Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Problem s pripojenim k PC

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Zdar,
    mam mensi problem s pripojenim k routeru nebo-li k PC nevim jak bych definoval jinak muj problem.
    Jde o to kdyz zapnu/restartuju PC tak se hleda pripojeni k internetu 5min. (pak uz bezi vse OK)
    Pokud chcete neco honem nekdy rychle udelat nebo se podivat rychle na web tak proste je to casem flustrujici. Nebo kolikrat potrebuju rychle na ICQ, ale proste nemuzu musim pockat nez OS najde net... (driv to bylo jak jsem PC zapnul uz jsem byl pripojen no problem....)
    Driv to nedelalo ale jednou jsem mel podezreni ze odesel router tak jsem zkousel jinej pak neco nejake
    nastavovani v OS atd atd.... pak jsem vratil zpet ten muj a od te dobry to dela.....(duvod vraceni byl ze UPC mi blokovalo porty ktere mi po sleze odblokovali)

    Router i modem jsem zkusil restartovat zkusil jsem nastavit i fixni IP tak aby nebyla pridelovana automaticky nic nepomohlo.....
    (mam w7)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Můžeš zkusit (v okamžiku hned po spuštění dokud to stále nejede) postupně ping na router (v "ipconfig /all" je vidět jako brána/gateway), na DNS server (v ipconfig je taky vidět), a na internet (např. na www.google.com). Tak bys měl zjistit, odkud to nejde.

    Jestli jsi od routeru dostal IP adresu, zjistíš "ipconfig" (dokud to nejede).

    Případně zkusit připojit PC přímo bez routeru, jestli v tom případě to pojede (což by pak ukazovalo na problém v routeru).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    problem v routru nebude ponevac ostatni PC se pripoji normalne....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    tak jsem to tak udelal krom toho googlu a zobrazilo se:

    Fyzicka adresa: 00-00-00-00-00-E0
    Protokol DHCP : není
    automaticka konfigurace povolena : Ano

    to je svechno co Ipconfig/all ukazal po zapnuti PC hned
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Aha tak je to stejne i kdyz uz jsme pripojen k netu.... proste zmizla Ipadresa kterou mi prideloval router 192..... atd... to je fakt divny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ale prd, vidis tu MAC adresu? To vubec neni sitovka, to je jen interni loop back adapter.

    Predpokladam ze mas Windows Vista, to je bohuzel vlastnost systemu, mas dve moznosti, bud povypinas rozsirene sluzby site a vycistis system aby rychleji startoval.

    Druha moznost je zadat IP adresy a dalsi nastaveni rucne.

    K obojimu si vygoogluj navody, neb navadet te pres forum by bylo neprakticky a nepresny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Ale prd, vidis tu MAC adresu? To vubec neni sitovka, to je jen interni loop back adapter.

    Predpokladam ze mas Windows Vista, to je bohuzel vlastnost systemu, mas dve moznosti, bud povypinas rozsirene sluzby site a vycistis system aby rychleji startoval.

    Druha moznost je zadat IP adresy a dalsi nastaveni rucne.

    K obojimu si vygoogluj navody, neb navadet te pres forum by bylo neprakticky a nepresny.
    mam w7 kolego psal jsem to nahore

    a system to vubec neni ze je zaprasenej (a os se nacte dost rychle to mi ver) mg... proste jak se prohazovali routry tak to vzniklo ten problem ja chci radu proste jak to v tom nastaveni v tech sity v OS mam hodit back.... cokoli...
    a to stema IP adresama jsem taky zkousel.... nahore sem to psal ze to jsem uz delal boze......
    Naposledy upraveno uživatelem Deexer: 12-12-2009 v 16:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Fajn, to je porad stejnej problem z tim pokur***** sitovym enginem, mam 7-micky taky.

    Tady na tom odkazu jsem vyjmenoval skoro vsechny sluzby ktere je potreba zakazat http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=41273

    Jestli mas doinstalovanej i jinej firewall tak jsou tam jeste 2 sluzby ktere je taky dobry zakazat.

    Vysledek bude ten ze ti to vezme IP z DHCP na poprve a bez sileny analyzy site ktera u me nekdy trvala i 6 minut.

    PS: Jinak u sedmicek se pevna IP adresa da nastavit jen jako alternativky, kdyz se da pevna rovnou tak mi ji ignoruje a nastreli mi tam tu automatickou hovadinu.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 12-12-2009 v 23:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Fajn, to je porad stejnej problem z tim pokur***** sitovym enginem, mam 7-micky taky.

    Tady na tom odkazu jsem vyjmenoval skoro vsechny sluzby ktere je potreba zakazat http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=41273

    Jestli mas doinstalovanej i jinej firewall tak jsou tam jeste 2 sluzby ktere je taky dobry zakazat.

    Vysledek bude ten ze ti to vezme IP z DHCP na poprve a bez sileny analyzy site ktera u me nekdy trvala i 6 minut.

    PS: Jinak u sedmicek se pevna IP adresa da nastavit jen jako alternativky, kdyz se da pevna rovnou tak mi ji ignoruje a nastreli mi tam tu automatickou hovadinu.

    Optezovalo by te hodne mi to tady vsechno vypsat i neco do podrobna jak mam a kde mam zacit a co delat presne?
    (vis o co jde.... me prijde divny ze to prestalo prave delat z niceho nic kdyz jsem naistloval w7 tak to slo... :-x ) jinak co se tyce firewallu tak mam eset Smart Security
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ja mam pocit ze to s tim Eset Smart Security nejak souvisi, ocividne mame stejnou kombinaci.

    Ja mam zakazane nasledujici sluzby(Ovladaci panely/Nastroje pro spravu/Sluzby na dane sluzbe vlastnosti a v prislusne polozce zvolit zakazano):

    Tam kde jsou otazniky jde jen o sluzby s uPNP ktere snizuji zatizeni site zbytecnymi pakety pokud je nepouzivas.

    Tu IP adresu si zadej rucne jako alternativni a jinak nech pridelovani z DHCP

    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 13-12-2009 v 17:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Hele a kdyz to mas vyple tydle veci nemas problem s necim? jako je padani netu, nebo sdileni, posilani souboru, automaticka aktulizace os ci ve hrach?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Nemam, naopak, na nic se neceka, bezi jen nativni spojeni s cistymi protokoly nicim nefiltrovany a nezdrzovany a sit mi nezatezuji naprosto zbytecne sitove sluzby a jejich traffic.

    Timhle orezanim z toho skoro udelas sit jako v XP. Protoze kdyz to nedokaze podle detekce site spravne prenastavit adapter tak mi to pride stejne k prdu.

    Ono cim mene sluzeb bezi tim mene jich muze delat nejake problemy pripadne spadnout. V jednoduchosti je totiz sila.

    Microsoft mel tyhle veci nechat vypnute a uzivatel by si je zapinal pri konfiguraci konkretni site dle potreby, protoze na co je treba sledovani umisteni v siti na pevnym kompu v domacnosti. A dalsi a dalsi zbytecnosti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    No ja jen ze jsem k nektrejm tem vecem cetl popis a cloveku kterej moc nerozumi sitim tak si rekne ooo todle zni starsne dulezite proc to vypinat?

    Jinak jeste jsem se do toho vypnuti nepoustel jelikoz kdyz jsem videl kolik tam toho je tak jsem obratil oci v sloup.... ponevac budu muset pekelne dlouho hledat cos mi postnul.... (jan abych fakt nevypnul neco hoodne dulezityho )

    Dale tedy tobe teda fajci to spojeni na vybornou teda po tomdle nastaveni? (myslim stim zapnuti PC a "nacteni" netu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Presne tak, pak to funguje normalne a rychle.

    Samozrejme nemusi to byt pricita tveho problemu, ale pozapinat ty sluzby muzes kdykoliv, takze to vyzkousej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    tak jsem to zkusil zakazat vsechno a nic.... :-x (dokonce misto trojuhelniku-identifikace se zobrazil krizek-zadna sit nenalezena...... a po chvili to zas najelo...a pritm PC rvalo ze neni pripojen jako by a pritm to bezelo wtf? )

    tak jsem to vratil back.... a jeste byl by rozdil kdybych neco z tech hodnot nastavil na "automaticky" ?
    vicemene co dal? routr jsem zkousel menit jednou a stim druhym to vubec nenajelo a pak vzniknul ten to problem... takze se to do pytle musi dat nekde do pucu v OS
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problém s připojením na internet + problém s ovladači
    Od fallendarkone v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-10-2012, 14:12
  2. Problém s připojením
    Od elekromechanik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-01-2012, 19:46
  3. 2,5" HDD: Problém s připojením
    Od Corruptor v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2011, 16:25
  4. Windows 7: Problém s připojením
    Od dakty v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-03-2010, 23:47
  5. Problém s připojením?
    Od r-a-k v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 15:16