Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: Problém s HDD u Notebooku ( kapacita HDD )

  1. #16
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od imported_tomros Zobrazit příspěvek
    Učinil jsem a posílám vzorek. ... Snad to pomůže k vypátrání, v čem je ten pes zakopán .. vyfotit to to byla akce vhodná pro foto-lovce, který chce vyfotit jak chameleon lový mouchu . Toť obrazek ze sedmého pokusu o vyfocení obrazovky s ůdaji.
    Tak bohuzel to nic nerekne. Tento BIOS zobrazuje jen typ a z toho nic nepozname. Jinak tato obrazovka se urcite da zmrazit kdyz po zobrazeni zmacknes klavesu Pause

    Jinak jeste jsem daval do puvodniho prispevku Edit a Edit2. Vsiml sis toho. Pokud by to neukazalo 300GB ani pres ten Hiren's boot CD, tak uz by nezbyvalo nez to, ze je kapacita omezena primo v disku nejakym nastavenim utilitou od vyrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér Avatar uživatele imported_tomros
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    64

    Hurrrrá ....Podařilo semne zformátovat HDD pomocí aplikace stažené ze slunečnice . Tak že, jsem opět na začátku. A mohu dál hledat v čem to je. Na jednom diskuz.foru v CHIPU nekdo psal, ze by eventuelne to melo nasvedomi ( coz si asi neco podobneho psal ze ten HDD je nejakou utilitou jakoby zamceny ) nejaky ten soft. zamek a kazdy vyrobce nabyzi klice k odemceni. No zkusim to . A uvidime.... Dekuji ti za pomoc a podporu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér Avatar uživatele imported_tomros
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od imported_tomros Zobrazit příspěvek
    Hurrrrá ....Podařilo semne zformátovat HDD pomocí aplikace stažené ze slunečnice . Tak že, jsem opět na začátku. A mohu dál hledat v čem to je. Na jednom diskuz.foru v CHIPU nekdo psal, ze by eventuelne to melo nasvedomi ( coz si asi neco podobneho psal ze ten HDD je nejakou utilitou jakoby zamceny ) nejaky ten soft. zamek a kazdy vyrobce nabyzi klice k odemceni. No zkusim to . A uvidime.... Dekuji ti za pomoc a podporu.
    Aaaach ta moje cestina ... Jsem dislektik ...Pardoooon
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od imported_tomros Zobrazit příspěvek
    Hurrrrá ....Podařilo semne zformátovat HDD pomocí aplikace stažené ze slunečnice . Tak že, jsem opět na začátku. A mohu dál hledat v čem to je. Na jednom diskuz.foru v CHIPU nekdo psal, ze by eventuelne to melo nasvedomi ( coz si asi neco podobneho psal ze ten HDD je nejakou utilitou jakoby zamceny ) nejaky ten soft. zamek a kazdy vyrobce nabyzi klice k odemceni. No zkusim to . A uvidime.... Dekuji ti za pomoc a podporu.
    Nejakou cestinu vubec neres. Ale zkus si urcite stahnout a vypalit to Hiren's boot CD, bude se ti urcite hodit i jindy. No a podivej se na tu kapacitu podle navodu jak jsem psal. Me to samotneho zajima, kde je zakopany pes. A to zamykani no nevim nevim. To se spis pouziva u disku ktere montuje vyrobce do novych notebooku a ne u disku ktery si jako 320GB koupis samostatne v prodeji.
    Zde je odkaz: http://www.hirensbootcd.net/

    Dale pak odkaz na download software ze stranek vyrobce disku WDC: http://support.wdc.com/product/downl...A0HT0&x=10&y=6
    Ale zadny sw ktery by umel neco jako to odemceni kapacity tam neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér Avatar uživatele imported_tomros
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    64

    Já jsem našel ještě toto na těch stránkách od výrobce WD ... Ale netroufám se do toho pustit. Už tak jsem se pěkně vykoupal ve vlastní štávě. Nejraději bych to dal odborníkovy který ví co a kde a jak. http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc....i=&p_topview=1 a další odkaz je nejspíš pro vyřešení situace, když nefunguje úprava v registrech, podle tvého návodu. http://support.microsoft.com/?scid=k...303013&x=9&y=9
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od imported_tomros Zobrazit příspěvek
    Já jsem našel ještě toto na těch stránkách od výrobce WD ... Ale netroufám se do toho pustit. Už tak jsem se pěkně vykoupal ve vlastní štávě. Nejraději bych to dal odborníkovy který ví co a kde a jak. http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc....i=&p_topview=1 a další odkaz je nejspíš pro vyřešení situace, když nefunguje úprava v registrech, podle tvého návodu. http://support.microsoft.com/?scid=k...303013&x=9&y=9
    No a co ted? Chces si s tim dal hrat a zkusit to, nebo to vzdavas? Ono totiz neni odbornik jako odbornik. A aby ti pak nauctovali 5 hodin prace protoze v tom bude taky plavat, no nevim nevim.

    Pokud to chces zkusit, pokracuj podle navodu z 11-12-2009 23:57, reportuj jednotlive kroky a uvidime.

    Jeste zkusim najit jeden sw ktery jsem pouzil kdyz jsem resil podobnou vec. Nevim, jestli jen ukazoval, zda je podpora velkych disku v registrech nebo i ukazal, zda vyhovuje hw. Zkusim najit a pak kdyztak dat odkaz.

    Edit: Tak programek je jenom na kontrolu a mozna nastaveni registru. Je to zde, ale pokud je nainstalovan SP2 nebo SP3 tak by nemel byt treba.
    http://www.48bitlba.com/download/ena...ableBigLba.exe
    Naposledy upraveno uživatelem hl.hl: 13-12-2009 v 19:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér Avatar uživatele imported_tomros
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    No a co ted? Chces si s tim dal hrat a zkusit to, nebo to vzdavas?
    Neeeeee
    budu se ridit slovy naseho panovníka Jana Lucemburského ,, To bohda nebude aby český král z boje utíkal ,, Jdu na to jen si stáhnu potrebne veci na ten 60GB ( SP3 ) atd. vypálím na CD. Prohodím HDD a snad se ti ozvu se štastnou zprávou z 320GB tedy jak jsem se dočetl cca 301GB neb je to 2 na 30 bajtu a ne 10 na 9 bajtu......
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér Avatar uživatele imported_tomros
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od imported_tomros Zobrazit příspěvek
    Neeeeee
    budu se ridit slovy naseho panovníka Jana Lucemburského ,, To bohda nebude aby český král z boje utíkal ,, Jdu na to jen si stáhnu potrebne veci na ten 60GB ( SP3 ) atd. vypálím na CD. Prohodím HDD a snad se ti ozvu se štastnou zprávou z 320GB tedy jak jsem se dočetl cca 301GB neb je to 2 na 30 bajtu a ne 10 na 9 bajtu......
    Tak jsem delal krok za krokem presne podle navodu. A nic....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    No tak to je potvora. Jeste pro posledni kontrolu nekolik otazek:
    - Screen je z XP SP3?
    - Zkousel jsi ten EnableBigLba.exe?
    - Co ta velikost disku pres Hiren's boot CD v programu EASEUS Partition Master? --- pokud nemas to CD tak to neni az tak dulezite, bylo to spise pro kontrolu

    Pokud jsi na prvni dve otazky odpovedel ano, tak jsou asi uz jen dve moznosti:
    - Disk je skutecne nakonfigurovan na nizsi kapacitu a volil bych reklamaci
    - Notebook nepodporuje jako celek disky velke disky

    Prvni moznost bys overil tak, ze bys koupil tu redukci, zapojil disk do stolni masiny kde normalne velke disky pouzivas a videl bys v tom spravci disku jak se bude tvarit.
    Druhou moznost bys overil dalsim velkym diskem, coz je samozrejme blbost, nebo zkusit novy dotaz do fora se znenim "Acer Aspire 3000 a velke disky - jak vam to funguje?" nebo zkusit jeste patrat na toto tema po internetu nebo zkusit dotaz primo na zastoupeni Aceru:
    - https://customercare.acer-euro.com/c...lt.aspx?CID=CZ
    nebo telefonicky na:
    http://www.acer.cz/acer/contact_us.d...CRC=1107676413
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Flashnul bych nový BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Flashnul bych nový BIOS.
    To uz jsme resili, ma tam posledni BIOS verze 3A32.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér Avatar uživatele imported_tomros
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    No tak to je potvora. Jeste pro posledni kontrolu nekolik otazek:
    - Screen je z XP SP3?
    - Zkousel jsi ten EnableBigLba.exe?
    - Co ta velikost disku pres Hiren's boot CD v programu EASEUS Partition Master? --- pokud nemas to CD tak to neni az tak dulezite, bylo to spise pro kontrolu

    Pokud jsi na prvni dve otazky odpovedel ano, tak jsou asi uz jen dve moznosti:
    - Disk je skutecne nakonfigurovan na nizsi kapacitu a volil bych reklamaci
    - Notebook nepodporuje jako celek disky velke disky

    Prvni moznost bys overil tak, ze bys koupil tu redukci, zapojil disk do stolni masiny kde normalne velke disky pouzivas a videl bys v tom spravci disku jak se bude tvarit.
    Druhou moznost bys overil dalsim velkym diskem, coz je samozrejme blbost, nebo zkusit novy dotaz do fora se znenim "Acer Aspire 3000 a velke disky - jak vam to funguje?" nebo zkusit jeste patrat na toto tema po internetu nebo zkusit dotaz primo na zastoupeni Aceru:
    - https://customercare.acer-euro.com/c...lt.aspx?CID=CZ
    nebo telefonicky na:
    http://www.acer.cz/acer/contact_us.d...CRC=1107676413
    Tak na první otázky ,,ano ,, Zbývá mne ještě fyzicky ten HDD skusit na velké mašině přes redukci ( mašinu nemám jedině skusit nějaký servis, a na počkání at se kouknou zda jim to taky ukazuje stejně jako mne. ) Pakli-že ANO= reklamace HDD . NE = nové téma ve foru Světa HW ,, ACER 3000 vs 320GB HDD ,,
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od imported_tomros Zobrazit příspěvek
    Tak na první otázky ,,ano ,, Zbývá mne ještě fyzicky ten HDD skusit na velké mašině přes redukci ( mašinu nemám jedině skusit nějaký servis, a na počkání at se kouknou zda jim to taky ukazuje stejně jako mne. ) Pakli-že ANO= reklamace HDD . NE = nové téma ve foru Světa HW ,, ACER 3000 vs 320GB HDD ,,
    Napis odkud jsi s dotazem, jestli by ti disk nekdo ze zdejsich nevyzkousel v jeho masine.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Mizí volná kapacita HDD - u nového notebooku
    Od misternet23 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-03-2014, 18:28
  2. Kapacita RAM modulu..pls help !!
    Od curtissek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-10-2011, 18:10
  3. DDR2: větší kapacita x menší kapacita s dual channel?
    Od hw3_on v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-09-2010, 21:00
  4. Windows Vista: Kapacita
    Od Juki v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-04-2009, 22:05
  5. Kapacita HDD
    Od sobtik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 13:47