebyl hlavou rodiny ). Co říkáte na tuto sestavu:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...8B01QI401QC001

    HDD mám 1TB, ale potřeboval bych poradit s chladičem (asi pasiv), případně s ventilátorem. Nevím, jestli je to blbost, ale dočetl jem se, že se doporučuje kvůli spotřebě podtaktovat procesor. Napadlo mě ještě jít do do Atomu, jenže tam už by nebyla případná výkonová rezerva.
    Budu to mít především na HD video (MKV), foto a internet.
    Systém bude nejspíš W7 nebo XP.
    Nebráním se názoru, že jsem vybral špatně a draze. V tom případě bych ocenil konkrétní odkazy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Atoma rozhodne ne - obavy z nedostatku vykonu jsou na miste
    Desku bych volil s 785G nejlepe se Sideport pameti. KB bych volil s touchpadem/trackballem, ale cenove je to od 1.000,- a vys

    edit: samozrejme by bylo nejlepsi vybavit HTPC dalkovym ovladacem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    edit: samozrejme by bylo nejlepsi vybavit HTPC dalkovym ovladacem
    Právě, že keys je s dálkačem. Zapoměl jsem upřesnit cenovou relaci do 10 000Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Vezmi tuhle desku, ta co jsi vybral má starší čipset a hlavně horší grafiku. Ještě tam chybí chladič na procesor, ale ten vyber podle toho, kolik místa je v case. Podtaktovat procesor je dobrý nápad, se spotřebou by jsi se mohl dostat na úroveň úsporných modelů, které jsou o něco dražší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Už to mám v košíku. Jak to vidíte s chlazením?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    dej odkaz na kosik a na skrin, do ktere co chces cpat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    dej odkaz na kosik a na skrin, do ktere co chces cpat.
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...UZ02RCI01QRM01
    http://eshop.supercomp.cz/?Mode=Sti&StiId=35078
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Levná sestava HTPC
    Od michaldawn v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 16:13
  2. Sestava HTPC
    Od Styryx v sekci PC - archiv
    Reakcí: 94
    Poslední příspěvek: 08-04-2009, 11:11
  3. Sestava pro HTPC
    Od aldafallout v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 13:57
  4. sestava pro HTPC
    Od Lapak_oldd v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-11-2006, 09:12