Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Windows 7 + Wifi router = problém, kopírování v síťi a zároveň internet

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Zdravím všechny,
    mám problém, který řeším už nějaký ten čas co jsem začal testovat první Win 7.

    Mám wi-fi router Asus WL-500Gp, do kterého mám přes kabel internet ( z jiného AP )

    Do routeru mi vede jeden PC připojený přes kabel a dvě NB připojený přes Wi-Fi. Procházení síti, internet atd. mám v pořádku funkční.
    Problém nastává když začnu kopírovat v síti. (tedy z jednoho PC na druhé)
    Zda to je z NB nebo PC připojené přes kabel je jedno - není rozdíl.

    Problém je stále stejný - skoro ihned jak začnu kopírovat mi vypadne internet, ale úplně, stránka se ani nenačte… Dokonce se mi objeví dole v listě, že jen místní síť. Kopírování sice běží parádně rychle. Právě až podezřele rychle. ale internet v tu dobu nikoli.. úplně na všech PC spadne.
    Jak kopírování přeruším tak se internet zase rozjede.

    Když jsem ještě míval na všech PC Win XP tak jsem tento problém neměl. Kopírování mi běhalo sice podstatně pomaleji. Tak nějak klasicky na 54g, ale na internetu jsem vůbec nepoznal, zda kopíruji v místní síti nebo ne.
    Ale zdá si mi divné, proč by za to mohli Win 7.
    Tak jsem zakoupil nový router s tím, že ten dosavadní je špatný. Asus WL-520GU. Problém je, ale naprosto stejný… jak začnu v síti kopírovat internet ihned padá. Úplně se odpojí.

    Máte s tím někdo zkušenosti? Za případnou radu budu opravdu rád. Už nevím co bych kde mohl vyzkoušet.
    díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    pls. opravdu nikdo netušíte ?
    koukam, ze jsem mozna napsal moc dlouhej text, nebo mám tzv pc záhadu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Duvod je uplne jednoduchej, to kopirovani vytizi plnou kapacitu wifi casti. A jelikoz ti Windows 7 ridi sit a nema nastaveny priority, tak to cpe max rychlosti na ukor ostatni komunikace.

    Nevim jak je na tom tenhle router s QOS, ale pokud ho umi budes si muset nastavit priority a kapacitni rezervy pro internetovou komunikaci.

    To ti ale ve vysledku zpomali to kopirovani, takze si rozmysli jestli to ma cenu, jak casto takhle neco kopirujes ??
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 13-12-2009 v 12:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    Ahoj, dobre rozumim, ale nechapu proc to vzdy bezelo bez problemu... s routrem jsem nic nedelal a QOS jsem nastavovat nemusel.
    Vzdy jsem kopiroval a internet bezel naprosto v poradku.. Kde tedy ve Win 7 nastavim nejake priority? nebo aspon rovnovahu ? aby se mi internet neodpojil uplne... ??

    Velice casto prave takhle neco kopiruji, ale je mi jedno jestli to bude za 5 minut nebo za 15, ale chtel bych aby ten prenos byl stabilni a data se presunula v poradku... a v te dobe mohl normalne pracovat na internetu...
    Mel jsem to tak, ze na jednom NB se poustel treba film a ja mohl na dalsim NB v klidu brouzdat po internetu a o spustenem filmu jsem ani nevedel... ohledne internetu jsem nepoznal na siti ani kopirovani.. vubec nic.
    Nyni jde znat uplne vse.
    Routrem to nemuze byt, jak jsem psal koupil jsem novej a problem je stale stejny..

    Kde se tohle nastavuje ve Win 7 ?
    Stejne mi vrta hlavou proc to u XP vzdy chodilo bez jakehokoliv nastavovani.. :-)

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Prave ze to sice delaj Win 7 ale tam je to vlastnost, nastavit se to musi pres administracni rozhrani toho routru.

    Tam bude polozka QOS a tam si definujes prioritni pravidla pro internetove pripojeni.


    EEDIT a nebo zkus to co radim tady : http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=42477

    S tim ze jeste ve vlastnostech adapteru nechas zaple jen TCP/IP v4 + sdileni a vse ostatni nechas nezafajfkovane.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 14-12-2009 v 22:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    77

    dobre, Tve rady vyzkousim a uvidim zda to pujde.. jak pises v tom doporucovanem tematu... povypinam to a uvidim...

    Ja jen nerozumim tomu, ze bych to mel nastavovat na routeru kdyz to dela system.. router prece nic neprikaze systemu.. a vlastne ten system zdrzuje to odesilani.. ne sam ten router..
    kdyz si spojim dve XP tak to beha v pohode... tedy na routeru nic delat nemusim.. kopirovani a net proste ok bezi jak ma...
    a celkove to nastaveni QOS co v routru je je opravdu jen to zakladni..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ADSL wifi / připojení k síti uskutečněno, ale internet nejede
    Od Gerell v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-07-2011, 00:31
  2. nejde internet pres wifi router
    Od jacobsen v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-11-2010, 12:31
  3. Wifi router a internet přes kabelovku.
    Od Arny_CZ v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-09-2010, 20:27
  4. Problém s Wifi sítí router D-Link DI-524
    Od Kingmichal v sekci Sítě
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 12:47
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-02-2009, 20:59