Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Windows nejde na notebooku spustit

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    3

    Dobry den,
    doufam, ze zde nejake podobne tema zalozeno neni, letmym pohledem jsem vsak zadne nenasel...

    Na mem notebooku Asus eee PC se mi najednou pri startu Windows objevila obrazovka:

    "System Windows nelze spustit. Uvedeny soubor je poskozen nebo nebyl nalezen:
    \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
    Tento soubor muzete zkusit opravit spustenim instalace systemu Windows pomoci originalni instalacni diskety nebo disku CD-ROM. Opravu spustite stisknutim klavesy R na prvni obrazovce."

    Muj problem vsak je, ze notebook nema cd/dvd mechaniku a nemam tedy odkud opravu bootovat... Mohl by mi prosim nejaky zkuseny uzivatel poradit, jak z teto nemile situace?
    Dekuji predem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Jestli mas moznost pripojit disk do stolniho PC tak vyndat, pripojit do PC a provest kontrolu chyb toho disku.

    Toto jsem uz parkrat u znamych resil a vzdy to zabralo. Pokud tedy ty soubory z toho adresare kde jsou ulozeny vlastne registry nesmazal nejaky zakernak.

    Jeste muzes nabootovat Hirens z flashky. Vice zde: http://forum.mujeee.cz/hiren-s-boot-z-usb-t576.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Pokud by hl.hl rada nepomohla, ale je velice dobrá, můžu ti pak postnou návod jak naistalovat windows xp na eee. Nedávno jsem dělal a je to celkem pohoda
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    3

    Diky za reakce. Prave jsem zkousel bootovat Hirens z flashdisku, ale i kdyz mam v biosu vse dobre nastaveny, tak mi tam problinke jen nejaka erorova hlaska (nejde temer precist) a opet o zustane na hlasce "system windows nelze spustit".
    Nezbyva tedy asi nic jinyho, nez preinstalovat windows...muzupozadat o ten navod (cim srozumitelenejsi, tim pro me lip - jsem v tomhle hrozna lama). diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Máš 2 možnosti, jak na Asus EEE instalovat WinXP. Buď pomocí externí DVD mechaniky nebo pomocí USB flash disku. Instalaci WinXP na USB flash disk dostaneš také 2mi působy:
    1. Pomocí programu UltraISO ulož instalaci na USB flash disk
    2. Použij tento návod


    Před reinstallem systému, zkus opravnou instalaci WinXP (Místní upgrade (KB315341, KB917964). Poté si stáhni utilitu výrobce pevného disku a proveď kontrolu pevného disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od brambadur Zobrazit příspěvek
    Diky za reakce. Prave jsem zkousel bootovat Hirens z flashdisku, ale i kdyz mam v biosu vse dobre nastaveny, tak mi tam problinke jen nejaka erorova hlaska (nejde temer precist) a opet o zustane na hlasce "system windows nelze spustit".
    Nezbyva tedy asi nic jinyho, nez preinstalovat windows...muzupozadat o ten navod (cim srozumitelenejsi, tim pro me lip - jsem v tomhle hrozna lama). diky
    To podle me proste nenabootuje s te flesky a pusti boot z hdd. A dat ten hdd do jineho pocitace nemas opravdu moznost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    To podle me proste nenabootuje s te flesky a pusti boot z hdd. A dat ten hdd do jineho pocitace nemas opravdu moznost?
    Pokud Asus EEE nemá boot menu, kde si můžeš zvolil bootovací medium, tak musí jít volba zapnout v BIOSu.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 09-12-2009 v 03:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    36

    Neco podobneho se stalu memu Asusu take. Jsem to jednou spustil, myslim ze podobna hlaska se objevila, pak jako nic, jakmile jsem ale neco spustil, vse zatuhlo.

    Vyresit jsem to bohuzel musel kompletnim reinstallem. Instalace celeho notasu vcetne systemu byla ulozena na disku a stacilo zmacknout prislusne tlacitko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    3

    Boot z usb mam nastavenej v BIOSu, takze v tom by snad problem by nemel...
    Osobne si vsak netroufam jit tak daleko a vytahovat hdd z notebooku a snazit se ho pripojit k jinymu PC, vubec se v tom nevyznam
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od brambadur Zobrazit příspěvek
    Boot z usb mam nastavenej v BIOSu, takze v tom by snad problem by nemel...
    Osobne si vsak netroufam jit tak daleko a vytahovat hdd z notebooku a snazit se ho pripojit k jinymu PC, vubec se v tom nevyznam
    Nevim, jak je to v Asus EEE, ale u vsech notebooku normalniho rozmeru co jsem kdy rozdelaval staci odsroubovat 2 sroubky, oddelat kryt hdd, pak treba jeste jeden sroubek kterym je fixovan hdd a disk je venku. Pokud je to sata disk, tak ma stejny napajeci i datovy konektor jako desktopove disky. Opravdu to neni zadna veda a pokud mas k dispozici stolni pc tak za zkousku nic nedas. Je to otazka par minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Nevim, jak je to v Asus EEE, ale u vsech notebooku normalniho rozmeru co jsem kdy rozdelaval staci odsroubovat 2 sroubky, oddelat kryt hdd, pak treba jeste jeden sroubek kterym je fixovan hdd a disk je venku. Pokud je to sata disk, tak ma stejny napajeci i datovy konektor jako desktopove disky. Opravdu to neni zadna veda a pokud mas k dispozici stolni pc tak za zkousku nic nedas. Je to otazka par minut.
    Pokud uživatel není moc zdatný v montáži/demontáži je tento krok zbytečným. Vše co potřebuje udělat, zvládne na Asusu EEE bez montáže/demontáže HDD. Stačí dostat WinXP na USB flash disk a provést opravnou instalaci systému.
    IMHO nejsou netbooky Asus EEE vybaveny SSD disky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    IMHO nejsou netbooky Asus EEE vybaveny SSD disky
    Jak ktery, ale myslim, ze ty disky byly v minipci u ramek
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jak ktery, ale myslim, ze ty disky byly v minipci u ramek
    Pokud tam je SSD disk, tak kontrola povrchu disku je bezpředmětná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158



    edit: ikdyz treba 10" maji klasicky 250GB hdd tak tezko rict
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 10-12-2009 v 00:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    V tom případě bych poprosil uživatele brambadur, aby specifikoval přesný typ netbooku Asus EEE.
    Odpovídat lze po přihlášení