Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Problémy s PC (HW/SW): co musí ubsahovat boot CD?

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Kristyna

    Znění dotazu:
    Ahoj, nejsem zas tak zručná, ale z toho co jsem se dočetla tak boot CD má obsahovat soubor s koncovkou iso (i ještě něco navíc?). Takový jsem tedy vytvořila (ubcd411.iso), vypálila, vložila, ale stejně se mi nepodaří nic i když dám stuštění boot z CD mechaniky. Chtěla bych to tedy asi zkusit z flashky. Tam je prosím postup jaký?
    Díky moc předem za odpověď. To víte ženská, notebook v háji tak se snažím :-)

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    radsi rekni co chces bootovat treba to tak bude jednodussi



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    UBCD 4.1.1 se pokud vím nevytváří, ale lze ho hotový stáhnout, celej ISO soubor, kterej pak už netřeba jakkoliv přejmenovávat a ponechat příponu .iso.

    Klíčový ovšem je, jak ho vypaluješ - nesmí se vypalovat jako data (tj. pokud vložíš vypálený CD do mechaniky a je na něm přímo vidět soubor ubcd411.iso, tak je to špatně) alebrž je potřeba to vypálit jako image (obraz disku), jedině tak bude to CD bootovací.

    Doporučuju zkoušet na přepisovatelný CD-RW

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Jméno tazatele: Kristyna

    Znění dotazu:
    Ahoj, nejsem zas tak zručná, ale z toho co jsem se dočetla tak boot CD má obsahovat soubor s koncovkou iso (i ještě něco navíc?). Takový jsem tedy vytvořila (ubcd411.iso), vypálila, vložila, ale stejně se mi nepodaří nic i když dám stuštění boot z CD mechaniky. Chtěla bych to tedy asi zkusit z flashky. Tam je prosím postup jaký?
    Díky moc předem za odpověď. To víte ženská, notebook v háji tak se snažím :-)

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Ty jsi ten iso opravdu tvorila? A jak a z ceho? Takovy iso soubor se jen stahne a vypali jako obraz a pokud mas jinak vse v poradku, tak se z neho proste nabootuje. To ze je to bootovaci cd obsahuje uz ten iso soubor uvnitr. Zjednodusene receno.

  5. #5
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Ty jsi ten iso opravdu tvorila? A jak a z ceho? Takovy iso soubor se jen stahne a vypali jako obraz a pokud mas jinak vse v poradku, tak se z neho proste nabootuje. To ze je to bootovaci cd obsahuje uz ten iso soubor uvnitr. Zjednodusene receno.

    netvorila :-) stahla. Obraz - aha tak to potrebuju vysvetlit. Na Vistách bez Nera to asi nezvladnu :-(


    --------------------------------------------------------------------------------
    Salamander: radsi rekni co chces bootovat treba to tak bude jednodussi

    Kdybych tak vedela co potrebuju, ale ja to nevim... proste mi XP vypovedely sluzbu a nevim proc. Zacal mi silene vrcet vetrak tak jsem hned sahla po tlacitku natvrdo vypnout a od te doby XP nejedou.

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Krystina
    netvorila :-) stahla. Obraz - aha tak to potrebuju vysvetlit. Na Vistách bez Nera to asi nezvladnu :-(
    Na vypálení *iso souboru nepotřebuješ Nero, stačí Ti k tomu libovolný freewarový nástroj, např.: CDBurnerXP.

    Citace Původně odesláno od Krystina
    Kdybych tak vedela co potrebuju, ale ja to nevim... proste mi XP vypovedely sluzbu a nevim proc. Zacal mi silene vrcet vetrak tak jsem hned sahla po tlacitku natvrdo vypnout a od te doby XP nejedou.
    Lze počítač zapnout ? Vidíš úvodní startovní obrazovku při zapnutí PC či nikoliv ? Popiš co nejpřesněji, co se odehrává po zapnutí počítače.

  7. #7
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Na vypálení *iso souboru nepotřebuješ Nero, stačí Ti k tomu libovolný freewarový nástroj, např.: CDBurnerXP.



    Lze počítač zapnout ? Vidíš úvodní startovní obrazovku při zapnutí PC či nikoliv ? Popiš co nejpřesněji, co se odehrává po zapnutí počítače.
    dá se jit do biosu, kazdopadne pak to spadne do stavu otazek co chci delat - spustit normalne nebo v nouzovym rezimu a pod. nic z toho nejde a pocitac se neustale dokola sam restartuje protoze se mu nepodari nabehnout windows.
    boot CD vypaleno, funguje, ted jeste co s nim ze. Asi si na to stejne pozvu nekoho kdo tomu rozumi, jeste bych to vic dodrbala. ale myslim ze tohle muze pomoct dalsim lidem.
    pro me bylo hlavni se dozvedet ze se dela obraz toho bootovaciho CD. to jsem se jaksi nikde nedocetla.. S bootem na flash disk me to prislo jeste slozitejsi...
    Diky moc za pomoc!



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    dá se jit do biosu, kazdopadne pak to spadne do stavu otazek co chci delat - spustit normalne nebo v nouzovym rezimu a pod. nic z toho nejde a pocitac se neustale dokola sam restartuje protoze se mu nepodari nabehnout windows.
    boot CD vypaleno, funguje, ted jeste co s nim ze. Asi si na to stejne pozvu nekoho kdo tomu rozumi, jeste bych to vic dodrbala. ale myslim ze tohle muze pomoct dalsim lidem.
    pro me bylo hlavni se dozvedet ze se dela obraz toho bootovaciho CD. to jsem se jaksi nikde nedocetla.. S bootem na flash disk me to prislo jeste slozitejsi...
    Diky moc za pomoc!
    Klidne zaloz novy prispevek v kategorii problemy se sw/hw, popis presne co mas za problem a co mas presne za sestavu a klidne to muzes vyresit sama. Za to nic nedas a naucis se neco noveho.

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    V BIOSu najsi položku First Boot a nastav ji na CD/DVD ROM, tím zajistíš boot z CD/DVD a ne z HDD. Při startu se Ti začne načítat instalace WinXP. Budeš pokračovat podle instrukcí na obrazovce až k výběru disku, na který chceš instalovat WinXP. Zde nevybereš čistou instalaci, ale pomocí klávesy R vybereš opravu systému. Spustí se opravná instalace, která je velmi podobná klasické instalaci. Po ukončení opravy zase v BIOSu nastav FIirst Boot na HDD.